Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že lidé mají takový strach ze žraloků, přitom jsou to na první pohled spíše mírumilovná zvířata. Zkuste vlézt do klece se lvem nebo si běžte zaplavat do řeky s krokodýli a uvidíte, jak dopadnete. Pokud jsou žraloci tak krvežízniví predátoři, proč mezi nimi lidé plavou bez obav. Kolikrát jste v dokumentu viděli, že by žraloci okamžitě a bez váhání útočili na potápěče? Dokument dokazuje, že žralok zabiják lidí, což je úžasně vysvětleno kupříkladu tím, že žralok nemá tak velká ústa, aby mohl polykat velkou kořist. Žralok svou kořist netrhá, ale sežere. Co se samotného dokumentu týče, začíná radostně a optimisticky, ale rychle se zvrhne v masakr. Kvůli stupidním Asiatům, kteří považují polévku ze žraločích ploutví za lahůdku a ještě stupidnějším lidem, kteří si myslí, že když sní žraločí maso, nedostanou rakovinu, jsou žraloci na prahu vyhynutí. Při sledování takových dokumentů se vždy podivuji nad tím, jak lidé vůbec mohli přežít tak dlouho. Že doteď nezničili celou planetu. Nazýváme se pány světa, ale ukažte mi zvíře, které si dobrovolně ničí prostředí, ve kterém žije a které mu poskytuje potravu a útočiště. Ať mi někdo tvrdí, že to všechno neděláme pro peníze. Peníze jsou nadřazeny životům lidí a zvířat. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Bolestivá ukážka toho, ako je celý svet postavený na hlavu - toho, ako sa z najstaršieho predátora,ktorým je žralok stáva korisť. Žralok, ktorý je hlavným regulátorom najzložitejšieho morského ekosystému, na ktorom je závislý ten suchozemský je nemilosrdne hubený, a to všetko iba kvôli zisku a s ním ruka v ruke spojeným mýtom, ktoré si ľudia vymysleli. Tieto mýty o nebezpečnosti a liečivých účinkov zo žraločích plutiev či chrupaviek sa tu vyvracajú. Avšak pocity bezmocnosti, depresie a strachu ostávajú. Všetka tá krása podmorského sveta, dokonca i v národných parkoch silno kontrastuje s rybárskymi sieťami a hákmi, bezcitným vyťahovaním zvierat z vody, odrezaním plutiev a hádzaním tiel naspäť do vody. Vidieť klesať ku dnu nehybné a bezmocné torzo žraloka je pohľad nesmierne bolestivý, a je až priam nepochopiteľné ako sa pri odrezávaní plutiev na tvárach rybárov javí úsmev. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně to začalo a tak pěkně to skončilo, ale ta střední zelenomírová část mi příliš nesedla. Záběry jsou skutečně impozantní, ale to zpracování brutálně vázne. Podobných zvířátek je oceán plný, takže ještě hodně dlouho bude o čem točit. Rozhodně jsem tvůrcům vděčný za mnoho nových informací, i když bych klidně snesl více objektivnosti. Vidím to na 3*. Nejsem cílová skupina. Občas pozřu maso. P.S. Během sledování filmu bylo zabito 15 000 žraloků, takže než se do toho dáte, tak je to třeba si pořádně rozmyslet, zda to za tu oběť stojí. Doporučuji tedy sledování v co možná nejpočetnějších skupinkách, aby bylo smrtí co nejméně. ()

MinoSachet 

všechny recenze uživatele

movie a Hrabka : Naprosto souhlasím s movie, ale musim trochu i s Hrabkou. Taky jsem netušil v jakém množství jsou žraloci vybíjeni a hlavně jak je s nimi zacházeno. A co teprv ti ostatní živočichové, kteří se chytí do pastí na žraloky. Na druhou stranu co se týče dokumentu opravdu se tam stále objevují stejné fráze. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře zpracovaný dokument. Stejně jako The Cove musí mít účinek i na lidi, kteří mají se zvířaty vztah minimální. Je šílené, jaké jsou lidi kurvy! A všechno je jen a pouze o prachách!!! Skvělý dokument! Snad bude mít kýžený úspěch. Škoda, že někdo takto neloví i lidi, hned by to tady na té planetě vypadalo jinak. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama