Reklama

Reklama

V Paříži

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Paul (Romain Duris) je na dně, pomýšlí dokonce na sebevraždu. Nedávno se s ním rozešla přítelkyně Anna a on se teď vrací domů do Paříže, kde musí sdílet domácnost s rozvedeným otcem a bezstarostným bratrem Jonathanem. Navzdory tomu, že se milující otec i mladší bratr snaží zvednout Paulovi náladu, jediné, co na něj zabere, je - zdá se - návštěva matky. Jak jde čas a Paul potkává jiné ženy, převážně bratrovy přítelkyně, zjišťuje, že i když v životě nejdou věci vždy podle plánu, pokaždé se najde důvod, proč žít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Lengyel 

všechny recenze uživatele

Keď sa stratila úvodná dezorientácia, tak som sa začal sústrediť na samotný príbeh - Honoré pútavo rozpráva (film je v podstate hlavne o vyrozprávaní sa) o dvoch bratoch, len párkrát podporí komornú atmosféru zábermi exteriérov. Napriek tomu mi to moc nechýba - dobre mi sadla zmena, keď som si pozrel film odohrávajúci sa v Paríži, ktorý sa je v podstate situovaný v uzavretom priestore a kruhu vzťahov. Dokonca by sa snímka dala vnímať ako celok s Les Chansons d'amour - vrcholom filmu je spievaný telefonát , aj Garrelova postava si tam prenáša svoje vzťahy so ženami a musí sa s nimi vyrovnať (podobne ako teraz jeho brat). Samostatne silnejšie 4* - spolu s Les Chansons d'Amour 5* ako vyšitých - oba filmy sa dokonale vyvažujú. ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

 You mean sadness is put inside us at birth?..I think we grossly underestimate our sorrow. In general. Zvláštní, náročnější, zmatenější. Ani se nedá říct, že by se tam pořádně něco dělo. Každopádně možná právě pro tu zmatenost, s jakou se to tam všechno střídá, mě to oslovilo. Velmi uzavřená a komorní atmosféra, která zaujme svou naprostou nenuceností, upřímností a zajímavými myšlenkami. Je to jenom takové vyprávění, malý příběh, ale s určitým poselstvím. Rozhodně však ne pro každého. Nahota není nijak pobuřující, na Louise, ještě k tomu nahého, se kouká dobře, Joana svůdnice tedy opravdu není, ale zas neurazí. Počítám, že si nad tím budu muset ještě popřemýšlet, protože ta myšlenka samoty, jakožto přirozené součásti člověka, se mě vážně dotkla. ()

Reklama

Rajca 

všechny recenze uživatele

Chcela som dať povodne 3 ale dávam **. Veľmi slabé spracovanie, ktoré bojuje s tradičným francúzskym rukopisom. Honore sa zasekol niekde v 70 rokoch, takze nechýbajú ani spievajúci protagonisti, nefunkčná rodina, hochštaplersky brat a tony cigariet. Bohužiaľ sa dobrý nápad stratil vo filmárskom klišé. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Film je náročný na pochopení, trochu víc hraje na psycho stránku osob a lá severská kinematografie pro náročného diváka, kterou nemám rád... I když jsem frankofil, film jsem docela protrpěl, nuda a nic nového... Zato film s podobným názvem Paris (2008) a Romainem Durisem v hlavní roli (spolu s Juliette Binoche) je jeden z nejlepších francouzských filmů co jsem kdy viděl... ()

etienne 

všechny recenze uživatele

Zaciatok trosku zmätený, ťažká orientácia, trochu nejasný záver..., ale v konečnom dôsledku som sa dobre bavil, hlavne v pozitívnej časti filmu, kedy je ústrednou postavou pozitívne naladený brat, zatiaľ čo "depkár" (brat číslo dva, ktorý je ústrednou postavou prvej časti) má tiež svoje farebné (hlavne pri piesni od Kim Wilde) chvíle..., takže v konečnom dôsledku aj vďaka kvalitnej hudbe a jednej fakt úžasnej scéne s telefónom tento film stojí za to... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama