Reklama

Reklama

Dobrovolná oběť

  • Česko Dobrovolná oběť kanibala (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak nepotrebujete vidieť, ako chlap chlapovi ureže penis, opeče ho na pánvici a prinesie k stolu, kde sa s vykastrovaným podelí o delikátnu večeru pri sviečkach, nepozerajte to. Toto nie je žiadny "estetický Ridley Scott". Rohtenburg nahliada do psychiky kanibala a jeho obeťe, robí to dôstojne, s kvalitnými hercami, v správne ponurých, tmavých až zaďažďených obrazoch a bez samoúčelných exploitatčných scénok, ale vo výsledku nič nevyrieši, a i hlavnú hrdinku, ktorá chcela nájsť odpovede na ťažké otázky, iba rozplače a vyvedie z rovnováhy. K čomu to? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Není to horor, ani krimi, ani thriller, je to drama. A drama hodně pomalé, zdlouhavé. Řemeslně není příliš co vytýkat, tohle vám zkrátka buď padne do nálady, nebo nepadne. Mne to spíše minulo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenece Martin Weisz se pustil do případu, o kterém Německo mluvilo ještě roky potom a Rammstein si z něj udělali song, a stali se tak ještě víc slavní. Každopádně naznačil lidskou stránku těch, kteří se této hrůzy zůčastnili a ukázal nám, jak to asi tenkrát u Armina vypadalo. Pěkně proklipované, filtrami upravené a nechutně zvrácené. Svůj účel to splnilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téda nebylo to špatný ! Další Zvrhlý, Uchylný Námět o Kanibalovi,který na internetovém chatu vyhledává své oběti! Místy to na mně působilo až Komicky, čeho jsou režiséři schopní! Bavil jsem se, uteklo to rychle 65% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dobrovoľná asistovaná samovražda nie je vražda, ale to je jedno. Tento realistický príbeh bez umelého manipulovania s citmi a moralizovania (moralizovanie ničí objektivitu!) umožňuje nahliadnutie do mentality týchto ľudí, no je asi aj dôvodom toľkej kritiky. Mne sa ale páči, keď vidím veci také aké sú a nie také, aké nie sú. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy s tématikou "zla, šílenství a bolesti," které dokáží člověka, jež je, či postupně začne být, touto stranou lidské mysli a jeho činů fascinován, postupně stahovat do temné propasti. Správně tíživě ponurá atmosféra, skvělá, s černě orámovanýma očima (které do temného zpracování výborně pasovaly:) Keri Russell a opět výborný, můj oblíbený Thomas Kretschmann. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Originálne spracované, celkom napínavé a aj keď je to miestami strašne nudné, tak vás to núti pozerať do konca už len zo zvedavosti. Príliš dlho trvá kým sa to rozbehne, no toto "čakanie" spríjemňuje sympatická Keri Russell. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ušmudľano temné ako... ...ako myseľ dvoch pošahaných: jedného náruživého jedlíka mäsa svojho živočíšneho druhu a druhého ako dobrovoľného brava, určeného na porážku. Súhlasím s názorom, že celá línia s vyšetrujúcou študentkou je nadbytočná a posúva celok kamsi k zabudnuteľnému tv priemeru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladú študentku pracujúcu na záverečnej vysokoškolskej práci zaujme prípad kanibala Armina Meiweseho. Je natoľko posadnutá jeho príbehom, že je ochotná urobiť takmer čokoľvek aby sa dozvedela pravdu o ňom samotnom, či jeho dobrovoľnej obeti, ktorá sa dala tomuto šialencovi zjesť. Samotný akt si mal Armin dokonca zaznamenať za pomoci kamier. Je ale skutočne pripravená na "priamy prenos" šialenstva? Horor ani omylom. Pokiaľ dráma, tak o štipku lepšia ako priemer. Občasné napäté scény síce dopomohli k pochmúrnej atmosfére, no od záveru či samotného filmu som očakával viac. Žiadne mimoriadne gore nečakajte - 55 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem poněkud větší maso.... Dobře, tvůrci se rozhodli převést šokující událost do dramatického příběhu, který by poodhalil důvody, proč někdo někoho sežere, přičemž oba si to svým způsobem užijí. Ač zde byla snaha o vytvoření ponuré atmosféry - ladění obrazu do šedých a hnědých tónů, déšť, syrovost, neurčitá špinavost, snímek příliš stísněně nepůsobí. Směrem k závěru jsem si říkal - tak šup, už se do něho pusť, to je doba....a pak nepřišly ani šok, ani hrůza, ani znechucení, jen jakési podivné prázdno. Drsné záběry si nechala kamera pro sebe... Místy zajímavé, leč jako celek průměrná šeď - 2,5* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je tu někdo něčí dobrovolná oběť, tak já tohohle filmu, protože jsem si ho včera večer dobrovolně pustil, aby mě teda trošku napnul. Na přebalu se totiž hrdě ční glosy "film, na který nikdy nezapomenete" nebo "film, který jste nikdy nechtěli vidět," přitom by tam mělo být napsáno spíš něco ve stylu "vařila myšička kašičku, posrala to trošičku." ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil zcela náhodou, kdy jsem se dozvěděl o existenci Armina Meiwese a toho co udělal, a zjišťoval jsem si o tom víc. Sice jsem od filmu neměl nějaká velká očekávání - zdejší nevalné hodnocení a příšerný plakát zvládnou samy o sobě člověka dostatečně varovat předem - ale výsledný dojem byl bohužel ještě horší, než jsem čekal. To zpracování je děsivě špatné, obraz je celou dobu příšerně tmavý a ušmudlaný, a vůbec nedává smysl, proč je to vyprávěno z perspektivy té holky - pokud tedy nebylo jediným smyslem té postavy zasadit všechny události do nějakého kontextu a pokusit se nějak vysvětlit nepochopitelné chování obou hlavních postav, oběti a jejího kata. Osobně mě tam ta rádoby vysvětlující (možná dokonce i omlouvající) omáčka - která by se dala shrnout do ohraného klišé, že za vším je třeba hledat neutěšené poměry v dětství - jen otravovala, a podle mého názoru je prvních 45 minut toho filmu v podstatě naprosto zbytečných, a to hlavní se tam konečně začne dít až poté, kdy si budoucí kanibal podá inzerát a budoucí oběť na něj odpoví. Sledovat ten jejich zvrácený pakt mě však nijak netěšilo, je to prostě jen neuvěřitelně smutné, depresivní, a samozřejmě též krajně odporné, a šokující. Vedle téhle amatérské sračky se španělský artový Kanibal tyčí jako nedostižný titán. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když by popisky filmy mohli poukazovat na fakt, že se jedná o horor, "Dobrovolná oběť" je spíše komorním dramatem, které nahlíží do duše kanibala, který si vybírá svou dobrovolnou oběť (někdo, kdo se nechá sníst). Nečekejte, žádné krvavé hody ale pomalé, temné vyprávění. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuju případ, v němž figurovalo jméno Armin Meiwes docela dobře. V té době jsem pomalu končil na střední a případ „internetového kanibala“ se probíral v médiích nejen v Německu, ale i u nás. I proto jsem byl po delší době rád, že jsem narazil na tento film, který se inspiroval tímto případem. Martin Weisz pro mě určitě není neznámým režisérem, ale to jenom díky tomu, že jsem měl možnost od něj nejprve vidět film The Hills Have Eyes II (2007) a na rozdíl od většiny ostatních jsem s ním byl spokojený. To samé se dá říci i o tomto filmu, ovšem je zapotřebí zmínit několik důležitých (ALE)! Především je hodně důležité, aby k němu fandové hororového žánru nepřistupovali jako k „hororovému“ filmu, přestože je do tohoto žánru zařazený. Jde totiž o to, že hlavní kostra zápletky se sice točí okolo německého kanibala a jeho oběti, ovšem tvůrci se snažili celý film pojmout hlavně po dramatické stránce příběhu obou mužů, kteří v něm figurovali. Což se jim dle mého sice povedlo, ale k úplné spokojenosti mi tu pořád něco chybělo. Atmosféra místy nabídne skutečně ponuré momentky a to i díky vzpomínkovým scénám, ovšem najde se zde i několik pasáží, které dost nudily. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý pohled do duše dvou velmi tragických lidí. Má to koule, mnohdy je to (bez prvoplánovitých berliček jako přemíra násilí nebo gore) až nepříjemně syrové. Problém trochu nastává v určitých momentech, kdy se vám chce smát. Ne filmu, ale jeho postavám. Což možná jen vystihuje to, jak se ony postavy ve skutečnosti asi cítily. Horror? Ano, i když to vypadá jen jako tragické drama, na mě to místy působilo tak, jak se spousta horrorů marně snaží působit. Zvláštní příběh, založený na skutečných událostech (a jeden z mála podobných uvěřitelných), kterému trochu škodí snaha po filmovosti (postava Keri Russell je sice hezká, ale vůbec tam být nemusela), což u mě jednu * ubírá. Možná od toho filmu budete očekávat nějaké odpovědi, vysvětlení, něco, co vás přiměje pochopit. Vůbec nevadí, že se ničeho z toho nedočkáte. Naopak, je to dobře. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

O teplouších a kanibalech ... docela síla. Sice se na to už určitě nikdy nepodívám, ale jako sonda do životů dvou duševně narušených jedinců to bylo dobrý. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Najväčším záporom filmu je to, že má príliš pomalý rozbeh a pri niekoľkých určitých scénkach vám už od únavy klipkajú oči - čo sa od priemernej réžie Martina Weisza čakať dá. Na druhú stranu je príbeh nepríjemne temný, zaujímavý a snaží sa vás udržať na pozore až do konca, čomu napomáha aj dobrý výber neznámych nemeckých tvárí. ()

Reklama

Reklama