Reklama

Reklama

Detektiv Tad Gruzsa (L.Fishburne) potřebuje vyměnit s mexickými drogovými mafiány svého zajatého parťáka za americkou drogovou spojku Bobbyho Z . Problém tkví v tom, že Bobby je mrtvý, a tudíž k výměně nepoužitelný. Naštěstí se ve vězení nachází zlobivý hipík jménem Tim Kearney (P.Walker), který je Bobbymu neuvěřitelně podobný. A protože o jeho smrti ví zatím jen policie, rozhodnou se použít k výměně Tima. Pokud proběhne vše podle plánu, Tim získá svobodu. Situace se jim ovšem vymkne z rukou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby Celosvetovo $388,171Tržby za predaj DVD v USA $1,070,025 //počet predaných kusov 53,528 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pohoď ho někde v pytli. Já budu dělat, že ho přinesl Santa a tím to končí." Taková nabídka od agenta zní lákavě, ale není on tak trochu svině? Trošku se tak chová, takže na falešnýho Bobbyho Z zaútočili agenti, motorkáři, drogoví dealeři, zrádnej parťák i mrtvej dvojník a mě to bavilo. Důvodem tý zábavy je patrně to, že motivace jednotlivých hráčů jsou odhalovány poměrně pozvolna, takže se o tom dalo trošku podumat. A když mezi tím dumáním neustále pobíhá něco tak svůdnýho jako Elizabeth, tak moje první signální soustava tvrdí, že tohle se zkrátka musí hvězdami dobře zaplatit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slabá direct-to-dvd kriminálka s mizerným scénářem a režií a fajn Paulem Walkerem. Dejte si radši mnohem lepší HON NA ŠAKALA. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nezáživná, hloupá a nudná podívána, která má zajímavý akorát začátek. Potom to nestojí za nic, do konce filmu jsem vydržel jen a kvůli Olivii Wilde. Pouze za ni je ta jedna hvězda. Jinak tady se bohužel projevilo naplno, že Paul Walker zřejmě nikdy nebude herec. A opravdu se mi nechce věřit, že tohle natočil ten samý režisér, který natočil i nadprůměrný film 15 minut. To mi vysvětlete, co se s ním stalo?! 20 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

*!2.000!* Paul Walker se opět záhadně zapsal do mého žebříčku hodnocených filmů: jeho Lazarus Project byl mým 1.900tým hodnoceným zde na internetové databázi (cca dva měsíce zpět), a sračka Bobby Z, ve které je herec excelující ve Zběsilém útěku asi tím jediným plusem, se nyní stává výjimečným, slavnostním DVOUTISÍCÍM ohvězdičkovaným snímkem v mém profilu. Začnu klady - jeden už jsem zmínil (i když občas dělá můj oblíbený herec xichtíky, jako by si sednul do louže), další by se dal možná najít v několika povedených akčních scénách a snaze o natočení poctivého béčka. Jenže tohle krimi je spíše céčko. Herecké výkony jsou otřesné, filmu jsem nevěřil ani pět minut, nudil jsem se téměř permanentně... Walkere, copak to děláš? Putování hlavního hrdiny pouští s otravným dementním klučinou po boku patří k tomu nejhoršímu, co jsem tento rok viděl. Je to dva dny zpátky, nepamatuju si z toho skoro nic, a je mi to úplně putna. Wasted time, řekl bych. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitom začiatku sa film veľmi slušne rozbieha až do záverečného happy-endu. Spočiatku celkom chaotický film, kde vlastne človek nevie, kto v tom filme čo chce. Po čase sa ale dej "rozmotal" a tak vieme o čo má ísť. Dostať sa do jedného kartelu, aby mohli agenti jeho členov zatknúť. Ale dej sa pochopiteľne solídne skomplikuje, keď do hry vstúpia jednak syn dôvtiplného priekupníka Bobbyho Z a potom keď sa tam objaví pravý Bobby. Celý film ťahajú Paul Walker a Olivia Wilde, inak by to bol celkom prepadák. Dávajú filmu šmrnc. Raz vidieť a potom už nie je nutné. Ľahká sranda, keď chceš vypnúť mozog a len sa pobaviť. Nič viac, nič menej. Každopádne dosť dobré herecké obsadenie, ale to je asi tak všetko. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +Paul Walker, zajímavý příběh, docela mě to chytlo -mohlo být ještě víc akce a mohla být ještě drsnější/// Tohle je jiný Bobby Z než, ten kterého jsem viděl v Divokých vlnách. Člověk ovlivněn animákem si najednou není jistej co je pravda a co smyšlenka. Po zhlédnutí však víc věřím totmu snímku, který si rozhodně nehraje na neviňátko a Bobbyho Z vlastně vykresluje jako pěkně sobeckého hajzla. Nicméně záměna s Walkerem a jeho snaha dostat se z průseru je natolik poutavá, že jsem měl problém od filmu odejít. I závěr byl nevšední a herci jeden vedle druhého na sebe strhávali pozornost. U mě tedy povedený film./// Celkem 68%/// ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Asi som bol hlupák keď som čakal akčný film podobný Zbesilému úteku. Okrem Walkera veľmi slabí herci, a dokonca aj Fishburne za veľa nestál. Hlúpy scenár a otrasná nejaká country hudba, ktorá doprevádza skoro celý film a robí z neho pre mňa komédiu. Jediným veľkým plus pre mňa bola krátka minutáž filmu. Keby to bolo dlhšie, ani by som to nedopozeral. Oveľa viac odporúčam už spomínaný Zbesilý útek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Walkerovi s týždňovým strniskom niekto povie, aby sa oholil a za chvíľu má na sebe iba dvojdňové strnisko. Večer už ale prichádza čerstvo oholený a druhý deň ráno sa zobúdza zase s trojdňovým strniskom. A bohužiaľ so "skutočnými" filmovými zložkami je to ešte podstatne horšie. Takže prečo dávam tak vysoké hodnotenie? Prvých a záverečných 15 minút je celkom dobrých a film ma tak zaskočil svojou debilitou, že som bol prekvapený aj tým záverečným zvratom. "Normálny" scenár so solídnym potenciálom potápa diletantská réžia. 30% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Béčko, jak vyšité!! A to ještě není moc, co chválit. Snad jen herecké obsazení, a to ještě nechápu, jak se k tomu mohl Walker ukecat. Nejhorší jsou ale díry ve scénáři, kdy kolikrát ani nevíte, přoč co kdo dělá!!! Jedno shlédnutí a jít někam daleko...třeba do Mexika:-)35% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení takové té chytré gangsterské akční komedie, který bohužel nevyšel. Celým filmem se táhne taková zmatená, místy až trapná atmosféra. Nebýt hereckého obsazení, asi bych na to ani nekoukal. Nicméně.. zas abych to rovnou nespláchl, jako nějaký totální propadák. Jsou tam i pěkné pasáže. Jedno zhlédnutí však bohatě stačí. Celkově velmi oddychové béčko, na které si můžete pozvat partu kamarádů, sem tam s nimi prohodit pár slov, protože když vám z tohohle 5-50 minut uteče, nic se neděje. 45% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Příběh je zajimavý, ale nudný. Walker fajn, záporáci dobrý, minimum akce a konec naprosto odflaknutej. Zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller s ohranou zápletkou výměny identity a zapadnutí "obyčejného člověka" do mafiánské bandy. Film ani herci ničím nepřekvapí a u závěrečných titulků si divák nevzpomene, jak film začal. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Obvykle se filmy lámou v půlce, tenhle to zvládnul už po třetině. Z lehce napínavé krimi se najednou stalo.... no, něco na způsob amatérského videa a to v každém ohledu. Hlavní hrdina poté, co se dostane z vězení, zakotví na ranči pašeráků drog a lidí a v tu ránu se začnou projevovat jeho veskrze dobré charakterové vlastnosti, kdy je laskavý k ženám a dětem. ________Občas se mu jako představa zjeví dívka, kterou viděl před pěti minutami, aby mu zopakovala, co mu před těmi pěti minutami řekla - scenárista zřejmě cílí na publikum postižené alzheimrem. Hrdina takové připomínky ale nepotřebuje, stává se hrdinou sám od sebe, jenom nějaká ta maska mu chybí, ale jinak nejspíš i tak získal superschopnosti, protože na koni uniká pronásledovatelům, kteří ho honí na motorkách a v autech, je asi i neprůstřelný, protože ho na vzdálenost pár metrů nikdo netrefí - skoro, ale to neva, protože se stejně za pár chvil uzdraví. ______ A to si ještě na útěk s sebou vezme děcko, ke kterému pocítí náhlý záchvat otcovského citu. Nebo si ho možná bere z pragmatických důvodů, protože na koni ho posadí za sebe, jako případný malý usoplený štít. _____ Dialogy naberou takovou míru stupidity, že jsem se musela smát a příběh jim v tom zdatně sekunduje. Je tu jedno odhalení zcela v cimmermanovském duchu: "Všichni mi celou dobu lhali!" Konec je zákonitě taky úplně pitomý, ale aspoň zjistíme, jak je důležité mít rodinu, nebo aspoň to děcko. ____ Na mou omluvu - tenhle film jsem zhlédla omylem, chtěla jsem vidět film o Kennedym. /12. 7. 14./ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tož vskutku úsměvný akční kousek, který je svým způsobem tak blbý až je dobrý. Dobrý znamená průměrný. Je tu několik docela dobrých akčních scén i přestřelek, je tu i množství stupidních až nelogických situací, ale Paul Walker podal slušný herecký výkon (já s ním nikdy neměl nějak velký problém, svoje si odvedl). Olivia Wilde patří mezi moje nejoblíbenější herečky – já tuhle babu vždycky žral – hlavně tedy po vzhledové stránce, ale jako herečka je taky dobrá. Ten konec na mostě byl sice debilní, ale co už. Neškodný filmeček na jedno podívání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenudící, spíše béčková, akčňárna s dvojnickým motivem, ve které se trestanec Tim v podání solidního Paula Walkera vydává za marihuanového magnáta Bobbyho Z. Problém je, že jak po dealerovi, tak po Timovi pase kupa lidí. Škoda, že Timovo trénování na Bobbyho nedostalo větší prostor, jako tomu třeba bylo v Honu na Šakala a taky jsem postrádal vysvětlení ohledně jednální Laurence Fishburna. Ale jinak to mělo docela říz a Olivie Wild je prostě kočka. 65% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nenaplněná šance. Hlavně proto dávám dvě a ne tři hvězdy. Film je totiž pouhá jednohubková oddychovka a v podstatě vůbec nevyužívá více než zajímavé obsazení ve vedlejších rolích(Fishburne, Almeida a hlavně Olivia Wilde). Jak to tak už v podobných filmech bývá, pravý Bobby Z a Tim Kearney si nejsou podobní takřka vůbec a celý snímek táhne pouze charisma Paula Walkera. Z celých 97 minut tak pobaví hlavně úvodní představení smolaře Kearneyho a závěrečné rozřešení na mostě. ()

Reklama

Reklama