Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 832)

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekoná a Hvězdný prach sice je slušnou pohádkou pro děti (ve které se vraždí zvířata, padají hlavičky a každá druhá postava tu má solidní komplexy), ale v rámci filmového roku si na ní nevzpomenou snad ani příbuzní štábu. Slušní herci se proplétají s neslušnými, fantastický (nebo jen uřvaný? ;) soundtrack tahá rozmázlé triky a vylidněné lokace z nejhoršího a Peter O'Toole s Robertem De Nirem rozsvěcují scénu, aby v tom upejpavý Charlie Cox nebyl úplně sám. Problém je v tom, že tahle nesourodá směska herců nedokáže skrýt roztříštěnost scénáře, několik vyloženě směšných scén (v důsledku nízkého rozpočtu a snahy nacpat to všechno do jednoho filmu) a Vaughnovu příliš laxní režii. Milý Matthew se prostě smířil s tím, že má málo peněz a tak letos kouzlit nebude. Když bičuje starověká filmová klišé a buduje pohádkovou atmosféru, jde mu to celkem od ruky, ale akčnější pasáže (finále) a kurník plný různorodých postav mu dělají potíže. Zkrátka to neužóngluje a tak i když je Hvězdný prach snesitelný, do zábavnosti mu chybí pořádných pár kroků. Jednou jsem to vytrpěl, uznávám, že to má navrch nad českými pohádkami, ale ať mě do toho probůh nikdo nenutí podruhé. Teplí piráti a umírající hajzlíkové s královskou korunou jsou sice fajn, ale ruku do ohně bych kvůli nim znovu nedal. (50%) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jane Goldman, Matthew Vaughn .. Sice skromnější fantazy rozprávka staroanglického střihu, přesto svým osobitým způsobem dostatečně poutavá. O mladém, zamilovaném muži ze strohého prostředí divoké Anglie, kde za Zdí padají hvězdné ženy z noční oblohy, piráti brázdí nebe a sešlé čarodějnice či proradní dědicové trůnu hrají ty špatné. Gaimanovu pestrou směsice razantně upravil velice nadějný režisér Matthew Vaughn, tu ubral, tu přidal, ale výsledek chvílemi trpí zbytečnou rozkolísaností. Body k dobru nepřidají ani některé triky nebo druhé polovina děje, která bude pro sečtělého diváka lehce předvídatelná, protože zvraty a rozřešení přicházejí přesně podle rozdaných indicií. Stardust však v žádném případě nestojí na objevném příběhu nebo akčních sekvencích - o početných bitvách si nechte zdát, tohle je příběh jen několika málo postav v takřka vylidněném kraji - i když zde nějaké samozřejmě jsou. Jde o ryzí romanticko-dobrodružné putování za poznáním sebe sama a principů světa, ve kterém Tristan žije. Za velký klad považuji neustálé prokládání děje mnoha vtipnými momenty a samozřejmě líbivé herecké obsazení, kde kreace De Nira musí potěšit a půvab Claire Danes rozpálit. ____ Každopádně zadaptovaný Neil Gaiman zaujal a než si v blízké době vychutnám Stardust bez zbytečného dabingu, seženu si pro rozšíření obzorů Neverwhere. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to tak sympatické dílo, že prostě nemůžu dát míň. Pohádka pro dospělé, kteří si ještě pamatují, jak si četli pohádky o krásných princeznách a statečných princích či Honzech, co šli do světa. Natočeno s citem pro věc, humorem, nadhledem a velkým kusem romantiky v srdci. Dvojitou pochvalu si pak zaslouží jednoznačně všichni herci. Z filmu je totiž znát ještě něco. S jakou radostí se všichni zúčastnění ponořili do pohádkového světa Stormholdu. Ústřední dvojici to dohromady funguje tak, jak už jsem dlouho neviděl, Michelle Pfeiffer byla se svejma přednostma šťabajzna i pod líčidly a všichni ti princové, živí i mrtví, tomu dodávají šťávu. Každá pohádka pak má nějakou kouzelnou kmotřičku nebo dědečka, zde je to kapitán Shakespeare se svou zásobou, ehm, šatstva. Film, po kterém bych přál bojovat o svou vyvolenou se zlou čarodějnicí nebo sedmihlavou saní. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, žila, nežila, vskutku podivná kompanie. Jelito s vizáží B.Frasera na dietě, neustále se rozšiřující princovské bratrstvo duchů, po kráse toužící čarodějnice na kozím spřežení a taky jeden kapitán vzdušného korábu se zálibou v transvestitismu, jenž dle mého nebyl bukanýrem (tzn. námořník na lodi z bukového dřeva), ale prostě se jen rád hezky oblékal.. Potřebným nadhledem obohacená vzkazka, co stahuje žánrovým stereotypům potměšile kalhoty, nicméně postrádal jsem od Vaughna více vypravěčské dynamičnosti, kterou naplno ukázal až v poslední dvacetiminutovce. Nu co, s odstupem času už stejně víme, že pochybovačům nakopal zadek a zařadil se do režisérské první třídy.. Od nynějška, až půjdu po ulici a uvidím Claire Danes jak skáče ze střechy výškového domu, budu si něco přát.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (34)

  • U přívěsku, který létá před umírajícím králem, je možné rozpoznat, že je zavěšen na provázku. (Pepy)
  • Pro závěrečné titulky byla nahrána píseň „Rule the World“ od britské skupiny Take That. (Lolita)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama