Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tu, první díl se ukázal jako velice úspěšný film, a tak se producenti rozhodli, že nechají pokladny kin znovu se pořádně nacucat, jenže každý divák ví, že poprvé je to jiné, lepší. Jelikož Emilie de Ravin s díky odmítla, neboť má plno práce s přežíváním na jednom neznámém ostrově, byla navržena nová dějová linie a do pouště se vydávají vojáci v zácviku. To, uznejte, nabízí mnohem větší pole působnosti, a tvůrci mají obrovské možnosti na vyřádění se. Jenže možnosti jsou jedna věc a jejich využití, druhá, většina ta, jejíž cestou se autoři neuchýlí. Takže jak se s tím nakonec nový tvůrčí tým vypořádal? Pokud se budu soustředit jen a pouze na bezprostřední dojmy po prvním kinozhlédnutí obou snímků, druhý díl vyhrává na plné čáře. Ano, čtete zcela správně. To že jsem Ajův snímek zlédl ještě alespoň desetkrát a názor výrazně změnil je věc druhá... Autoři dostali stejně peněz jako ti u minulého dílu, ale vydali se jinou cestou. Herců je více, ale samé neznámé tváře, takže na nich se přliš neplýtvalo, vizuální stránka též působí levněji a kostými mi též připadaly lacinější, takže kam ty peníze zmizely jen těžko říct. Ale pěkně od začátku. Prolog působí velmi dobře, hudba z prvního dílu podbarvuje odpudivou místnost, ve které leží rodící žena. Tahle scéna je opravdu velmi nechutná, ať už vezmu v potaz vzhled ženy či samotný porod, takže je nám od samotného počátku jasné, že tohle bude opravdové explotation se vším všudy. Brutality si opravdu užijeme do syta. Co se týče kopírování z prvního dílu. Opravdu se jej v nějaké větší mezi nedočkáme, právě naopak, je tu plno scén, které jsem opravdu nečekal - třeba samotné seznámení s jednotkou ve válečné bitvě :). Co na tom, že logika jde tentokrát opravdu stranou, tenhle snímek si drží celou dobu neuvěřitelné tempo a opravdu jsem se bavil. K překladu se ani nevyjadřuji, kde jinde najdete věty typu: "Mrtví mi péro..."? Na podruhé strašná sračka :) ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Trojka nebude? Proč ne? Vždyt ta úroveň tak ukázkově klesá. Nemám rád číslo 2, ani 3, atd. Ale u Hor mi zvlášť nevadí, protože šance na záchranu zmizela už s "jedničkou". Toto vážení nejsou horory, já bych pro tyhle pochutiny vytvořil samostatný žánr, který by se jmenoval třeba: lidská anatomie trochu jinak. Proč láká tvůrce pohled na části lidských těl? Vsadím se, že většina z nich by se složila při pohledu na kapku krve :) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Morris: 1. Hills Have Eyes - Loudlion ,2. Fork in the Road (Your Knife in My Back) - Atreyu ,3. Unretrofied - The Dillinger Escape Plan ,4. Redemption - Shadows Fall ,5. Darkest Nights - As I Lay Dying ,6. Hard Rock Hallelujah - Lordi ,7. Prayers - In This Moment ,8. I Know Hollywood and You Ain't It - Walls of Jericho ,9. Throwing Stones - The End ,10. Failure in the Flesh - Through the Eyes of the Dead ,11. Sleeping with the Fishes, See - The Number 12 Looks Like You ,12. Own Little World - Celldweller , ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Wes Craven, Jonathan Craven .. Ajajaj! Film o debilech pro debily. Od začátku do konce stejnotvárná snůška scén, které ani přes pár humorných pomrknutí do řad americké armády nemohou zakrýt jejich zbytečnost, zhovadilost, hloupost a vytrvalou otravnost. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wesi, Wesi, jestlipak víš, proč byla jednička tak úspěšná a otevřela dvěře tomuto geniálnímu a úžasnému pokračování? Protože měla hustou atmosféru, moment překvapení, úchvatně gradované finále a spoustu hororově skvěle zvládnutých scén, z nichž občas opravdu přebíhal mráz po zádech. Zato tahle slátanina je nic, jedno velké nabubřelé nic, které je sice nanejvýš hnusné a nechutné, ovšem příběhově úplně jalové, samoúčelné a zoufale nezáživné, snažící se skrýt režisérskou i hereckou impotenci za hromadu nadržených a brutálních hnusáků. Navíc všichni hlavní hrdinové mi byli od začátku naprosto ukradení, a jestli jsem dvěma pěkným "hérečkám" smrt nepřál, tak tím to úplně haslo. Hledáte-li tupou vyvražďovačku s potoky krve a vyhřezlými střevy, tak ANO. Ovšem dáváte-li přednost stejně jako já hororu, který má smysluplný příběh a pořádnou atmosféru, tak NE, NE, NE. 30% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)
  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)

Reklama

Reklama