Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro většinu diváků pravděpodobně jen průměrná podívaná, mně se ovšem trefila do noty. Body k dobru si u mě snímek vysloužil tématem lucidního snění, o které se hodně zajímám a pak také účastí (hereckou i hudební) mého oblíbence Jarvise Cockera. O skvělých britských hercích Martinu Freemanovi a Simonu Peggovi ani nemluvě. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jsem si dal zejména proto. abych měl po jeho skončení hezké sny, třeba lezbi show mezi Gwyneth Paltrow a Penélope Cruz, ale nakonec se mě zdálo uplný hovno, nicméně pořád lepší, než kdyby se mě zdálo o homo show mezi Martinem Freemanem a Danny DeVitem, to by na mě totiž působilo mnohem hůř, než tento fim. Samozřejmě jsem velmi rád, že jsem viděl další variaci na téma manželské odcizení. Jenže já jsem chytrej kluk a odkoukám tyhle film dřív, než budu manžel. Ona totiž manželská krize může vzniknout i z toho, že jeden z manželů se neustále kouká na filmy o manželské krizi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezké sny nemám. Já vlastně žádné sny nemám. To je také jeden z důvodů, proč se mi tenhle film líbil. Mohl jsem se alespoň do nějakých snů vpravit. A když si uvědomím, že v těch snech je Penélope Cruz, tak je přesně jasný, že to ani špatně hodnotit nemůžu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

More Than Meets the Eye... snímek Jakea Paltrowa na první pohled drží pohromadě jen kvalitní herecké výkony (slušný Freeman, vynikající DeVito, neodolatelný Simon Pegg) a bylo by snadné ho smáznout ze stolu jako intelektuální masturbaci nad vlastním deníčkem ve stylu "Co se mi včera zdálo". Jednoznačnost však při následném přemýšlení o filmu mizí a samotný závěr nabízí víc než jedno nebo dvě řešení (kéž by tak někdo ustřihnul ten poslední záběr). Hezké sny opravdu trpí nenadálou konkurencí žánrově spřízněných filmů, ale pokud je právě tohle odvětví vaším šálkem kávy, můžete se s klidem napít. Bude to přesně tak hořkosladké jak očekáváte. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Debutant Jake Paltrow hodil do mixéru několik žánrů, svou oscarovou sestru a úchvatnou hudbu. Vypadl mu zdánlivě nekomplikovaný snímek, který je snovou reflexí krize středního věku jednoho anglického hudebníka v podání Martina Freemana. Šedá realita, temný vývoj partnerského vztahu i neuspokojivé kariéry se prolínají s poněkud plochým bělostným spánkovým seriálem o exotické krásce. Od kreativního umělce bych čekala barevnější a znepokojivější sny. Závěr je zbytečně doslovný, jakoby mi výrobce hlavolamu přečetl nahlas návod. Takže...až dozní ty překrásné tóny...zavřete oči... a Hezké lucidní sny:) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný romantický film s originálním příběhem o snech. Film na jedno podívání, který neurazí. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film. Místy bilantní, místy k uzoufání nudný a místy evidentně zálůdný, i kdžy vyvstává otázka, jestli to tak bylo myšleno. Každopáně konec nemá chybu, Martina Freemana mám rád a Gwyneth Paltrow je tam strašně krásná... Ale furt nevím, co si o tom mám myslet... Takže poněkud zbabělé tři hvězdičky... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, musím povedať, že som si vôbec nie istý o čom toto malo byť. Dej je východiskom mnohých myšlienok a pritom stačilo, aby sa zameral na jednu, pretože toto bol absolútny mišmaš tragických, romantických a miestami aj komediálnych vrstiev, ktoré sa postupne navzájom preplietali, ale nakoniec sa zauzlili a tvorovia ich následne nedokázali rozpliesť. Všetky tri žánre sa tak stratili niekde v polovici a taký som mal aj celkový dojem z filmu. Nedotiahnutý, príkry a možno trošku zbytočný. Herci boli jediní, kto si kvalitne dokončil svoju robotu na filme do až konca. 60%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Scenáristický paskvil, který sice od nejhoršího zachraňuje každý kdo se objeví na plátně a taky parádní hudba, ale dějová bezradnost a závěrečná dementní deus ex machina společně s existencí lahůdek jako Nauka o snech a Věčný svit neposkvrněné mysli nedovolují vylézt výše než na 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušil, jak to dopadne, tušil jsem to, už od té promluvy v obchodě s matracemi mi to bylo jasné... Ale stejně mě konec zaskočil a dojal. Zkrátka originální snímek, který velmi pobavil i pohladil.__P.S. Pobavilo mě, když se Simon Pegg Martina Freemana v knihkupectví zeptal, co dělají v "téhle hobití noře". ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Také si myslím, že sposta lidí film nechytla zrovna moc za srdce. O snění se také zajímám, tudíž pro mě to bylo zároveň poučné. Film bratra Gwyneth, nedopadl ale podle představ mnohých a od nejpropagovanějšího filmu MFF v Karlových Varech bych čekal mnohem více. Ale čtvrtou hvězdičku si u mě vybojoval výborný Martin Freeman v roli Garyh, Dany de Vito jako Mel, který se ve snech vyzná a Penelope Cruz jako Anna ve snech a pak jako modelka ( jako modelka se mi líbila více ). Naopak od Gwyneth jako Dory jsem čekal více hraní než hysterčení. A ke konci filmu jsem měl málem srdeční zástavu při jedné scéně na kterou jsem nebyl vůbec připravený. Celkově ale těsně vydřených 4 ****. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Snenie ako scenzúrovaná deskricpia denného žitia, túžob, prianí? Fantázia, intímne predstavy a sny - odraz vnútorného sveta za ktorý sa možno hanbiť? Prelínanie sna a reality. Krásna téma, ktorá z pera Paltrowa nemala pre mňa žiadnu emočnú hodnotu. Good night je popisná komédia s amíciou pobaviť bez akéhokoľvek hlbšieho podtextu. Škoda, čakala som o štipku viac fantázie... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Námět filmu Hezké sny nezní špatně, muže nespokojeného se životem už jsme tu sice měli mockrát, ale téma snů není zrovna časté. O to víc zamrzí, že se ani s jedním se tvůrci nedokázali vypořádat a ustrnuli někde na půli cesty jakoby sami nevěděli co si s nastolenými tématy mají počít. Z celého snímku dýchá jakási scénáristická bezradnost, jejíž výsledkem je nevyrovnaný film, který nebezpečně balancuje na hraně mezi zajímavým a nudným. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Divně ujetý pohled až vhled do přicházející či nastávající nebo míjející krize čtyřicátníka (nejspíš). Na můj vkus však filmařsky neinvenční, dějově cyklicky se opakující. Jediné světlé stránky téhle podivnosti byly: nechutný pragmatik Simona Pegga a ubrečený chudinka Martina Freemana. Celkově velmi velmi unylé až nezáživné. 50%. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Ani nějak nevím co k tomu napsat, celkem mdlé, Danny Devito podle mě uplně navíc, Gwyneth Paltrow tady byla vyloženě ošklivá a protivná, vlasy předlouhlý byly strašný, jak stará-mladá panna s čočkama navíc, no prostě fuj, nevim, film jako celek celkem příjemnej, ale jinak se to táhlo a konec mě nějak nedostal. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Vubec jsem nepochopila, o cem to melo byt. Neco tak nezazivneho a nesmyslneho uz jsem dlouho nevidela. Jak se tam proboha dostal Martin Freeman? Ten ma na vic nez na chaby pokus Gwynethina bratra o film. ()

Reklama

Reklama