Sůva z nudlí se v pohádce Ireny Pavlové přezdívá princezně Žalmile (Lucie Černíková), která z pranepatrných příčin prolévá potoky slz. Když se o její ufňukanosti od svých přítelkyň bludiček dozví čaroděj Zlosos (David Suchařípa), je to pro něj radostná zpráva - jeho moc totiž působením lidských slz narůstá a dosavadní zdroj v poslední době poněkud vyschl. Není tedy divu, že princezna Žalmila jednoho dne z rodného zámku záhadně zmizí. Na prosbu její matky, královny Trudmily (Jaromíra Mílová), přislíbí dobrotivý král sousední říše Bertrand (Miroslav Hrabě), že se ji pokusí nalézt. Nedá se říci, že by se do hledání nějak zvlášť hrnul. Má ovšem spoustu starostí o blaho své vlastní země a ještě musí čelit pletichám mocichtivého maršálka Osmonda (Oldřich Vízner). Přesto se nakonec s princeznou setká. Ale v cestě šťastnému pohádkovému konci stojí stále ještě kouzla čaroděje Zlosose? (oficiální text distributora)
Enšpígl
odpad!Tak tohle bych mile rád pustil Putinovi a jemu podobnejm, protože při sledování Sůvy z nudlí reálně hrozí tzv. smrt šokem.(3.1.2012)
Karlos80
Chvílemi mi to připadalo jak když se dívám na nějaké hodně laciné sci-fi a ty dialogy bože můj:-( Ta jedna jen za neobvyklého Suchařípu (čaroděj Zlosos) jinak bída, děs a utrpení....Na toto téma se natočilo daleko víc zdařilejších tv pohádek..(6.9.2009)
veronikav
Další nová a protivná pohádka(22.1.2010)
janek85
Celkem pěkná pohádka s dobrýmí efekty, skoro neznámé herecké obsazení(Lucie Černíková, David Suchařípa). Celkový dojem:Dobrá, novodobá, kvalitní pohádka.65%(10.3.2007)
Iks
Když někdo neumí triky, a nebo do nich nechce investovat, ať nedělá radši vůbec nic.(6.9.2009)
cariada
Další z hrozných moderních tv pohádek, která nemá hlavu ani patu. Kam na to ty tvůrci chodí vysoušet bažiny a pod , sakra co je to za téma pro pohádku? Princezna co pořád řve ach jo.(6.9.2009)
Splasher
Koukal jsem na to jako sůva z nudlí.(11.9.2009)
Kali4
Bohužel, další z nových pohádek s vyloženě divným příběhem a trapnými kostýmy.(19.11.2006)
Pollock
Ach jo, proč se takovéto "pohádky" vůbec točí?(6.9.2009)
tukomaster
odpad!Doplnil bych do žánru horror, protože něco tak děsivýho jsem už dlouho neviděl... Pavlová a Olmer by si zasloužili popravu...(25.2.2012)
rakovnik
Žalmila a Zlosos...na tuto "pohádku" se nedalo ani dívat, ani se nedala příliš poslouchat.(26.2.2012)
gostly
odpad!Celou dobu jsem přemýšlel, zda je to myšleno vážně, nebo jenom hloupý vtip... Bral jsem to jako vtip a smál jsem se tomu, jak moc je to trapné, ale brát to vážně, musel bych si snad vyškrábat oči. Pohádka, která uráží dětskou inteligenci!!!(6.9.2009)
Amarria
S trapným scénářem se zázraky dělat nedají, ale pokud pomineme mozek vymývající dialogy a sem tam přehrávané scény, tak to relativně ještě docela ušlo. Upřímně mi to nepřišlo nijak výrazně odlišné od spousty dalších TV pohádek, které v současné době vznikají... dokonce i triky jsem už viděla i horší a u mnohem lépe hodnocených filmů. Ale nebudu to přehnaně hájit, protože na více než jedno, maximálně dvě shlédnutí to opravdu není :-D(1.3.2012)