Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tenacious D jsou nejlepší rocková kapela současnosti a vezmeme-li v potaz, že ROCK je nejlepší hudební žánr, tak jsou "D" logicky nejlepší současná kapela. Nerad bych přeháněl. Jejich první celovečerní film je nehorázný nářez, dělá si prdel ze všeho a ze všech, pyšní se nevídanou náloží cameí, hudebních a filmových odkazů a po každém jeho zhlédnutí mě vlna entuziasmu nakopne do koulí a já nově nabytým sopránem spustím: Long ass fuckin' time ago in a town called Kickapoo.... Vy, nevinní sektaři, pohoršení ptákokliky a slovíčkem "fuck" v každé větě, popadněte důtky a vymrskejte ze sebe toho zasranýho antikrista, který na vás parazituje od závěrečného zúčtování se Satanem a jestli opravdu nedokážete ocenit smršť nadsázky, politicky nekorektního humoru a nejnadupanějšího soundtracku vůbec, tak je to s vámi nezdravě v pořádku a od rolexek a šesticiferné měsíční mzdy vás nezachrání ani zamordování Arabáče. PS.: Jejich nejnovější album, Rize of the Fenix, je snad ještě lepší než to předešlé, ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadměrné kadence fekálních a přisprostlých vtípků (úchylnosti, kterými KR taky hýří, mě kupodivu nepřekvapily), bylo by mé hodnocení možná vyšší. Jinak je tato rocková skoro-komedie a ždibíček rocková-opera dobře odehraná, odzpívaná a má celkem ujetý až nápaditý děj. Lehce naučná oddychovka pro hudebního laika, povinnost pro rock freaks a pro mě i zábava. 60% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Black nie je zrovna môj obľúbený komik, ale za to som už dlhé roky fanúšikom rockovej hudby, preto ma s týmto titulom celom zaujal a pobavil. Vtipné narážky na hudobné legendy, Clockwork Orange partička, skvelý Ben Stiller v malej úlohe majiteľa odbchodu s hudobnými nástrojmi, trip s Yettim a nakonec súboj so samotným vládcom pekiel, so Satanom. Do toho po celý čas našlapaná, energická gitarová muzika. Rock´n´Roll forever! *** ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem myslela, že brzy přijde na řadu vypínač, jak trapné fekální představení to bylo, navíc uřvané (JB) jako posledně v podobné slátanině, ale nějak asi z nudy jsem zůstala a fuckt nelituju. Scéna zhmotnění lysohlávkových iluzí mě dostala téměř do podobného tranzu, takže pak už byli chlapci moji a já jejich i přes další a větší kaskádu ftipů dalece za hranou únosnosti. Protože jsem pro každou prdel a když je udělaná z debility směrem k pobavení, musím uznat, že v tomto případě bylo učiněno antihumoru zadost, respektive bylo to tak debilně ujeté, až místy smíchem k nezastavení. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Wots d' madafaka? Nebezpečně vtipná komedie s nezapomenutelnou ro(c)kovou hudbou (taky vám ten překlad názvu přijde příšerný?), bezpečně nejlepší role Bena Stillera, šokující účast Tima Robbinse. Zabalit, servírovat za ozvučena. Je fakt, že střed je trochu zbytečně natahovaný bez špetky vtipu (snad krom letu na Sněžném muži), ale první půlhodina a souboj se Satanem na konci to vynahradí bezvadně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Makky)
  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama