Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezdá se to, ale je to docela masakr, ačkoliv jsem to vůbec, ale vůbec nečekal. Katakomby nejsou obyčejným tupým horrorem, který divákovi naservíruje plno krve a trapný příběh. Tento je relativně jiný i když i toto obsahuje. Po celou dobu jsem si řikal, že je to běžný horror, kterých potkám stovky, ale docela důrazně mě dokázal uzemnit koncem, který jsem naprosto vůbec nečekal, přesto, že se celou dobu film váže v duchu temnoty, která přikrášluje atmosféře vizáž, má beztak něco do sebe a to se mi u takovýchto filmů často nestává. Dalším plusem je rozhodně muzika, kterou z většiny případů zahrnuje breakbeatový král Hybrid a důrazně rozproudí krev v žilách při pohledu na černotu, která prakticky celým filmem prochází, až do samotného konce. Čekal jsem kravinu, dostal jsem kravinu, jenže s tak překvapivým koncem, že jsem ještě dlouho po tom nevěděl čí vlastně jsem. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,455,422║ Len utekanie, vrešťanie, suché lakačky, na chvíľku tma, a tak ďalej dookola, bez kúska poriadnej atmosféry, napätia a o lepšom príbehu ani nehovoriac, sklamanie. /5%/ ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Katakomby nejsou tak špatné, jak by se z okolních komentářů mohlo zdát. Herci jsou celkem fajn a pointa také patří do ranku těch překvapivých a nebál bych se říct skvělých. Jenomže režiséři nedokáží naplnit 90ti minutovou stopáž nějak smysluplně a zábavně, takže většinu filmu jen hlavní postava pobíhá po stále stejném prostředí, sem tam někoho nedůležitého potká a jinak se nic neděje. V mém rodném městě máme také katakomby - byl jsem tam jen jednou, protože je to velice nudné a nezajímavé místo. Stejně jako velká část tohohle filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skutočne hrozné a nevydarené, výprava strašná. Ak vôbec mali scenár, tak maximálne 20-stranový. Spočiatku ešte ako-taká zápletka je prítomná, ale od istého bodu všetko prestane dávať zmysel (kŕmenie novorodenca mäsom; chalanovi sa pod nohami prepadne dlážka, spadne do asi dvojmetrovej jamy, čo je 200 cm, pričom on má približne 180 cm, napriek tomu nie je schopný vyšplhať sa z tej preukrutnej priepasti a to ani s hrdinkinou pomocou). Po polhodine scenár prestáva existovať a akákoľvek zápletka začne pozostávať len z toho, ako nesympatická krava hystericky kričí, ziape, reve a plače a popritom uteká. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rádoby atmosférická blbůstka, na které stojí za pozornost maximálně tak prostředí a závěrečné rozuzlení, přičemž ani jedno z toho není nijak zvlášť výjimečné. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha hororů, který nedokáže dostatečně využít ponurou a strašidelnou atmosféru místa, kde se natáčel. Občas přihlouplé dialogy, amatérská kamera s takovými záběry, které se nedají pochopit, téměř bez atmosféry a velmi chabý scénář. Pár občasných lekaček a snaha o navození příběhu z dob dávno minulých ovšem nestačily na více jak 2 hvězdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Katakomby ako také sľubovali oveľa lepší pohľad na vec, než len neustále pobehovanie s kamerou po chodbách, urevané nariekanie Shannyn Sossamon a bezduché, bez-napätia prebiehajúce hľadanie východu. Napriek tomu je atmosféra pomerne dosť skľučujúca a pár ľakačiek mnou niekedy aj trhlo. Ak by ma však takýto film mal odradiť od možného výletu do podobných priestoro, to by sa musel ešte veľmi snažiť. Po tomto by som sa skôr tešil. A kameramani boli dobrí, jeden zrejme trpel počas nakrúcania 'parkinsonom' alebo epileptickými záchvatmi a druhý statickou úchylkou na Shannyne nohy alebo hlavu (tie zábery som fakt nechápal). 40%. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je zlý film. Veľmi zlý film. Práve kvôli takýmto snímkom je horrorový subžáner všeobecne považovaní za plytký. Čo samozrejme nie je pravda. Aj hororovová kinematorgrafia má svoje klenoty. Lenže "Katakomby" nim rozhodne nie sú. Tie sú totiž ukážkou toho ako sa dá všetko dokonale sfušovať. Nefunguje tam úplne nič. Odporní, hlboko podpriemerní herci; rušivá, roztrasená kamera; nepríjemné, stroboskopické prebleskovanie; zmätené pobehovanie v tme; histerický vreskot sfetovaných mladých kurvičiek; idiotský scenár; imotentná réžia a vrcholom toho všetkého je ritnatá semetrika Pink v jednej z hlavných úloh. Odpad! Odpad! a ešte raz Odpad! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se povedla jediná věc a to je trailer. Jinak film už je žel bohu jedna velká katastrofa a to se mi zdálo, že to vypadá fakt slibně. No neklaplo to smůla.15% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad zasadiť horor do prostredia katakomb padá však na tom že toto prostredie neponúka nič zaujímavé okrem drsnej elektronickej hudby (Hybrid). Našťastie bezcieľne túlajúca sa Shannyn je sympatická a nezáživný film má aj celkom uspokojivý záver. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tak určitě, největší masový hrob na světě bude jen tak bez zájmu okolí navštěvovaný tunami technařů. Muži zákona při razii nechají bezděčně ležet holku na zemi, aby se tam vzápětí vrátili a holku hledali, přičemž pátrací taktika spočívá ve snaze vyděsit ji k smrti. To chtěl někdo z Francouzů udělat nejdementnější národ na světě? A konec je jen srandózní snaha šokovat. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Nedala jsem se odradit zdejším nepříznivým hodnocením a jednou večer, znavená prvním dnem nového semestru, jsem ulehla se svým drahouškem (rozuměj pécé:-)) do postele a pustila si Katakomby. Za okny tma, já sama v pokoji a k tomu Shannyn Sossamon zoufale pobíhající tím temným bludištěm plným mrtvých duší... Nevím, jestli jsem vychytala zrovna správnou chvíli nebo se mi momentálně někam zatoulal zdravý rozum, ale film byl pro mě nečekaným zážitkem - snad pětkrát jsem byla v pokušení zmáčknout stopku, ale nikoliv pro to, že by byl film tak nesnesitelný, ale prostě proto, že jsem byla pěkně vynervovaná:-)) Tak nevím... Možná po druhém zhlédnutí změním názor, dneska ale dávám čtyři stars. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Teď už to vidím. Shannyn Sossamon se uvrtala do velmi špatného filmu, který je totálně o ničem, na palici a s neuvěřitelně brutálním koncem, který zesere i špetku "dobrého" co snímku ještě zbylo. Tohle bylo opravdu hrozný a český dabing s neustále ječící Shannyn vám dokáže velmi rychle a snadno rozbolet hlavu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No nedbal jsem varování a také jako řada uživatelů zde, jsem se zvědavý a rozechvělý vydal do pařížských katakomb pod ulice tepajícími životem tohoto romantického města... Ta lokalita byla také to jediné, co mně na filmu táhlo... Už jsem viděl kostnice i hřbitovy, kde skutečně pro nebožtíky nebylo místa a byly skládáni přez sebe hala bala každý ve své vrstvě... Ne nejsem nekrofil ani hrobník, ale v dřívějších dobách jsem pracoval na řadě archeologických výzkumů... :-). Stará podzemní Paříž se spletí chodeb a kostnicí měla slušný potenciál jako dobrý námět na horor. Mojí fantazií to však skončilo. Celou pointu jsem tušil už od počátku, tedy až na ten totálně ujetý závěr. Říkám rovnou, bát se nebudete, lekat také ne... Kosti nebožtíků vypadají jakž takž, a ani zpracování podzemí nebylo tak šílené jak občas v některých amerických snímcích vídáme. Tedy nidke jsem neměl dojem papundeklu... To je ale tak vše, co lze trochu pochválit. Obvykle to nedělám, ale zde jsem opravdu chtě nechtě při těch dlouhých pochodech temným labyrintem chodeb olizovaným jen paprskem světla baterky (což asi mělo být také napínavé...) musel sáhnout pro Do a tisknout tlačítko se dvěma šipkami... Na závěr jen dodávám, že v úvodu filmu nám tvůrci sdělili, že to bylo natočeno podle skutečné události.. Pche..ať se jdou bodnout.. Dávám jedno cranium bez mandibuly.. * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Taková pěkná historka z pařížského undergroundu. Neurotická sestra navštíví v Paříži svojí vysmátou, světáckou sestru a její kamarády se zálibou v debilních vtipech. Třetí sestra se nekoná. Koná se rozhánění nelegálního Frenchteku v katakombách, honička, spousta jekotu (vychrtlá sestra v koktejlkách), týpek Kozohlav a celkem zajímavé rozuzlení. Fakt. Co mi ovšem celou dobu sledování hejbalo rakví, byl střih. Zaměstnat jako střihače veverku na amfetaminech není dobrej nápad. Stroboskop rules. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bože, to byl zase jednou humus. Nenechte se zmást slibně vybraným prostředím. Vše je tu totiž špatně. Skutečně to musím vyjmenovávat? No abych varoval, tak raději jo: scénář, režie, zatmosféra, lekačky, herci ... vše katastrofa. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Autoři by měli méně sledovat videoklipy ZLOstars a víc se učit, jak natáčet filmy. Bídně využité prostředí spletitých chodeb a nulovou atmosféru vyvažuje pouze příjemný konec. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád klaustrofobické horory - ľudia kdesi zatvorení, najlepšie v nejakej banskej šachte či jaskyni a tam ich naháňa bubák. To je také moje guilty pleasure. No tu nie je ani normálny bubák, ani napätie, len hysterická vystrašená hlavná postava a vreštiaca muzika. Dejová linka bola tiež len taký blábol o ničom. No proste hnus a zabitý čas. 20/100 ()

Reklama

Reklama