Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Robert obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants, v němž hraje jeho nejlepší kamarád Matt. Ten ho však přemluví, aby se podílel na okradení drogového dealera, a tím se všechno změní.  Stejně jako každý v Rivertonu ve státě Indiana i sedmnáctiletý Robert „Gar“ Gartland obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants. Jeho nejlepší kamarád Matt Morrison je hvězdou obrany a miláčkem celého města. Jednou ale Matt přemluví Gara, aby se podílel na okradení bezvýznamného drogového dealera. Situace se však zvrtne a Gar stojí před problémem jak vyřešit prekérní situaci se šampionátem a zároveň zachránit Mattovu budoucnost. V Indianě totiž středoškolský basketbal není jen sportem, ale životním posláním. Gar věří, že Matt by neudělal nic špatného a dodává svému nejlepšímu příteli odvahu. Ale když se zamiluje do Bridgette, která stojí mimo basketbalové třeštění, postupně poznává, jaký je rozdíl mezi hrdinou a přítelem, smíří se s lidskou falší a podívá se nejen na své rodné město ale i sám na sebe jinýma očima. V hlavních rolích hrají Haley Joel Osment, Ryan Merriman a Danielle Panabakerová, režie dramatu ze sportovního prostředí se ujal Rusty Gorman. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4milióny║ Hoci v základe nič prevratné ale aspoň to je zručne zrežírované, herci zaujali, záver filmu potešil. /55%/ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro svůj jubilejní 600. komentář jsem si zvolil právě tento zajímavý sportovní film, který se věnuje hře nazvané basketbal. Ale to není samozřejmě všechno, tento film je totiž více o kamarádství dvou dospívajících mladíků, kterým to docela klapalo, dokud se nevrátil z vězení bratr jednoho z nich. A tak spíše více než o basketbalu je film o přátelství a o poznání, že něco, co vypadá jako pravé přátelství, ve skutečnosti může být něčím jiným, na což musí ale jeden z hrdinů přijít sám a uvědomit si to. V hlavní roli je zde k vidění už v poněkud téměř dospělé roli bývalá dětská hvězda Haley Joel Osment, a i jako teenager vypadá a hraje docela solidně, a řeknu vám, že to byl dost nezvyk vidět toho malého klučinu najednou dospělého. Ale zahrál to dobře a nemohu proti jeho výkonu nic namítat. Zdatně mu potom sekundoval Ryan Merriman v roli místní basketbalové hvězdy. Vlastně až na Osmenta jsem zde žádné herce nepoznával, a to vždy u filmů vítám, protože se pak mohu snáze soustředit na film. A tento film byl opravdu docela vydařený, sportovní dramata mám rád, a pokud je to navíc spíše o teenagerech než o dospělých lidech, tak to je pak pro mě naprosto ideální kombinace. Takže tenhle film si ode mne vysloužil čtyři hvězdičky. Za určitou klišovitost a předvídavost strhávám totiž jednu hvězdičku. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

H.J. Osment mi tady přijde jako úplně někdo jinej. Charizma a všechen jeho hereckej um, jako by někam zmizel. Zklamaní a velká nuda. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

O sport zde jde až v druhé řadě, slouží spíše jako výstelka. Na prvním místě se řeší vztahy a ne úplně špatně. Nejvíce ale musím vyzdvihnout hudbu, která přicházela vždy kdy měla a dokázala zaujmout. Herecky solidní a tak největší rezervy jsem viděl ve faktických chybách co se basketbalu týkalo. Celkově ale nezklamalo. Od mého hodnocení lze odečíst deset procent v tom případě, pokud nejste milovníci filmů spojených se sportem. Já jsem. 70 % Oblíbená část- odkrytí pointy dramatické linky v baru ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Viac sklamaní ako príjemných prekvapení na mňa čakalo v tomto snímku......Osment, ktorý zaujal najmä v snímku Pošli to ďalej svojou charizmov.....ju akokeby stratil......príbeh samotný je nezáživný.....jediné čo stojí za to je rozuzlenie krimi zápletky......a Ryan Marriman tu tiež podáva fajn výkon.......**/*** ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Už podle obsazení se ví, že to nebude bůhví jakej trhák, ale bylo to víc než zajímavý...film mě bavil, jen škoda, že ke konci se z toho stává klasická amerika! Kdyby to končilo spíš jako drama než jako sportovní film, bylo by to mnohem lepší!!! Ale celkově to bylo určitě dobře koukatelný... ()

Mangus 

všechny recenze uživatele

Basket mám rád a preto som si tento film aj pustil. Druhý dôvod bol Haley Joel Osment, ktorého filmy sú obvykle skvelé. Ale toto je z roku 2007, nie 1996-2000 a chlapec nám dospel. Bohužiaľ, moc mu to neprospelo. O hereckej stránke nehovorím, aj keď prirodzenosti ubudlo. Haley proste už nie je sympatický a skôr mi vo filme vadí (ale môže to byť len môj dojem). Na druhej strane má film celkom dobrú myšlienku, avšak málo basketu a stále tmavé scény z auta. V druhej polke sa už začnete nudiť a túto nudu pretrhne akurát tak rozuzlenie zápletky, ktoré je dosť prekvapivé, ale čerešnička na pokazenej torte tortu nevylepší. 4/10 ()

Reklama

Reklama