Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale když je předlohou Dr.Seuss, ani se nedá čekat nic moc jiného. Na víc si to vyloženě nehraje, tedy kromě anime sekvence, u které se dá upřímně pobavit. Na rozdíl od sequelů Doby ledové je to skutečně o něčem, i když slovní vata může dřív či později unavovat. Z děje si už moc nepamatuju, ale malý svět (stejný jako v Grinchovi?) byl fajn a Jim Carrey se se Stevem Carrellem setkal od dob Bruce Almighty. Kdyby novodobé přemnožené animáky pro děti vypadaly nějak takhle, v poho. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost, jdoucí daleko za hranice dětského snímku. Nemluvě o tom, že jsem se s Hortonem dokázal velice dobře ztotožnit a jeho tvrdohlavá cesta chránit to, čemu věří navzdory všem překážkám včetně hrozby ztráty vlastní příčetnosti, svobody a dost možná i života je i cestou mou. Myšlenka mikro- a makrovesmírů není ve filmu nijak nová - ostatně, vzpomeňte si na závěr Men in Black 2. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Taky ste se tak zděsili u toho scientologického podtextu?Hrozný, opravdu horzný animák, jako náborový video pro sektu, co se koukne na tenhle film a pak dobrovolně spáchá seberozpižlání.Tyhle filmy bych zakázal a jejich tvůrce střílel.Že se k tomu propůjčili takové hvězdy je snad ještě děsivější.Trapnost, kreč a náboženský podtext...co může být strašnější?10%. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

na počátku byla nervozita, zda jsem si opravdu vybral kvalitní film, čemuž jsem sám už podle traileru moc nevěřil... ale pak přišla první úchvatná animace s monstrózní hudbou a to byly teprve úvodní titulky... takže očekáváné fiasko se změnilo v kratičkém momentu na příjemné překvapení... ale bohužel jen na chvíli... následovaly animované šeredky spoutané v poměrně předvídatelném příběhu s pouhou hrstkou vtipných momentů a unudily mě zpět na očekáváný průměr... 60% p.s.: určitě vyhledejte úvod komentáře uživatele Vitason :-) ten mě pobavil asi víc, než celý film! ;-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mrňavý člověk je taky člověk…. Jsem trochu překvapen názory na tento animák. Ale co, mé hodnocení filmů PRO DĚTI je vždy maličko odlišné. Snad proto, že bývám DĚTMI ovlivněn.… Já tu viděl hodně gagů a nápadů, celé to bylo moc hezky barevné, místy mi to připomínalo tu roztančenou reklamu na Coca-Colu, jindy třeba Roboty nebo dokonce Grinche. A tempo bylo zběsilé. Také chválím (což se divím) dabing. Takže pokud se ještě dokážete rozpomenout na říkanky typu ,,mraveneček v lese, těžkou kládu nese“, nebo snad (nedej Bůh) máte děti, je na čase navštívit dobráka Hortona. A nezapomeňte si srandovní klobouk… ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama