Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Speciál Neváhej a toč! o padání do vody na tisíc a jeden způsob prokládaný dialogy "rádoby vtipná věta o ničem - vteřina ticha - jiná věta o ničem - vteřina ticha - Kostková piští - atd." a dalšími pády do českých (odpadních) toků. Scenárista musí chovat k vodákům neskutečnou zášť, že ho kdysi nevzali na splavbu. Jeho jediným cílem je totiž udělat z oslovení "vodák" nové sprosté slovo. A daří se mu to, protože taková snůška hlupců, debilů a agresivních uječených hovad se nikde jinde nevyskytuje. Už první epizoda nezvládla pobavit a neutáhla by ani běžnou sitkomovou stopáž. Natož takřka hodinu v kuse. A autor running joku s výrustky by se měl smažit v pekle, protože mě tím peklo přivodil. Neholduji ovšem hodnocení seriálů po jednom díle, tak si ten odpad zatím nechám od cesty. Zatím. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Ano není to úchvatné dílo a kritika by na něm nenechala niť suchou, ale mě to dost baví, občas se i zasměju a hlavně si u toho oddechnu. Hlavně v době nekonečné zimy je pohled na teplo, vodu a slečny v plavkách povzbuzující. Je to fajn seriál o vodě a vodácích, který si na nic nehraje a má za úkol prostě pobavit. Je to za poslední dobu jeden z mála seriálů ČR na který se dá koukat a vždy se těším na další díl. Z herců se mě nejvíc líbí Vaculík, který má na svůj věk neskutečnou postavu a vždy řekne v seriálu nějakou dobrou hlášku. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to místama opravdu hňupovina, ale já jako milovník vodáctví jsem to Nikolaevovi žral díl po díle. Některé herecké výkony nic moc, ale některé zase docela fajn (především Lukáš Vaculík a Arnošt Goldflam), každopádně seriál si celkově drží od začátku do konce svoji vodáckou pohodovou atmosféru i příjemný humor, u kterého se skvěle relaxuje a vzpomíná na loňské vodácké léto. Dal bych normálně 3 hvězdičky, ale přihlédnu k povedené ústřední písni od Kryštofů a především krásné Markétě Frosslové. :-) Knížku jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Proboha proč pořád na vše nahlížet jako pokus o umělecké dílo a z tohoto úhlu pohledu jej pak analyzovat a dávat tak nízké hodnocení? Právě nyní, kdy seriál vysílají (únor-březen 2009) mi přesně tento typ seriálu přišel vhod, protože pracovně mám pondělí opravdu únavné a po náročné Zdivočelé zemi si nyní rád odpočinu u bezkonfliktních vodáckých příběhů. Nemusíme pořád u všeho sedět se zadumaným výrazem, podepřenou bradou, svraštělým obočím a kriticky mručet hm hm hm. Proto dávám 4* - hezké holky, chlapi, co jsou pořád malými kluky, atraktivní vodácký svět, jak jsem již napsal: pohodová oddychovka na pondělní večer. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Natáčelo se i v Horousicích, Dvorech nad Lužnicí, Boleraticích a jezu Jemčina na řece Nežárka. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama