Oba hlavní představitelé byli skvělí. Výborný film o rodině, které vlastně není tak úplně rodinou.(19.4.2011)

Další dobře napsané, natočené, obsazené i zahrané drama z cyklu Oběti. Scénář se od většiny ostatních příběhů z cyklu odlišuje absencí zločinu, ale stejně ukazuje další možnost, jak můžou okolnosti semlít na začátku slušného člověka. Herecký koncert pro Viktora Preisse a Vilmu Cibulkovou.(29.10.2006)

Abych pravdu řekl, tak jsem tomuto filmu nedával moc šancí. Ale po zhlédnutí konstatuji, že jsem velmi mile překvapen. Herecký výkon paní Cibulkové byl grandiózní. Lépe to snad zahrát ani nešlo. Ani pan Preiss se neztratil. Cyklus Oběti považuji za veledílo ČT. Po dlouhé době hodnotím pěti hvězdami.(18.4.2011)

Herecky opět přesvědčivé, ale charaktery ústřední sourozenecké dvojice jsou přesně vyhroceny a postrádají hlubší vazbu na okolí.(18.4.2011)

Tak v tomto dile meho oblibeneho cyklu muzeme obdivovat hlavne vyborny herecky vykon Cibulkove ( ta byla v mnoha pasazich skutecne nechutna ) a Preisse ( skoda, ze je vesmes obsazovan jen do TV filmu ). Scenar trochu skipe a zaver toho take moc nevykazuje. Film ale urcite nenudi.(23.4.2011)

Vilma byla opravdu luxusni :-)(1.10.2006)

Uf,ale asi mám víc vyvinuté instinkty a Cibulkovou bych si přes práh nepustil,tedy Cibulkovu ano, ne její postavu :-)(29.12.2010)

• crozet

Dosud jsem nepochopil dramaturgické záměry různých tvůrčích skupin České televize. Vážím si toho, jak poctivě a zaníceně se snaží zhostit náročných dramatických úkolů, ale tohle bylo příliš přepjaté, tragické a převážnělé. "Cyklus oběti" - nevím, jestli zrovna takové formáty českému divákovi zrovna chybějí... Viktora Preisse je ale potřeba určitě pochválit. Je úplně evidentní, že každý režisér se na kvalitu jeho práce může s klidem spolehnout.(2.10.2006)

Vynikající Cibulková, jako vždy výborný Preiss a velmi dobrý scénář tvoří dohromady nadprůměrný televizní film. Opět musím vyzdvihnout realistickou zápletku, postavy a (bohužel) i mnohé situace.(18.4.2011)

Drama jak se patří, tradičně kvalitní výkon Vilmy Cibulkové v její dramatické poloze. Opět dobře napsané s realistickou zápletkou, jak je v cyklu Oběti zvykem. 72%(18.4.2011)