Reklama

Reklama

Čiisaki júšatači: Gamera

  • Japonsko 小さき勇者たち ガメラ (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletému Toru Aizawovi nedávno zemřela matka. Když se Toru zarmoucený prochází po pláži, náhodou narazí na podivný červený kámen. Ukáže se, že kámen je ve skutečnosti vejce, ze kterého se brzy vylíhne malá roztomilá želva, kterou Toru pojmenuje Toto. Toruova kamarádka Mai, která trpí srdeční vadou, přijde s myšlenkou, že Toto má něco společného s Gamerou, obřím stvořením, které před 33 lety obětovalo svůj život, aby zachránilo lidstvo. Toto dá těmto myšlenkám za pravdu, když se nejprve na čas ztratí, ale poté se, výrazně větší a proměněný, vrátí, aby zahnal lidožravou ješterovitou nestvůru jménem Zedus. Japonská vláda si je vědoma nebezpečí, které Zedus pro obyvatele jejich země představuje, ale pouze Toto je tím, kdo je schopný se s takto monstrózní hrozbou vypořádat, i když je zatím ještě mládě... (Israha)

(více)

Recenze (10)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi zdlouhavé a nudné scény a neuvěřitelně patetický závěr - dětská štafeta byla moc už i na mě. Navíc Gamera vypadala opravdu hloupě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Ítíovský´´ námet ( už len podoba tváričky samotnej Gamery, k tomuto zrovnávaniu ponúka, no a to ešte nehovorím o záverečných sekundách...) a vlastne ani žiadny progres. Chuťovka pre priaznivcov kaiju žánru príde až v záverečnej deštrukčnej sekvencii, ktorá nám ukáže, že to mohlo byť predsa len lepšie. A to vtedy, keby sa využili klady a nie zápory tohto filmu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc hezký rodinný film. Gamera je sympaťák, monsterbitky jsou vcelku povedené, postavy se nechovají jako úplní idioti(v rámci žánru samozřejmě) a třeba scéna dětské, nezjištné a intuitivní štafety s rudým šutrem, to je něco tak krásně naivního, sentimentálního a optimistického, že tomu nejde nefandit. Já mám obecně radši monstermůvíčka od Toho, a když je ve filmu dítě, tak mě obvykle strašně sere, ale tenhle kousek mě prostě bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to deset let, co šel snímek „Chiisaki yûsha-tachi: Gamera“ především do japonských kin, a od té doby to s Gamerou nevypadá moc dobře. Jsem si skoro jistý, že se ještě létající želvy dočkáme, ale nemyslím si, že by to mělo být kvalitativně nějak skvělé. Alespoň ne v případě, pokud se tvůrci budou držet stejné linie, jaké se držely po většinu série. I snímek „Chiisaki yûsha-tachi: Gamera“ ukzuje, že linie rodinných kaiju filmů je vyčpělá. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Jediný díl Gamery z millenium období ignoruje Heisei trilogii a pouze svým stylem volně navazuje na Shōwa filmy. Cílovka je jasná, s cca osmiletým klukem sledujeme Gameru od vyklubání z vajíčka jak roste, kňučí, padá, poletuje a vůbec je ňuňu. V pulce filmu se objeví hnusák Zedus, zraněnou, 8m velkou polo-Gameru si odvezou na pokusy fuj vojáci a získá to trochu vážnější polohu, ale pořád v mezích filmu pro děcka. Před final bitkou se dočkáme nějakého toho ničení a patosu, někdo by snad jen mohl vytýkat příliš mnoho CGI v bitkách. Takže děti budou spokojeny a starší diváci budou trpět míň než při peklech typu Gamera vs. Viras. Happyend tohodle filmu je pak vlastně prozatímní rozloučeni nejen s Gamerou, ale i pořádnými kaiju filmy vůbec, takže si dovolím hodnocení zaokrouhlit o jednu nahoru. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, od figurek, a kostýmů velký pokrok v trikové sekci. Dějově je to ovšem katastrofa, hlavně prvních asi čtyřicet minut. Ale jinak už se na to dívat dá, když si v hluchotách uděláte jinou práci. Dokonce i hudebně se to povedlo. Podruhé? Nevím, asi ne. Stopáž se mi zdála zbytečně přepálená. ()

Reklama

Reklama