Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (246)

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Seriál mohu hodnotit podle shlédnutí pouhého jednoho dílu (víceméně znouzectnost na horské dovolené), což není asi úplně fér, ale nemyslím si, že by se jednotlivé díly od sebe výrazněji kvalitativně lišily. Pravděpodobně se jedná o další z řady unavených, těžkopádných, prdelatých českých seriálků. Předlohu jsem nečetl, nemohu tedy soudit, zdali tvůrci udělali knížce medvědí službu. Mimochodem, seriál doprovází opravdu hrozná slizkost od kdysi nadějných Kryštof. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vložit puberťácké dialogy do úst dospělým lidem se mi zdá ne směšné, ale nanejvýš nevhodné. Kdybych viděl tento seriál na některé z našich "skvělých" komerčních stanic, nedivil bych se. Ale ČT1 disponuje inteligentním divákem, alespoň si to myslím, a tudíž bych od ČT1 očekával něco mnohem inteligentnějšího nebo alespoň obsazení rolí mladší generací herců. Koukat na Lukáše Vaculíka ve středních letech a ostatní herce, kterak šaškují jako duševně nevyzrálí mladí lidé je spíš trapné než humorné. Ne, že bych Lukáše Vaculíka nesnášel, spíše naopak, ale tohle prosím ne. Tahle role by mu lépe slušela před dvaceti lety. Hmmm, zase jednou ztracená šance na slušný TV seriál na ČT1. Bohužel. Tu jednu hvězdičku věnuji pěkné kameře v romantických zákoutích českých řek. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Lukáš Vaculík, celkem příjemná hudba, některé vztahy, najde se tu pár dramatických událostí -hodně slabej začátek (cca první 3 části) slabší obsazení (některé znám, dobrá třetina se skládá z herců neznámích), některé herecké výkony byly zoufalé (hlavně na začátku, než si zvyknete) rozvněž děj je (byl hlavně na začátku) řidký jak potůček/// Po tom co jsem viděl seriál Hop nebo trop jsem se začál dívat na tento seriál, který je podobého ražení. Jenže nestačil jsem kroutit hlavou jak moc je podprůměrný, nevýrazný, o ničem a ke všemu se nedalo dívat ani na ty herce. Jenže naštěstí jsem se na tento seriál nevykašlal a dodíval ho až do konce. S každou další částí mě seriál bavil víc a víc. Postavy byly zajímavější, herci lepší a děj bohatější. Poslední 3 části bych neváhal ohodnotit čtyřmi *. Nehledě na to, že úplný závěr mě solidně dojal. A proto je výsledné hodnocení takové jaké je. Tento seriál (přestože mohl být lepší) nepokládám za úplnou ztrátu času./// Celkem 68%/// ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

661. hodnocený film: Po shlédnutí 3 dílů si dovolím tvrdit, že tu sice ještě něco podobného nebylo, ale na druhou stranu ani být nemuselo. Stará parta přátel se snaží sjíždět řeku a mít ze všeho legraci. Holky nádherný, ale čekal bych trochu víc vtipu a i nějakou erotiku, možná by to tenhle film pozvedlo. Seriál nepotřebuje plejádu známých tváří, jako v tomto případě, ale chce to opravdové herce. Za herce tu můžu považovat snad jenom Kostkovou Terezu a Vencu Rašilova. Jasně, Vaculík je fajn a je nepochybně kvalitním hercem, ale už se objevil v takových bracích, že mu to vážně uškodilo. Jenom, aby nedopadl jako Sagvan Tofi. To bych mu fakt nepřál. Příjemná atmosféra a milá písnička od Kryšotfu, jainak nic víc a 2* to jistí. 2* ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

No vidíte. Asi budu znít jako negramot (speciálně pro fandy zmiňovaného díla), ale já knihu od Zdeňka Šmída vůbec neznal. Nicméně už po pár replikách mi bylo jasné, že to musí vycházet z knižní předlohy. Ono totiž věty, které pronášejí herci na obrazovce, nejsou vůbec špatné ... ale na papíře. Zde se jednoduše vůbec nepovedl převod literatury "na plátno" a nepomáhá tomu ani obsazení, které je posbíráno z reklam a přištěkávačů v jiných sériích. A vévodí tomu ve své roli úžasně nesympatická Kostková, která mi od začátku pila krev. Nicméně to byl možná účel... Za pár dobrých hlášek dávám hvězdičku, ale asi už to ani nedokoukám... ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Ústřední písnička seriálu je „Tak nějak málo tančím“ od skupiny Kryštof. (SONY_)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • Seriál se natáčel od 29. dubna 2006 do 4. září 2007 v Ostravě, na Lužnici, ve Vysokých Tatrách a na Jindřichohradecku. Seriál se také točil na Nežárce, konkrétně u obce Hamr, kde vznikla i závěrečná scéna. Dále se štáb pohyboval v obci Drahov, Malenovice nebo městě Veselí nad Lužnicí. (Sony1994)

Reklama

Reklama