Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tenacious D jsou nejlepší rocková kapela současnosti a vezmeme-li v potaz, že ROCK je nejlepší hudební žánr, tak jsou "D" logicky nejlepší současná kapela. Nerad bych přeháněl. Jejich první celovečerní film je nehorázný nářez, dělá si prdel ze všeho a ze všech, pyšní se nevídanou náloží cameí, hudebních a filmových odkazů a po každém jeho zhlédnutí mě vlna entuziasmu nakopne do koulí a já nově nabytým sopránem spustím: Long ass fuckin' time ago in a town called Kickapoo.... Vy, nevinní sektaři, pohoršení ptákokliky a slovíčkem "fuck" v každé větě, popadněte důtky a vymrskejte ze sebe toho zasranýho antikrista, který na vás parazituje od závěrečného zúčtování se Satanem a jestli opravdu nedokážete ocenit smršť nadsázky, politicky nekorektního humoru a nejnadupanějšího soundtracku vůbec, tak je to s vámi nezdravě v pořádku a od rolexek a šesticiferné měsíční mzdy vás nezachrání ani zamordování Arabáče. PS.: Jejich nejnovější album, Rize of the Fenix, je snad ještě lepší než to předešlé, ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snesete interpretaci Jacka Blacka s jeho nakažlivou temperamentností zapříčiněnou rockovým stylem života? Líbila se vám Škola ro(c)ku, ale zdála se vám občas až příliš „dětská?“ Pak máte z poloviny vyhráno, jelikož Tenacious D je opravdu výmaz toho nejhrubšího zrna. Dětské lavice vystřídal komický (a místy značně fiktivní) pohled na začátky jedné kapely a tady začínají první problémy. Jelikož se mi tzv. „fekální“ humor příčí, tady ho budete muset chtě nechtě snést. Proč? Už za ty famózní písničky, texty a ten zápal sálající z rozjetého vagonu jménem Jack Black. Přidejme ještě závěrečný LET’S ROCK souboj s červeným sympaťákem na konec a máme tu ideální případ pro rozdvojenou osobnost, jelikož 4* se mi zdají až příliš přísné a 5* až nepřirozeně moc. Tentokrát zůstávám trošku při zemi. Yes you are fucked. Shit out of luck. Now I'm complete and my cock you will suck. The world shall be mine, and you're first in line. You brought me the pick and now you shall both die! [Přesná stopáž: 94 min] ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Now go my son and rooooock...! Jack Black je diablom v ľudskej podobe. Krátky opis kapely: vtipné texty, jednoduché, melodické tóny a spev. Čo čakať od filmu, ktorý sa zaoberá fiktívnym príbehom Tenacious D? Nejde o inteligentný dej, ide o hudbu. Nejde o intelektuálny zážitok, ide o zábavu. Snažte sa vypnúť mozog a zaručujem vám, že sa nebudete nudiť. Záverečný súboj so satanom sa už nenávratne zapísal do "filmovo-rockovej" histórie. This is masterpiece! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se film drží určitých klasických a provařených schémat, ale styl, jakým je děj podán, je naprosto výborný a machrovský. Snímek nakopnula nějaká muskulaturní múza, protože jeho rozjezd přirovnávám k onomu pověstnému naskočení do rozjetého rychlíku - úvodních patnáct minut je prostě senzačních a můžou za to nejen hlasivky a perfektní komediální, v krátké době po sobě již druhý(po Nacho Libre), výstup Jacka Blacka, ale i nápady scénáristů s několika výbornými odkazy. Když se pak film jen na malou chvilku zklidní, ukáže se na scéně šoumen Ben Stiller a dokáže během svého několikaminutového monologu podat svoji roli vtipně i tajemně zároveň. Kostra filmu pak sklouzne k oněm zmiňovaných klišovitých scénám, ale stejně je to všechno vtipné a o nějaké nudě nemůže být ani řeč. A těšte se na konec, protože možná přijde i Satan... Velice příjemný film, který mě zaujal svým neobyčejným hudebním pojetím a výborným výkonem Jacka Blacka...20 miliónů dolarů(rozpočet)/13 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

s jackem blackem jsem měla vždycky trošku problém.. nedávno jsem viděla tropickou bouři a po jeho honbě za zfetovanym netopejrem jsem ho vzala na milost.. jaké ale bylo pro mě překvapení, když jsem pár dní poté sledovala na mtv pořad o davidu grohlovi a tam objevila zázrak jménem tenacious d!!! rock až do morku kostí.. (slibuju, že teď už přestanu ignorovat školu ro(c)ku).. mimochodem, věděli jste, že po cestě z kickapoo je pět hollywoodů, kde se oceán potkává s pískem??:-))) takže: now go my son and roooooooooooooock!!!!:-))) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Makky)
  • Ve scéně, kdy JB (Jack Black) poslouchá, jak KG (Kyle Gass) hraje na kytaru, je možné si všimnout, že za ním projde dvakrát stejná dvojice. (Fifan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama