Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Saoirse Ronan, atmosféra, která se ke konci ještě více stupňuje, příběh -žánrově to není úplně pro mě, pozadí příběhu jsem neznal a ani děj jsem nečetl, takže jsem nevěděl do čeho jdu a měl jsem obavy, nakonec zbytečné/// Film Iluze lásky mě sice úplně nepohltil, přesto mě hodně zaujal. Především po obsahové stránce. Dozvědět se něco o Harry Houdinim je zajímavé a o to víc že je to podáno z pohledu malé (mladé) dívenky jež se svojí matkou přežívá ze dne na den. Díky tomu hlavní hrdinka musí volit mezi penězi a láskou. Co z toho si vybere a jak to dopadne? To se nechte překvapit (pokud jste to ještě neviděli), stojí to za to./// Celkem 74%/// ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

Je to celkem nuda. Chybí tam napětí, strach, překvapení, které se v této profesi nedají vynechat. V čele s Guyem a mou nádhernou oblíbenkyní Catherine sem čekala naprostý Houdiniovský úžas, ale dostalo se mi pouze "cože?..." ne v nějakém lichotivém měřítku. Dokoukat jsem to musela jen abych mohla právem hodnotit. Něco tomu chybí. V jiných filmech kouzelníkům věříte, i když víte, že to jsou podvody. Tady sem věřila akorát tomu, že to všichni hrajou za peníze, skončí natáčení a všichni jdou domů. Dvě hvězdy za Saoirse a její neuvěřitelný oči a vyprávění a přece jen i za Catherine. ()

Reklama

jony5 

všechny recenze uživatele

Mnoho ludi čakalo akčne kúsky/triky podaní Houdiniho, ale na to tema su ine filmy ktore nemusim spominat. Tento je viac o romantike, drame, vstahu Mary (Zeta-Jones) a Houdiniho (Guy Pearce) a zlatej Benji (Saoirse Ronan) ktora je unesena ked stretne Houdiniho, ako sa tesi ked su ubytovane luxusnom hotely. To cakanie ako ho prekabatia v jeho vyzve, zalubi sa Mary do neho a ako skoncia (tie dve, kazdy vie ako umrel Houdini). Skotsky slovnik obohatil tento film, aj ked vecina ho asi pozerala z dabingom. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Priklad toho, ako scenar potopi dobrych hercov, v pohode art design a nadpriemernu hudbu. Este prva polovica ujde, no potom nastanu zvraty, kde divak prerodu postav neuveri a kde na konci uz nechape, preco dane vety vychadzaju hlavnym predstavitelom z ust. Skoda, najma pri tej hereckej zostave. Harry Houdini si bude musiet pockat na lepsi snimok. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama