Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Ten seriál byl vtipný často tím, jak se herci snažili hrát přirozeně neskutečně křečovitý repliky z ještě křečovitějšího scénáře... Vnímal jsem ale atmosféru - lodě, jezy a šlajsny, tábořiště a zvuky s tím vším spojené. To všechno by se skoro obešlo bez herců, kteří zde fungují dost často spíše na obtíž. Ale hostující Vetchý potěšil :) ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Reklama

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Pár úvodních dílů startuje seriál jako zcela nezajímavou a ne moc vtipnou podívanou, ale svou jednoduchostí a pohodou je i příjemně koukatelný. Poté se nějak zvrhne do víru nezvládnuté režie, trapných dialogů, nezajímavých scén a vytlačované a nucené drama je vyložené blbé, až debilní. Jako nenáročné pokoukáníčko by dostal ***, takto pouze ** s odřenýma ušima. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

To co ze začátku vypadalo jako nový svěží seriál z vodáckého prostředí se po pár epizodách změnilo v ustavičnou nudu, nasekanou bez ladu a skladu. Jedna situace je nalepená na další, scenáristé se vůbec neobtěžovali o nějakou konstruktivní linii, všechno vyřeší rádoby vtipný komentář, spojující více či méně dobře zahrané scénky. Obrazně řečeno je to celé polepené jako kanoi epoxidem, ale pořád do toho dost teče. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, tento seriál jsem vždy poslouchal jen na půl ucha a sem tam jsem i něco zahlíd. Ale neřekl bych, že proto dávám nízké hodnocení. Je to spíše proto, že tam, kde situace mají být vtipné, nejsou. Tam kde dojemné, nejsou. Tam kde šokující, nejsou SPOILER!!! (viz. smrt jedné z hl. postav v závěru seriálu). Takže za děvčata jedna, za Vaculíka, který tam byl jediný sympatický, druhá. Víc ani ťuk. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama