Reklama

Reklama

Dobrovolná oběť

  • Česko Dobrovolná oběť kanibala (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film o německém kanibalovi se dal natočit dvěma způsoby.Buď jako krvavý horror nebo jako psycho thriller.Toto dílo se vydává spíš tou druhou cestou.To by mi nevadilo,ale myslím,že by se to dalo udělat líp,přitažlivěji.Já jsem se dost často nudil,takže nevím,jestli ty dvě* hvězdy nejsou ještě milosrdné. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Katie (Keri Russell] se v rámci své semestrální práce chce více věnovat případu Olivera Hartwinna (Thomas Kretschmann), který byl obviněn z kanibalismu. Svoji oběť, ochotnou nechat se zabít a sníst, přitom hledal na internetu... I když je film natočen dle skutečného příběhu Armina Meiwese, a nelze tedy nařknout filmaře z nuceného hledání šokujícího námětu, stejně mne nijak film neuchvátil. Myslím si, že právě takováto reklama je pro devianty tím pravým, a těžko říct kolik podobně nemocných lidí jako byl Armin Meiwes jeho sláva přesvědčila k podobným činům. Ale film úplně odepsat nechci, myslím si, že zpracování tématu docela sluší, akorát bych vystřelil tu studentku hledající téma na svoji práci, vzhledem k samotnému příběhu byla její role úplně zbytečná... ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dobrovoľná asistovaná samovražda nie je vražda, ale to je jedno. Tento realistický príbeh bez umelého manipulovania s citmi a moralizovania (moralizovanie ničí objektivitu!) umožňuje nahliadnutie do mentality týchto ľudí, no je asi aj dôvodom toľkej kritiky. Mne sa ale páči, keď vidím veci také aké sú a nie také, aké nie sú. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Překvapivě bez nechutných vizuálních detailů a díky autentičnosti a fungující atmosféře, včetně uvěřitelných herců, mnohem brutálnější než „gore-orgie“ v Saw a jemu podobných. Uvítal bych však alespoň náznak smyslu celého filmu. Pochopitelně funguje jako informační médium pro znalé i neznalé o tom, že se něco podobného událo, ale i přes hromadu doprovodných řečí k zamyšlení jsem byl ve výsledku obohacen jako po přečtení článku v novinách a nyní, zhruba hodinu po skončení, si vlastně již ani pořádně neuvědomuji, že jsem se na něco díval. Snímek vás tudíž vtáhne, ale žádné zapamatováníhodné momenty nehrozí. Kromě toho si myslím, že by bylo lepší natočit jej pouze z pohledu Armina Meiwese a ne do toho přidávat sice sympatickou, ale pro fungování filmu docela zbytečnou studentku, která diváka spíše mate. 60% RECENZE ČESKÉHO BLU-RAY: Po spuštění náš jako vždy čeká dvojice trailerů, tentokrát na snímky „Na konci světa“ a očekávaný „Ironclad“, poté na nás vyskočí klasicky jednoduchá hlavní nabídka a teď se vrhneme na technickou stránku přepisu. Obraz v 1080i a „celo-obrazovým“ poměrem stran 16:9 (oříznuto z původního 2,35:1) není již od pohledu žádným lákadlem. Jednak se opět nepodařilo odstranit veškerou kompresy a hlavně tomu vyloženě nahrává stylizace. Snímek je velice tmavý a přestože je zrna relativně málo, díky nahnědlým barvám působí velmi špinavě. Že je film tmavý by teoreticky ještě tolik nevadilo, černá je ale bohužel dost slabá. Ne, že by nebyla temná, ale ztrácí se v ní veškeré detaily a v nadmíru tmavých scénách má člověk často problém vůbec rozeznat jednotlivé prvky. Slavná není ani ostrost a množství detailů. O něco lépe pak vypadají „flashbacky“ s poškozeným obrazem v post-produkci, je jich ale bohužel málo na to, aby zastínily slabý zbytek. Na špatném obrazu přepis nenese plnou vinu, přesto bez váhání palec dolů. Originální zvuk v DD 5.1 je na poměry edice docela povedený. Prostorové reproduktory vytváří potřebnou skličující atmosféru, subwoofer příjemně duní a na úrovni jsou také dialogy. Bohužel došlo ze strany „Blu-ray edice“ k dalšímu problému a to je nejspíš odbyté kódování stopy. Ta po celou dobu stopáže v závislosti na hlasitosti dané scény vydává napříč všemi kanály nepříjemné praskání a znehodnocena byla také hudba. O tom, že se v žádném případě nejedná o tvůrčí záměr, se můžete přesvědčit v české DD 5.1 stopě, která těmito defekty netrpí. Zvukově zní srovnatelně a povedl se i dabing. Můžete tedy být největšími odpůrci česky namluvených stop, ale v tomto případě jej vzhledem k problémům té původní dost možná upřednostníte. S bonusy samozřejmě při této ceně nikdo nepočítá a recenzi můžeme ukončit. Vzhledem ke špatnému a navíc ořízlému obrazu a znehodnocenému původnímu zvuku musím udělit stejně jako v případě předcházející „Nebezpečné rychlosti“ nejnižší hodnocení a můžeme jen doufat, že má „Blu-ray edice“ své horší období za sebou. 10% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak nepotrebujete vidieť, ako chlap chlapovi ureže penis, opeče ho na pánvici a prinesie k stolu, kde sa s vykastrovaným podelí o delikátnu večeru pri sviečkach, nepozerajte to. Toto nie je žiadny "estetický Ridley Scott". Rohtenburg nahliada do psychiky kanibala a jeho obeťe, robí to dôstojne, s kvalitnými hercami, v správne ponurých, tmavých až zaďažďených obrazoch a bez samoúčelných exploitatčných scénok, ale vo výsledku nič nevyrieši, a i hlavnú hrdinku, ktorá chcela nájsť odpovede na ťažké otázky, iba rozplače a vyvedie z rovnováhy. K čomu to? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály roku 2001 v Německu. (Pepinec)
  • V scéne, keď Armin Meiwes (Oliver Hartwin) prechádza po internete, natrafí na článok s názvom "How to Butcher the Human Carcass". Ide o skutočný článok, ktorý napísal Bob Arson z organizácie Church of Euthanasia a ktorý bol preložený aj do češtiny pod názvom "Úprava lidské mrtvoly ke konzumaci". (whack)

Reklama

Reklama