Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už když se vodáci dali dohromady s neznámými lidmi a lusknutím prstů z nich byla parta, říkal jsem si, že je tady něco špatně. A taky že jo. Seriál nemá žádný dramatický oblouk, situace jsou vykonstruované a tak vše působí jako na tom nejhorším voleji. Vrcholem všeho je Moravačka, která i přes styk s civilizací mluví přitroublým nářečím a tahá z kapes slivovici. Hahaha. Takže jediné, co jsem ocenil, je hudba a píseň Richarda Krajča a přednosti českých hereček. Obzvlášť Zuzany Kajnarové :o) ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Seriál mohu hodnotit podle shlédnutí pouhého jednoho dílu (víceméně znouzectnost na horské dovolené), což není asi úplně fér, ale nemyslím si, že by se jednotlivé díly od sebe výrazněji kvalitativně lišily. Pravděpodobně se jedná o další z řady unavených, těžkopádných, prdelatých českých seriálků. Předlohu jsem nečetl, nemohu tedy soudit, zdali tvůrci udělali knížce medvědí službu. Mimochodem, seriál doprovází opravdu hrozná slizkost od kdysi nadějných Kryštof. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ dva. Je to poslabšie a to mám ja na české seriály slabosť a zvyčajne nadhodnocujem. Hercom sa ma ale, žiaľ, nepodarilo presvedčiť takmer o ničom. Snáď baby vystihli čosi o sebe - aj keď obzvlášť balička je trapná, ale možno to tak má byť. Predlohu som nečitala, ale ak nájdem, tak skúsim. Uvidíme nabudúce. .................................................................................................. Tak uz to prišlo - keďže som to nevzdala pridávam hviezdičku a teším sa na ďalší diel. Nie je to síce intelektuálna bašta, ale keď si zaslúžia body kdeaké CSI s maximom balastu, tak táto komédia si isto zaslúži tri hviezdičky bez výčitiek! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dojem z prvního dílu mírně řečeno rozpačitý. Že se televizní adaptace nevyrovná předloze jsem očekával, ale tohle je křeč. Na holky se hezky kouká, chlapci se snaží, ale moc jim to nejde - herecké výkony žádná velká sláva. Humor příliš nefunguje, hudba by ušla, ale škoda, že tvůrci nesáhli po muzice inspirované přímo knížkou "Proč bychom se netopili" od Šmídových kamarádů z Hop Tropu. Takže zbívá krajina a trocha té vodácké romantiky. Zatím je to dost málo. Další díly neuvidím, neb 2. 2. začíná jarní část kuželkářské sezóny a v pondělí jsou zápasy, takže až na další zůstanu u dvouhvězdičkového hodnocení. Až někdy shlédnu seriál celý, třeba ho přehodnotím - ačkoliv 10 dílů mi připadá jako podezřele dlouhá stopáž. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Petře Nikolaeve, propásl jsi slibnou šanci - natočit podle kultovní knihy kultovní seriál (ač jsi nevstupoval do této řeky poprvé, tentokrát bylo zdolání toku obtížné...a při dalším vstupu bude hůř...). Petře, toč už jen filmy, a nikdy už ne seriály! Podobné seriály a filmy: Hop nebo trop, Rafťáci ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)

Reklama

Reklama