Reklama

Reklama

Mezi nebem a zemí

  • USA Conversations with God (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film rozpráva skutočný príbeh Neale Donald Walscha, ktorý inšpiroval a zmenil životy miliónov ľudí po celom svete. Dej sa začína potom, čo si pri dopravnej nehode náhle zraní krk a stratí prácu. Krátko na to sa mení z normálne žijúceho chlapa na bezdomovca a jeho jedinou snahou je zostať na žive. Divák môže vidieť jeho emocionálny boj s každodennou realitou dostať sa k jedlu, k priateľom a znovunadobudnúť zmysel života. A práve vo chvíli, keď sa zdá, že veci idú správnym smerom, pohoršia sa. Neale sa plný hnevu a horkosti pýta Boha hromadu náročných otázok. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nakolik jde o skutečný příběh? To je zde tak nepodstatné, ale že by změnil životy miliónů lidí? To sotva. tedy jen těch, co se dosud nesetkali s podobnou zkušeností, tedy se ani nezabývaly základními otázkami lidské existence. Změnit to může jen lidi se zkušeností, co si za ní jdou, co ji vyhledávají, či lidi, co něco nečekaného už zažili, a potřebují si v tom udělat pořádek. Ale běžné, konzumní lidi, ani takový film nezmění. A těch je většina. K vyššímu já se člověk obrací tehdy, když se loučí se životem, a klade si otázky, které by si - pokud jeho život probíhá bez vzruchů - neklade. A dějiny lidstva, dnešního druhu, které nejsou až tak dlouhé, tak nás učí, že bůh byl často jen záminkou pro prosazení člověka na úkor druhého, snahou po majetku, snahou vnutit druhým svou vůli atd. Filozofii se věnuje málo lidí, ale ona zde je i bez toho kdo co o ní ví. Každý je svého štěstí strůjcem, každý se má zabývat i tím, co mu nevoní, a tenhle film je právě o těchto otázkách, takže asi i proto ho shlédlo tak málo uživatelů, neb ti se více drží hesla - stačí mi - chléb a hry. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Uff .. No ... To jsem dlouho nezažila, aby se mnou film tak emocionálně zamával tímto směrem. A potřebovala jsem to ... takže ano, film si Vás najde, když je to třeba, věřte tomu. Vyvolával ve mně pocity a emoce pokrytectví a dojetí - střídavě neustále dokola. Je to jako by mi někdo příšerně nafackoval a pak mě utěšoval a hladil po vlasech. Jsem velmi vděčná za to, že jsem to mohla vidět a zase si pár věcí uvědomit......... Děkuji Ti, Ty víš :) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžte mať na Boha akýkoľvek názor, ale isté je, že príbeh človeka, ktorý po autonehode príde o všetko a stáva sa z neho bezdomovec, vás chytí za srdce. Takmer 2/3 filmu sledujeme jeho neľahkú cestu bezdomovca, ktorý sa nechce zmieriť s osudom. Zo všetkých síl sa snaží nájsť si prácu a znova sa vrátiť na svoje miesto v spoločnosti. Realita je však krutá i v Amerike...Film sprevádza veľmi kvalitná hudba, ktorá v spojení s neľahkým a smutným osudom hlavného hrdinu spoľahlivo zaujme i dojíma. Slabšie a citlivejšie povahy si možno poplačú. Scény samotných rozhovorov s Bohom mi až tak zaujímavé neprišli, ale jeho príbeh pokračuje spísaním myšlienok a vydaním knižného bestselleru. Na film sa dá pozerať i ako na ďalší splnený americký sen, ale takmer 2/3 filmu sú smutné, preto mu to šťastie prajete. 70%. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Niekedy musí človek padnúť na samé dno, aby sa mal odkiaľ odraziť. Kto nezažije, nevie. Neal Walsch si to vyskúšal. Potom, čo si po autonehode nemohol nájsť prácu, na nejaký čas skončil medzi bezdomovcami a nakoniec o tomto dobrodružstve napísal knihu za účelom zisku, preslávenia sa a (akože) potrebe stať sa vzorom pre iných. Walschov pád je oproti iným pádom presladený desaťkrát vylúhovaný čajíček a tento film ho ešte preslaďuje. Neviem ako dlho bol tento človek na ulici, z filmu som mal pocit, že asi tri týždne. Sympatické je, že Walsch nepil alkohol, no to ma zároveň ešte viac uisťuje, že na tej ulici vážne viac ako tri týždne nebol (v pohode, možno sa mýlim). Ale aj tak je to príšerne pomalý, rozťahaný gýč. Celú dobu som ho chcel vypnúť, nakoniec sa mi to podarilo pätnásť minút pred koncom. Moja mama by asi povedala, že celkom pekný film. Ja dávam odpad (teda ak sa nezľutujem a nedám jednu hviezdu). A samozrejme nehodnotím človeka, ani jeho príbeh, ale tento film. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...vždycky se musíme rozhodnout... u každého filmu... i u tohoto... jak přiblížit vnitřní hledání člověka... ...a jeho nalezené odvědi, které přinášejí další otázky... možná nám to vždycky bude připadat trochu patetické... ale... to je škoda... protože každá odpověď, které vnímavě přichází, si zaslouží právo na život... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (8)

  • Neale Donald Walsch položil základné pravidlo pre scenár: „V filme nesmie byť stvárnená žiadna z mojich manželiek a žiadne z mojich deviatich detí za účelom ochrany ich identity." (Arsenal83)
  • Slnko svietiace cez okno bytu bolo generované 18 000-wattovým filmovým svetlom namontovaným na plošine 126 stôp vysokého žeriavu Condor. (Arsenal83)

Reklama

Reklama