Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama