Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem to lehce před spaním, tehdá, po půlnoci. Co jsem čekal? Že okamžitě usnu. Leč ten večer spát jsem nemohl a Iluzi lásky dokoukal až do konce. Větší sračku před spaním jsem snad ani chytnout nemohl. Houdini se musí otáčet v hrobě a tvůrci by se měli stydět. Harlequin hadr, fakt jo a k tomu s prvoligovejma herci. To bych fakt dost možná radši čuměl z vokna do tmy, než se patlat s touhle srágorou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Snímok,ktorý ostal v tieni/a právom/ vynikajúceho Dokonalého triku a príjemného Iluzionistu. Kvalitné herecké obsadenie a dobré vykreslená atmosféra, sú veľké,ale asi aj jediné klady tohto filmu. Horšie je to so samotným príbehom, v ktorom sa aj divák stáva účastníkom hry, ktorá nie je až taká zaujímavá, ale ani prehľadná. Viem, možno to bol zámer. Je to jeden z tých filmov, pri ktorých si po zhliadnutí poviete: "O čom to vlastne bolo?" Jediná vec ktorá vyzdvihuje tento film z mrakov podpriemeru, je herecký výkon maličkej Saoirse Ronanovej, známej aj z filmu Pokánie. Na svoj vek, neuveriteľne talentovaná a presvedčivá. Ak ju nepoložia hviezdne maniere, bude z nej veľká hviezda. Film 5/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda, která nemá absolutně nic nabídnout. Kouzelnický potenciál zůstal totálně nedotčen a zůstává pro mě záhadou jak mohl někdo dostat do takhle příšerných rolí celkem zvučná herecká jména... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Saoirse Ronan, atmosféra, která se ke konci ještě více stupňuje, příběh -žánrově to není úplně pro mě, pozadí příběhu jsem neznal a ani děj jsem nečetl, takže jsem nevěděl do čeho jdu a měl jsem obavy, nakonec zbytečné/// Film Iluze lásky mě sice úplně nepohltil, přesto mě hodně zaujal. Především po obsahové stránce. Dozvědět se něco o Harry Houdinim je zajímavé a o to víc že je to podáno z pohledu malé (mladé) dívenky jež se svojí matkou přežívá ze dne na den. Díky tomu hlavní hrdinka musí volit mezi penězi a láskou. Co z toho si vybere a jak to dopadne? To se nechte překvapit (pokud jste to ještě neviděli), stojí to za to./// Celkem 74%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velký kouzelník Harry Houdini v podání Guy Pearce a protřelá zlodějka a podvodnice z nižší společnosti Catherine Zeta-Jones stojí v popředí sympatického filmu, se kterým sice nenahlédneme pod pokličku jeho neuvěřitelných triků, ale prožijeme jejich milostné vzplanutí. Vypočítavá chudá podvodnice vycítí šanci, jak se dostat k tučné sumičce peněz, kterou Houdini vypsal pro vědecký experiment, který potvrdí existenci posmrtného života. Vetře se do jeho přízně a přesvědčí ho, že ona je dokonalé médium komunikující se záhrobním světem, a jako jediná je schopná podat důkaz o posledních slovech jeho matky před smrtí. Z herecké dvojice překvapivě více zaujme Zeta-Jones, která hraje s větší chutí a vtiskla své postavě nejen neodolatelnou přitažlivost, ale také byla ve svém pojetí uvěřitelnější, než mírně zastíněný Pearce, který střídal super okamžiky se slabšími. Není to tuctová a nezajímavá romance. RAežisér i herci dělají všechno pro to, aby film nesklouzl do ukázkové nudy. Já se rozhodně u této hořké romance se smutným koncem nenudil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý film je píjemne spracovaný, so sympatickými predstavitelmi. Lenže príde koniec, keď ste čakali nejakú výraznejšiu pointu, alebo dokonca zvrat a ono to akosi vyšumí do prázdna. Ukáže sa, že ide iba o romantický film. Takže scenár je najväčšou slabinou tohto filmu, hodiaceho sa skôr do televízie. Ja ale žiaden čas, počas ktorého sa môžem pozerať na Catherine, nepovažujem za zabitý. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to bezkrevné a jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, co že to vlastně chtějí točit - romantiku, drama, psycholgický film. Mohlo by to fungovat i jako směska, ale v tomhle dílku se jednotlivé ingredience nespojily, ale plavou jako mastná oka na hladině vystydlé a instantní polévky. /28. 8. 2010/ ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

"Bude sa čarovať, podvádzať i milovať" tvrdí distribútor v anotácii k filmu, kde sa čaruje, podvádza a miluje asi tak ako na besiedke so Santa Klausom v materskej škôlke. Škoda, že v príbehu, ktorý pravdepodobne nadchne najmä čitateľky "harlequinovsky" zabalených a zafarbených príbehov, musel byť zneužitý práve Harry Houdini. Ten chlapík by si zaslúžil celkom iný film. Keby sa chudák nebodaj dožil premiéry tohto Armstrongovho pokusu, určite by z kinosály ušiel už po piatich minútach. A to nielen preto, že ho za života zdobila prezývka "Génius útekov". ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mno.. ehm... co tím kdo chtěl říct? Že láska je prokletá falešnice, které bychom neměli věřit? Anebo že ať už je důvod k milování jakýkoli, je dobrý, neboť milujeme... Catherine Zeta je sice kočka, ale tyhle postavy a lá ta holka od Zorra jí nebaštím. Iluze lásky není špatný film, ale přebývá mu magie a to samé zároveň postrádá. Láska je tu obnažená na kost, a to lásce nesvědčí. Pokud máte z mého komentáře pocit, že je zmatený, tak vězte, že je stejně zmatený, jako mé pocity z tohohle filmu. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal, těšila jsem se a nakonec jsem byla ráda, že už je konec. Celkem nudné, ani konec mě nedojal, a to už je co říct. Nebýt vynikajícího hereckého osazenstva v čele s Guyem, bylo by to za **. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak Guy Pearce /L. A. Confidentialk/ si zahral uz aj Houdynyho /24. marec 1874 - 31. oktober 1926/. No ale reziser sa nevelmi vyzna do remesla. Uvod dobry, ale potom zacina vladnut velka nuda, par dobrych scen to potom uz nezachranilo od podpriemeru : 32 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to smutný aj nádejný film. Trochu príliš „psychické“ pre mňa a príliš málo o skutočnej podstate Harryho Houdiniho, okrem jeho fascinácie pre mŕtvu matku. Samotný scenár sa nedá pochváliť, ale atmosféra a realizácia sú špičkové. 6/10 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

3* velmi silné, možná by to byly i 4, nebýt toho blbého zakončení..Film byl svižný, nebyl nijak natahován což mi vyhovovalo, C. Zeta-Jones a G. Pearce byli úžasní. Pohodový film, který nevadí vidět, neublíží, ale za týden už si asi nebudu ani pamatovat, že jsem ho někdy viděla :)) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem chytlavý, ale Guy Pearce mě zklamal. Vůbec mi do role Houdiniho neseděl, protože na něho byl až moc hezkej. On je to problém většiny hollywoodských filmů, že i do rolí normálních ksichtů dávají krasavce. Další klasickej problém je kombinace skutečných dobových záběrů s namícháním filmových záběrů s herci - vždy je poznat, že je to braný novou kamerou, obraz je ostrý a barvy se pohybují v mnoha odstínech šedi, ne jen v několika málo. Jinak mě to v podstatě bavilo a nějakej větší nedostatek jsem nepozoroval (kromě toho, že mi na začátku filmu uvízl v zubu moudrosti kus loveckýho salámu a já ho až do konce nemohl vydloubnout - ani prstem ani jazykem - a to byly celkem muka). PS spoiler: a ve skutečnosti ta odměna nebyla nikdy vyplacena. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Malé, skoro televizní drama o posledních dnech života velkého mága Houdiniho. Režisérka do svého filmu angažovala herecké tváře z pomezí první a druhé ligy britské kinematografie a k nim přibrala mladou Saoirse Ronan která se nakonec ukázala jako nejlepší ze zúčastněných. Příběh má svoji myšlenku, romantika dejme tomu funguje, ale stejně je celý film nevýrazný, a mimo nadané Ronan s roztomilým skotským přízvukem jednoduše zapomenutelný. Třetí hvězdička je za ni. Catherine Zeta-Jones mě vyloženě zklamala, pevně věřím že její herecké kvality neleží jenom v umění dobře vypadat před kamerou. ()

Reklama

Reklama