Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Morien 

všechny recenze uživatele

Na české staleté filmové vody sice bída, ale v těch novějších oranžových zažloutlých vodách plných herců, co neumí hrát, a dialogů, které jsou k upřímnému pláči, se tento klenot zahraničního napodobovatelství vyjímá trochu lépe. Dám tedy tři hvězdičky, ale v podstatě se přímo na místě přiznávám k jakémusi nadržování, i když to zas tak velká sláva není. Ale chvílemi to určité náznaky švihu prokazovalo. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně nepříznivé přijetí tohoto snímku na CSFD musím říci, že se mi vlastně docela líbil. Je to prostě film pro děti a rodiče, tudíž se tak musí brát. Pro dítě je možná leckdy trochu strašidelnější, pro rodiče na druhou stranu leckdy příliš dětinský. Přesto musím vyzdvihnout kvalitní zpracování, které se sice nedá srovnávat se zahraničními díly, přesto je na tu naši malou českou zemičku na vysoké úrovni. Film navíc neshazují ani nekvalitní herecké výkony, Bořivoj Navrátil je sympaťák, ani úplně nablblý scénář. Navíc potěší výstupy Radovana Lukavského a Libuše Havelkové. No prostě, mně se to aji líbilo... A basta. Fidli. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý dětský snímek - fantastický příběh s historickým námětem o dětech, kteří se snaží přijít na kloub záhadám z doby vlády Rudolfa II., kdy byla Praha opravdu středem Evropy. Pro dětského diváka určitě řada zajímavých informací o rudolfínské době, pražských pověstech o židovském rabínovi a jeho Golemovi atd. Děj mi připadal místy chaotický, a to je asi jediné, co bych této dobrodružné a napínavé podívané vytkl. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem z české Šifry mistra Leonarda měl trochu vítr, výsledek mě poměrně mile překvapil i potěšil. Určitě nečekejte žádné zázraky, ale je až zarážející, s jakou dávkou tajemnosti a napětí se film podařilo zrealizovat. A to i přestože se nejedná o zrovna logického a příběhového krále, rozhodně jako milá zábava s velmi dobrou atmosférou postačí... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)
  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)

Reklama

Reklama