Únos psa hluchonemým a dvoma narkomanmi je iba jedným z mnoha motívov tejto bizarnej surrealistickej koláže. Štylizovaná a otvorená pocta dielu Luisa Buňulela a Salvadora Dalího. (vojo)
hirnlego
Surrealistická lahoda! Dalímu se v hrobě samou pýchou nakrucujou kníry.(1.4.2009)
Flipper
V každom smere som to viac vnímal ako hru symbolov spojenú z viacnárodným, rituálnym spojením a oddelením života a smrti s prvkami odporu voči moderným technológiám. Potom si však prečítate, že ide o poctu surrealistom a môžte zahrabať všetky vaše dojmy a pocity. Avida však má svoju jedinečnosť v príbehu a pocta Dalimu a Bunelovi predstavuje len polovicu vysloveného. Preto Kervern a Delépine trafili klinec po hlavičke pre nezaujatého náročného diváka aj pre všetkým priaznivcom jedinečného chlapíka s pokrútenými fúzmi. Keď už ale poctu tak všade mali tiecť hodinky, ženské postavy mali mať na hlave mäso, slony mali chodiť na tenkých nohách, mravce sa mali hemžiť a tvary lietať. Aj tak však surreálna nádhera.(16.1.2010)
Ony
Bizarní obrázky a spousta lidí ošklivějších než já. Dvojice Kervern a Delépine mi přirůstá k srdci.(13.4.2009)
Ducharme
Není náhodou, že Bretonem stvořený anagram Dalího jména je právě Avida Dollars. Surrealistická smršť dokonalá nejen po stránce vizuální, nýbrž i po stránce zvukové. Místy poměrně brutální humor, dohnán často ad absurdum, překvapuje lehce britským nádechem, který je bohužel zcela cizí většině novodobé francouzské filmové tvorby. Že by Francouzi konečně pochopili, že jsou i jiné cesty, než ty tisíckrát prošlapané?(3.12.2009)
DannyBoy80
Ja tuhle dvojici mám rád, jich dva další filmy jsou super. Tady mi ale spousta věcí asi uniklo. Příjde mi, že to moc nejde dohromady, nedrží to pospolu, narozdíl od Daliho obrazů. Začátek je ještě dobré a humorné, pak se to zvrhne směrem, který jsem měl problém ustát a film dokoukat. Po ostatních filmech této dvojice je tohle velké zklamání.(9.2.2010)