Psychologická dráma zachytáva jeden deň na strednej škole, ktorý sa skončí tragicky. Je to deň výpovedí, osudov a životov postáv, ich neľahkého údelu a potrebe vysporiadať sa s každodennou pretvárkou, intrigami a zvolením si vhodnej masky začlenenia sa do spoločnosti. Kľúčové momenty sa odohrajú na tak diskrétnom, ako i zároveň najvykričanejšom mieste, akým sú bezpochyby toalety školy. (sochoking)
Nevím no..mám rád mozaikové příběhy, ale.. Což o to, charaktery jednotlivých postav jsou vykresleny velmi citlivě a realisticky, ale co na mě působilo, až příliš přehnaně, že tolik "zvláštních" problematických charakterů se zrodilo na jednom místě a navíc jejich osudy byly místy zbytečně, až nuceně propletené- 1) sourozenci trpící pod despotickým otcem (ona- citlivka, on- intelektuál), navíc i mezi nimy je jistá bariéra, 2) místní "loser", snílek a kluk trpící nepříjemným zdravotním handicapem, 3) gay a fetka v jednom, 4) místní školní hvězda, frajírek a??, 5) nesmí chybět "hloupá" barbie. Tak osudy těchto šesti středoškoláků sledujete, snažíte se jim dostat pod kůži, pochopit jejich pocity a myšlení a najednou BUM.. přijde závěrečná drsná pointa, ke které, (díky začátku filmu) a zamčeným dveřím toalety celý film směřuje a vy zjistíte, že vlastně o charakteru, který vás nejvíce zajímá, nevíte zhola nic:( Škoda, ne vše, co se snaží být šokující, nakonec šokující je a ona zamotanost celého příběhu, nakonec přijde vniveč. Nedotažený potenciál u zajisté silného příběhu. 60%.
Hodnotím odvahu, s jakou se tvůrci rozhodli vypořádat s tak
závažnými tématy jako je šikana, domácí násilí, drogy, znásilnění, homosexualita nebo suicidální krize a myslím, že se jim to skutečně povedlo. Postavy teenagerů jsou výborně psychologicky prokreslené a z celého filmu
vyzařuje taková dokonale depresivní atmosféra neustále se stupňující a
neodvratně směřující až k tragickému konci. 90%. "Sometimes you just get
so wrapped up in your own problems that you just don't notice anybody else."
Syrový, uvěřitelný snímek s dokumentárními prvky pojednává o závažných, i když obecně známých a často přetřásaných problémech mladistvých na střední škole. Častokrát viděné však staví do zcela nového světla zdrcující pointa. Zaujme zajímavé ztvárnění prolínajících se osudů postav, jejich postupné vyhrocení i znepokojující poselství filmu. 90%
Uvěřitelné a barvitě prokreslené drama ze školního prostředí o "všedních" problémech teenagerů, které zvnějšku mohou připadat jako vcelku nezávažné, ale pro samotnou osobu mohou být tou největší krizí.