Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Kluci z Tenacious D vypráví svůj příběh o tom, jak se potkali a rozhodli se být slavní samozřejmě dost zveličeně tak, aby to bylo zábavné a musím říct, že občas se jim to vyvedlo (Ďábel, skluz v muzeu..). Jenomže k tomu přidali i dost trapného a fekálního humoru, který tomu dost škodí (mysli pérem, scéna na wc,..).Chvílemi je to dost nuda a zabaví spíše hudební čísla, i když co si budeme nalhávat, jejich písničky jsou o ničem. Nejlepší byl jednoznačně konec se Satanem, který je naprosto bez chybičky a jeho song byl na celém filmu nejlepší. Prostě film, od kterého nelze čekat víc, než že se trochu zasmějete. A pokud jste fanoušci metalu/rocku jako já, tak je to příjemný bonus navíc. Ale musím říct, že jsem čekala něco originálnějšího, tohle není zase tak odlišné od filmů jako Dude,where's my car? nebo Harold & Kumar Go to White Castle..Škoda. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak hned předem chci všechny varovat. I když to podle názvu vypadá, že jde o pokračování Školy ro(c)ku, není tomu tak. To jen tak pro pořádek… Prvních zhruba 10 minut je geniálních, pak se to trochu "přibrzdí", poté přijde parodie na Mechanický pomeranč a pak se rozjedou vynikající camea (Stiller, Robbins) a následuje finále v podobě rockové bitvy se samotným ďáblem! To vše je okořeněno chytlavými písněmi, ve kterých se vždy najde místo pro nějaké to "fuck". A za ně, za skvělého Jacka Blacka a neméně skvělé Kylea, za proslov "ďábel je v každém z nás" a hlavně za hoďku a půl naprosté pohody, dávám maximum. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

s jackem blackem jsem měla vždycky trošku problém.. nedávno jsem viděla tropickou bouři a po jeho honbě za zfetovanym netopejrem jsem ho vzala na milost.. jaké ale bylo pro mě překvapení, když jsem pár dní poté sledovala na mtv pořad o davidu grohlovi a tam objevila zázrak jménem tenacious d!!! rock až do morku kostí.. (slibuju, že teď už přestanu ignorovat školu ro(c)ku).. mimochodem, věděli jste, že po cestě z kickapoo je pět hollywoodů, kde se oceán potkává s pískem??:-))) takže: now go my son and roooooooooooooock!!!!:-))) ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Stylová rocková hudební komedie, která předvede pár perfektních scének, vystřihne několik nezapomenutelných hlášek, ale slabší části a dvě tři opravdu trapné situace ho stahují do vod průměru. The Pick of Destiny je ale neotřepané a toho si cenním, navíc hudební části jsou textově geniální a hudebně chytlavé - sám si nedokážu vysvětlit, proč dávám nakonec jen mírně nadprůměrné 3* (6/10). Možná právě proto, že kdyby film byl spíš rockovým muzíkálem, než průměrnou komedií se záblesky geniality v několika málo hudebních číslech - byl by to nářez! Škoda... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobře sem se už dlouho nepobavil u žádnýho filmu. Samozřejmě dějově to je děsná blbost, ale jelikož je Jack Black neskutečnej mega kruťák, tak se vmžiku z blbýho příběhu stává neskutečně masakrující jízda. Krom toho ty písníčky jsou fakt pekelně drsný a hlavně super svižný a kupodivu i výborně od Blacka zazpívaný. Sice se pár slabších chvil najde, ale souboj se satanem je kulervoucí a to prostě musim nejak odměnit ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Makky)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama