Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Další z pradávných výkvětů českého seriálu. Už si nějak extrémně nevybavuju celý průběh seriálu, vím ale jistě, že jsem sedl na lep celému obsazení, oné neskutečné vodácké pohodě i smutnému konci pro hlavní postavu. Kdykoli mi na mysl vběhne jméno Lukáše Vaculíka, nevybavím si, jako většina populace, Kamaráda do deště nebo Vítr v kapse, ale právě tento dobrodružně laděný seriál. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Proboha proč pořád na vše nahlížet jako pokus o umělecké dílo a z tohoto úhlu pohledu jej pak analyzovat a dávat tak nízké hodnocení? Právě nyní, kdy seriál vysílají (únor-březen 2009) mi přesně tento typ seriálu přišel vhod, protože pracovně mám pondělí opravdu únavné a po náročné Zdivočelé zemi si nyní rád odpočinu u bezkonfliktních vodáckých příběhů. Nemusíme pořád u všeho sedět se zadumaným výrazem, podepřenou bradou, svraštělým obočím a kriticky mručet hm hm hm. Proto dávám 4* - hezké holky, chlapi, co jsou pořád malými kluky, atraktivní vodácký svět, jak jsem již napsal: pohodová oddychovka na pondělní večer. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Lukáš Vaculík, celkem příjemná hudba, některé vztahy, najde se tu pár dramatických událostí -hodně slabej začátek (cca první 3 části) slabší obsazení (některé znám, dobrá třetina se skládá z herců neznámích), některé herecké výkony byly zoufalé (hlavně na začátku, než si zvyknete) rozvněž děj je (byl hlavně na začátku) řidký jak potůček/// Po tom co jsem viděl seriál Hop nebo trop jsem se začál dívat na tento seriál, který je podobého ražení. Jenže nestačil jsem kroutit hlavou jak moc je podprůměrný, nevýrazný, o ničem a ke všemu se nedalo dívat ani na ty herce. Jenže naštěstí jsem se na tento seriál nevykašlal a dodíval ho až do konce. S každou další částí mě seriál bavil víc a víc. Postavy byly zajímavější, herci lepší a děj bohatější. Poslední 3 části bych neváhal ohodnotit čtyřmi *. Nehledě na to, že úplný závěr mě solidně dojal. A proto je výsledné hodnocení takové jaké je. Tento seriál (přestože mohl být lepší) nepokládám za úplnou ztrátu času./// Celkem 68%/// ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ještě rozhodnout jaké hodnocení seriálu po dvou dílech dát, takže ho možná změním, avšak, níž než pod tři hvězdičky nepůjdu. Mám slabost pro vodáctví a kdo nikdy nezažil takovouhle partu na vodě, těžko pochopí. Určitě je v seriálu pár hluchých míst a trapnějších chvilek, ale na druhou stranu se dobře bavím. Herci jsou, až na Poláka, Janečkovou a Kajnarouvou, přirození a nepřehrávají (srovnej třeba s Ulicí či VKV..), ale třeba mě ještě překvapí. Naštěstí se v takovém počtu osob ztratí jakákoliv výtka. I přesto zatím seriál hodnotím na 75% a baví mě rozhodně víc než Hraběnky, Místo nahoře a jím podobné sociální dramata, ketrých se tu točí až moc.. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama