Reklama

Reklama

Taijó no uta

  • Japonsko タイヨウのうた (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šestnásťročná Kaoru Amane (Yui) každé ráno pred východom slnka z okna sleduje autobusovú zastávku oproti cez cestu. Vždy sa tu zastaví vášnivý surfer Koji Fujishiro (Takasi Tsukamoto) predtým než odíde s priateľmi na pláž. Hoci Karou je do neho zamilovaná, nič viac nepodnikla. Nemôže. Trpí vzácnou alergickou chorobou pokožky a slnečné svetlo by ju zabilo. Ale raz sa náhodne stretnú v noci a preskočí medzi nimi iskra. Ale je vôbec možné skutočne ľúbiť niekoho s takou vážnou chorobou? (koba)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Absolutně mne nepřekvapuje, že většina z mých oblíbených zde udělila 5*, já s nimi budu držet basu :-) Již první záběry filmu ve mně vzbudily pozitivní pocity a první dojem většinou neklame, platilo to i zde. Svým způsobem jednoduchý film s pár herci, ale chytne za srdce a zaujme - tiché, pomalé, melancholické, romantické, dojemné a k tomu vám zde navíc naservírují pár krásných písniček s pěknými texty, ostatně i soundtrack jako takový je velmi podmanivý. Hlavní představitelka (zpěvačka Yui) je bez debat jednou ze součástí filmu, která se na celkovém dojmu podílí nejvíce - křehká, romantická, milá a velmi půvabná dívka, a navíc překrásně zpívá a hraje na kytaru. Její půvab a výraz ve tváři mi občas přinesl na mysl miloučký snímek Hatsuyuki No Koi s Aoi Miyazaki, jisté společné rysy by se ve filmech našly. A píseň na konci filmu? Ta zde získává další rozměr... ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Pro mě silný příběh, který byl sice už natočen v mnoha podobách, ale tento měl mnohem víc než všechny ostatní. Hudebně byl pro mě nádherný a to nejen v kokrétních písničkách, ale i jako zbylá kulisa. Co však oceňuji nejvíce je celé podání tohoto příběhu a závěru. Většina těchto filmů už Vám na začátku prozradí konec a ždímá diváka, tady je to provedeno precizně! Skutečně obdivuji hlavní představitelku, která ačkoli není herečka se své role zhostila výborně. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dívka kterou by zabily sluneční paprsky chodí ven za tmy a tráví osamělé noci s kytarou a svými písničkami. Ve dne se dívá z okna na protější autobusovou zastávku na jednoho chlapce, který se jí moc líbí. Seznámí se s ním, celou noc jsou spolu a ona zapomene na čas. Fuji ovšem netuší, že Kaoru je nemocná. Krásný a křehký příběh o lásce, který mi jen maličko pokazila hlavní představitelka (ty citové scény jí moc nešly). ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je tento film poměrně šablonovitý a místy trochu zkratkovitý, ale přesto to všechno funguje jako dobře namazaný stroj. Stopáž utíká a já v napětí čekal na tu osudovou ránu, o které je jasné hned na začátku že přijde. Tento snímek je důkazem, že film nemusí být za každou cenu originální, stačí když je dobře udělaný. A to tenhle film je, i přesto,že i když je Yui výborná muzikantka, jako herečka mi tu místy přišla poněkud nevyzrálá. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Japonské melodrama na motivy televizního seriálu o dívce, která kvůli své nemoci může chodit ven pouze v noci, miluje zpívání a po nocích hraje na ulici. Ta se zamiluje do chlapce, kterého každé ráno vidá, jak jede surfuvat. Film je ušit na míru hlavní představitelce Yui Yoshioko, která je opravdu rozkošná. V tomhle filmu debutuje jako herečka, jinak je to ale zkušená zpěvačka a zpívání ji opravdu jde. Mimojiné se podílela například na soundtracku k Hinokio. Nějaké herecké výkony se po ní moc nechtějí, většinu slov, které pronese, je zpěv. Herecky zajímavější jsou ostatní role, hlavně její otec, který je fakt sympaťák. Snímek se nese v celku pomalém tempu, prokládaným krásnými písničkami a atmosférou léta a prázdnin. Konec je trošku vyděračský, ale nijak přehnaně a já jsem si opět pobrečel, ale celých posledních pět minut. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama