Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

k212 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadměrné kadence fekálních a přisprostlých vtípků (úchylnosti, kterými KR taky hýří, mě kupodivu nepřekvapily), bylo by mé hodnocení možná vyšší. Jinak je tato rocková skoro-komedie a ždibíček rocková-opera dobře odehraná, odzpívaná a má celkem ujetý až nápaditý děj. Lehce naučná oddychovka pro hudebního laika, povinnost pro rock freaks a pro mě i zábava. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme zaplatit nájem, protože nebudeme vedený Satanem." Z nejedný rockový kapely jsem zakoupením vstupenky udělal boháče, takže si dovolím odborně poznamenat, že tohle je nářez. Rockovej, hardrockovej a metalovej nářez. Prostě rychlá muzika, odvážný texty a dva magoři, kteří umí vypnout pérem laser. Taky umí péroklik a frajerskej skluz. To už jsem asi prozradil skoro celej děj a o ten tu jde v první řadě. Vlastně nejde. Vždyť to žádnej děj nemá a přesto je to skvělý. Nevím jestli za to může Satan, Zeus nebo Ronnie James Dio a je mi to úplně jedno. Já si prostě vezmu trsátko osudu, balalajku a budu trápit struny tak dlouho, až se stanu slavnou rockovou hvězdou. Jako U2, Linkin Park, Tenacious D nebo Morčata na útěku. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rock je v Králích ro(c)ku sice redukován jen na heavy metal, ale budiž, tenhle ,,největší film všech dob" dle přebalu DVD je mixem klasicky podané teenagerské komedie s parodujícími vsuvkami a jakési soft verze rockové opery, škoda, že to prvé nakonec převažuje, neboť hudební čísla jsou více než povedená (tedy v intencích metalu) a k zvolenému žánru dobře sedí. Jinak je ale tenhla komedie spíše průměrnou zábavou, neboť situačního humoru není zdaleka tolik, aby sám unesl váhu filmu a mimo nadšení metalovou hudbou vlastně tenhle snímek už nic jiného nenabízí. Většina komentujících se sice rozplývá nad aluzí ke Kubrickovu Mechanickému pomeranči (a ještě taky k Dobyvatelům ztracené archy či k Pasti), ale popravdě, průměrný metalový fanda ji přejde bez povšimnutí a artový divák zase přejde bez většího zájmu zbytek filmu... Suma sumárum - nutno ocenit zapálení Jacka Blacka pro svůj oblíbený hudební žánr, nelze nepochválit hudební čísla, je vidět, že film je koncipován coby svého druhu (hodně nekonvenční) pocta... Podobné filmy: Wayneův svět, Waynův svět 2, Škola ro(c)ku ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

I need a tight compadre who will teach me how to rock, my father thinks you're evil but man he can suck a cock. Co dodat? Fenomenální záležitost a i když nejsem Hard Core fanda Rocku, tak to pro mě byl naprosto úžasný zážitek. Dokonalé texty, dokonalá hudba, dokonalý Jack Black, dokonalý Kyle Gass... Tenacious D rulez a nikdo na ně nemá, ani zkurvenej Satan. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba a skvělý humor. Po dlouhé době komedie, která mě překvapila a velmi pobavila. Jack Black si svoje vtipný kreace v tomhle snímku vysloveně užívá na sto procent. Už jenom ten začátek s rodinou idylkou náboženskejch fanatiků a jeho nečekaný finále mě přivrtal na obrazovku. Jo a ta clockwork scéna .... paráda ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Z filmu bola vystrihnutá takmer päťminútová scéna, kedy JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) nakupujú v armyshope výbavu pre krádež "Pick of Destiny". Počas tejto scény odznela aj pesnička "The Government Totally Sucks", ktorá sa však na albume so soundtrackmi objavila. (Lukoh)
  • Kytara, na kterou Satan (Dave Grohl) hraje při finálním souboji, je Dean Dimebag Dime From Hell. (Nathaniell)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama