Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem čel kdysi na prázninách, když mi ji otec vnutil a po té zkušenosti mohu jen říct, že film je její totální zneuctění. Dementní písničkou od Kryštofa počínaje, pokračující partou idiotů včele s volem Vaculíkem a konče vypatlaností celého provedení. Jestli se na tenhle seriál Šmíd díval (asi jo), tak asi musel fakt čumět, jak mu to Nikolaev posral. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Seriál mně pobavil, řeka opravdu čaruje. Výstižně zachytil partu, problémy partnerství. Na vodu nejezdím, knihu jsem kdysi koupila manželovi, neb je zarytý vodní živel a jen jsem do ní nakoukla, je nabitá vtipem. O to bylo těžší natočit něco takového a podle mně se to podařilo. Bylo to pořád v přírodě, takže něco jako K2, ale počesku, řeka, louka, les, trochu hospoda no co se dá dělat, tam je taky sranda. Chvilku jsem fandila klukům a asi jednou holkám. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Moc povedenej seriál.Neskutečně sem se těšil až zase bude pondělí a pude v telce.Dokonce sem jej shlédl s přítelkyní která české seriály nenávidí(mimo ordinačky a VKV:-))Je sice pravda že seriál byl trošku lepší na začátku když se sjížděla voda ale i ten konec sem přežil a byl takový lidský.Asi to tak dopadnout mělo a stavá se to asi i v realu.Supr byl hlavně Vaculík alias Křižák a taky Bongo který si mě získal asi až ve 3.díle.Do té doby sem byl na něj alergický.Sou tu i lidé kterým se to nelíbilo,jde hlavně o ty co četli knižku.Já ji nečet ale z film. zpracování sem byl nadšen.Bravo pro Čt ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vložit puberťácké dialogy do úst dospělým lidem se mi zdá ne směšné, ale nanejvýš nevhodné. Kdybych viděl tento seriál na některé z našich "skvělých" komerčních stanic, nedivil bych se. Ale ČT1 disponuje inteligentním divákem, alespoň si to myslím, a tudíž bych od ČT1 očekával něco mnohem inteligentnějšího nebo alespoň obsazení rolí mladší generací herců. Koukat na Lukáše Vaculíka ve středních letech a ostatní herce, kterak šaškují jako duševně nevyzrálí mladí lidé je spíš trapné než humorné. Ne, že bych Lukáše Vaculíka nesnášel, spíše naopak, ale tohle prosím ne. Tahle role by mu lépe slušela před dvaceti lety. Hmmm, zase jednou ztracená šance na slušný TV seriál na ČT1. Bohužel. Tu jednu hvězdičku věnuji pěkné kameře v romantických zákoutích českých řek. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)

Reklama

Reklama