Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Cival 

všechny recenze uživatele

70% Příjemná podívaná, která by potřebovala víc peněz (=lepší triky a velkolepější výpravu) a vyváženější scénář. Odvázaného humoru je někdy možná příliš, dojem naštěstí vyvažuje půvabně zpracovaná lovestory. Romantika ze staré školy... padlá hvězda... naivka měnící se v muže... pramínek vlasů jí ustřihnu potají... polibek před zlou čarodějnicí... prostě fajnová pohádka pro děti i dospělé. A Matthew Vaughn po mém soudu rozhodně patří do horních dvaceti procent nejschopnějších popcorňáků, co jsou k mání. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom jak se z chudého prince stal král filmového roku 2007. Snímek Hvězdný prach, jenž se podobá stejně kouzelné Princezně nevěstě, je na vlas podobný svému hlavnímu hrdinovi, Tristranu Thornovi. Na první pohled nevýrazný, standartní, bez ambicí aneb ten co jenom nějaký čas vypomáhá v obchodě. Nakonec však, jak už to v pohádkách bývá, tahle okouzlující báchorka dává na frak úplně všem, včetně zhuleného kapitána Jacka nebo zeleného Shreka, neboť se pod nablýskanou schránkou trikového vizuálna nachází to pravé a úpřímně tepající srdce, podobné tomu jaké dal tristran své milované. Matthewa Vaughna netížili žádná očekávání ani nároky, díky tomu se tvůrcům podařil doslova husarský kousek. Gaimanova předloha (ledabyle vymyšlená a skvostně napsaná) totiž prošla sérií náročných operací, aby v konečném důsledku samotný divák prožíval příběh jednoho snílka všemi póry svého těla. Kde však nestačil rozpočet, tak bravurně zaskočil hudební skladatel (Ilan Eshkeri) a uvařil maďarský guláš, který jak pořádně protáhne ušní bubínky, tak i dokáže zahřát u srdce. Díky tomuto fantastickému hudebnímu doprovodu vyzní i krabička zápalek monumentálně a hrúzostrašně. Úžasné obsazení pouze znásobuje onu přátelskou atmosféru filmu, ostatně kdo by si nezamiloval pirátského kapitána, který je tak trochu "jiný", v božském podání Roberta De Nira? Najdou se však tací, kteří budou namítat něco o špatných tricích a triviálním příběhu. Klidně jim věřte, protože je to pravda. Tenhle film je hlavně určen pro ty, kteří se nestydí za to, že v hloubi své duše jsou ještě dětmi a kteří by chtěli mít za přítele právě takového Tristrana, pouhého pomocníka v obchodě se srdcem na dlani... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

V piatok pri vybere filmu, na aky pojdeme s priatelom do kina, boli dve moznosti. Iba na ojednavku (ci ako :)) a stardust... Povedali sme si, s dabingom? what the fuck, ale no dobre...Co uz s nacatym vecerom.... Zaciatok trosku pomalsi, ale prichodom siedmych bratov na scenu, padom hviezdy a tym padom aj prichodom humoru, sa to vsetko krasne rozbehlo a pomaly do seba zapadalo. Naozaj vrelo odprucam, je to naozaj najvtipnejsia nekreslena rozpravka za veeeelmi dlhe obdobie. To co predvadza Pfeiferka, za kozla premeneneho na cloveka, za "modru krv" z podrezaneho krku, ale najma za krasnu auru Claire Danes a za Roberta de NIra a hlasku: "Nevadi, my sme aj tak vedeli, ze si BUK" :D Dam si to este raz v povodnom zneni s titulkami :D ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mé milé čarodějnice, v dnešní hodině si zopakujeme, jak udělat z malé šedé myšky pořádného chlapa. Jak se to dělá? Ano, správně, najděte mu ženu. A co je žena? Opět správně, hvězda! :o) Ačkoli tady za proměnu myšky v chlapa měl zásluhu tranvestita Robert De Niro (detail :o). To stejně nemění nic na tom, že dobrodružství ústředních hrdinů, kteří byli tak laskaví a dali prostor i ostatním postavám (též výtečným), mi připravilo opět podívanou, na kterou budu ráda vzpomínat. Nádherný příběh se střídá se skvělým hereckým obsazením, vynikajícími efekty, vtipnými situacemi a pohádkovým koncem, kdy dobro zvítězí nad zlem :o) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné fantasy, ktoré by si žiadny milovník fantastickej dokonalosti nemal nechať ujsť. Michelle Pfeiffer je pekelne úžasná - možno tkvejúca z mojej osobnej slabosti pre zlomyseľné čarodejnice a Robert DeNiro v úlohe "bláznivého chytača bleskov" ju šikovne vyrovnáva. Originálny námet obsiahnutý fantastickou výpravou - lietajúca loď bola skvostná - okorenený svižnou hudbou, dynamickými hereckými výkonmi a klasickou výhrou dobra nad zlom, ktoré musí zvíťaziť už len preto, že je jednoducho dobrom. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Pohádkový příběh vznikl v roce 1997 původně jako komiks. Když ho o rok později Neil Gaiman přepracoval do knižní podoby, tak se okamžitě stal bestsellerem a začalo se mluvit o filmovém zpracování. (venus)
  • Krycí názvy filmových kopií doručovaných do kin zněly "Rusty" nebo "Bright". (duklak2)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama