Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Diskuze

jusber

jusber (hodnocení, recenze)

Nejdřív jsem si myslel, že to byl vtip anebo fór, ale pak mi došlo, že by za to majitel filmu jen tak nevyhodil 70 miliónů dolarů a tedy, že to producent myslel vážně. To se občas stane a takových strašidelných (rozuměj strašných) filmů, sestávajících od scénáře až po finální střih pouze ze samých blábolů, manažerských přehmatů a celé řady dalších “nepovedenin“, je na filmovém trhu spousta. To mě nechává v klidu. Ale co těch 84%? Jestli to hodnotily děti, tak je to OK. Ale já mám velké podezření, že ta procenta pocházejí od homobejů, bezzemků a zelených. Tím nemyslím příznivce stejnojmenné partaje, ale geneticky postižené jedince, kteří jsou i díky podobným možnostem tak neadekvátně nahlas ve společnosti slyšet. A to pak pán bůh s námi a zlé pryč.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Jedna z nejdivnějších a nejbizardnějších pohádek co jsem kdy viděl. Ti Britové jsou fakt blázni. Ačkoli musím uznat, že pár skvělých momentů a vtipů to mělo, ale celkově to byl hrozně divnej a bizardní maglajz. Shlédnutí nelituji, ale opětovné shlédnutí vyhledávat nebudu. 3* 60%

remy

remy (hodnocení, recenze)

Hezký to je, jen poněkud "televizní", což mi úplně nesedlo ..:)

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

blazekhonza

Dát si třikrát něco, co ti už napoprvé připadalo jako sračka... tak to překoná snad jen veřejné vyhrožování odebráním hvězdičky.

Brakant

Brakant (hodnocení, recenze)

blazekhonza

Mám zkraje dvě otázky: Co je to "předeminzované"? A co to je "atmosférická hudba"? Je to hudba, která zní v atmosféře? Protože ve vzduchoprázdnu žádnou hudbu neuslyšíš, to mi věř... Takže atmosférická hudba je vlastně jakákoli hudba... :) Souhlasím, že "S čerty nejsou žerty" je skvělá pohádka, ovšem toto je trochu jiný žánr, takže srovnání nedává smysl. A že nechápeš, proč se tenhle film normálním lidem líbí? Netrap se tím...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

blazekhonza

Pro mě po několika projekcích stále jedna z nej pohádek, ač tahle je více pro dospělé publikum než pro malé děti. Jako pozitiva zde vnímám snad vše, od her. obsazení přes audio-vizuál až po samotný příběh a krásné vyvrcholení. Podle mě zcela po právu film, co zde zaujímá takovouto příčku a který je tolik oblíben...

blazekhonza

blazekhonza (hodnocení, recenze)

Viděl jsem to dnes už potřetí a moje nepochopení se jen prohloubilo. Jakto, že je tahle uřvaná, předeminzovaná a agresivní slátanina označována za pohádkový příběh? A ke všemu nechápu, že je to ještě tak oblíbený a uznávaný...No jako, jediný pozitivum je ta atmosférická hudba a snová krajina! Dost uvažuju o tom, že strhnu tu mojí třetí hvězdičku, kterou jsem zprvu dal za Michelle Pfeiffer - ale i ta mi po poslední projekci neskutečně lezla krkem...Jdu si napravit chuť S čerty nejsou žerty - to je aspoň pohádka!!!

na příspěvěk reagoval Jakkob, Brakant, Adam Bernau

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Na začiatok musím povedat, že autor/i sa zhúlili s velmi velmi velmi velmi vela lysohlávok :) Začiatok je jedno velké klišé, a rozmýšlal som, či to vôbec dopozerám. Naštastie sa v tejto fantasy rozprávke objavil humor, ktorý mi imponoval, a tak som tento dlhočizný film dopozeral, aj ked koniec bol strašne roztahaný. Ako vážny film by to bola bieda, ale kvôli komedionálnej forme dávam o 1* naviac. Najlepší bol ten cap :) Hodnotenie: 60%

neuro23

neuro23 (hodnocení, recenze)

jako mě měné někdo komenty už asi ve 3 diskuzích jsem si toho všiml :) jakoby mi tam někdo vymazal některé slova a jsou z toho nějaké divné bláboly :)

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

skinny: Radši se zeptám než ti to napíšu - jsi si fakt jistá, že si ji nechceš přečíst?

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

movemat: jo, ale pak bychom došli o pár vtípků s hlídačem, což by byla škoda.

movemat

movemat (hodnocení, recenze)

Ale veď ten 3-metrový múr by predsa každý preskočil niekoľko km od strážcu.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Nechápu, jak se to mohlo líbit tolika lidem. Připadlo mi to, jak počítačová hra, jako kdyby to vymyslel robot s použitím  obvyklých technik snímání neboli klišé. 1 hvězdu dávám aspoň těm počítačovým technikům, že se jako snažili...ale já to nemohl ani dohlédnout do konce.

petra8619

petra8619 (hodnocení, recenze)

teda pardon, ale mě to teda vůbec nezaujalo. obsazení vynikajíci, vydržela jsem se dívat do konce, ale dost jsem se nudila.

raszkulce

raszkulce (hodnocení, recenze)

Tak takhle si představuju dokonalou pohádku :)) Zábava, romantika, fantasy a to vše podané netradičně :))) Není možné nedat 5 hvězdiček :)

Heliooos

Heliooos (hodnocení, recenze)

Tahle pohádka mne prostě dostala. Claire Danes coby Yvaine naprosto okouzlující, film má i spoustu vtipu - mrtví princové, kteří vše komentují; jak Lamii splaskne prso poté, co si snaží kouzlem "vylepšit" ksicht atd. Ta létající loď a chytání blesků naprosto výborná. Tanečková scéna De Nira fakt výborná - moc jsem se nasmál (zajímalo by mne, zda si to taky tak užíval).
 
Zmiňované horší kvality efektů jsem si všiml až při třetím zkouknutí  a to snad akorát při "utopení" Septima ve vzduchu.
 
Konec mne potěšil, narozdíl od knihy to skončilo opravdu šťastně. Scéna se zazářením fakt super. Soundtrack výbornej, mám ho pořád v mp3 a občas si ho poslechnu. Potěší přítomnost části hudby od Antonína Dvořáka (Slovanské tance) - zjevně ten taneček na lodi. Klidně se někdy podívám zas. :-)

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Miluju ten film...tedy ostatně jeho začátek, protože tam hraje ten nejlepší z nejlepších Ben Barnes když byl mladičký :) Za to nesnáším konec, který je dle mého názoru až drasticky zdlouhavý a ta "hvězda" se mohla rozsvítit dřív aby byl dřív konec toho dramatu :P Jinak SÚPER

Lordkolol

Lordkolol (hodnocení, recenze)

jediná pohádka nového tisicíletí, která za to stojí! Prostě to tady celý nějak úžasně funguje!

neuro23

neuro23 (hodnocení, recenze)

taky jsem koukal po několikáté,vždycky jsem usnul ,ale teď ikdyž mi to tu hrálo a byl jsem vzhůru stejně nevím jak to dopadlo :)

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Tak konečně jsem film viděl do konce a ..... zaujal a držel ne náhodou . Bez trochy té upřímné surovosti by to nebylo ono ;)

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

Nádherná pohádka, která mě příjemně překvapila, možná bych trošinku ubrala těch vražd:-) ale jinak super!!

martinaa

martinaa (hodnocení, recenze)

Claire Danes? Když jsem viděla na nově upoutávku, tak jsem si okamžitě myslela, že je to Clémence Poésy :D :))

Sellaen

Sellaen (hodnocení, recenze)

Byl jsem velmi skeptický, když jsem si ten film pouštěl. Moje předpojatost vycházela ze zkušenosti, kdy je film podle knižní předlohy, kvůli "spádu, příběhu, akci" a kvůlí dalším " " zmrven. O to víc mě tedy překvapilo, co se Vaugnovi povedlo udělat ze skvělé předlohy. Prostě skvělý film =) Bez příkras, bez zbytečných "vylepšení" předal na plátno tím nejlepším způsobem vše, co Neil Gaiman dal knize.

Kristynah

Kristynah (hodnocení, recenze)

Vždy, když si chci odpočinout, tk se na tento snímek ráda podívám. Charlie Cox je po proměně fešák a Robert de Niro mě zase vždycky rozesměje. Není nad pořádný oddech.

mata1707

mata1707 (hodnocení, recenze)

Bohužel je jen 5 hvězdiček.Super pohádka u které jsem se dobře bavil.Doporučuji

Falwic

Falwic (hodnocení, recenze)

Naprosto geniální pohádka-fantasy. Hodně moc originální. krásná hvězda Yvaine, dokonalý kapitán Shakespeare. Boj princů o následnictví trůnu. Nejlepší byla scéna sprince s věštcem, když háže runy a princ se věštce zeptá, jestli nepracuje pro jeho bratra. Abdsolutně dokonalé. Konec filmu je myslím si přímo genálně vymyšlen. U tohoto konce jsem měl opravdu nakrajíčku.

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

veľmi spokojná, krásne, vynikajúca aj hudba :) keď fantasy, určite tákeho rázu

bajahor

bajahor (hodnocení, recenze)

Krasna pohadka pro dospele, Claire Danes je opravdu ten typ, co je nevinny od pohledu, takze se hodi do role hvezdy, ktera se "ztraci" v pro ni jinem svete

soniii

soniii (hodnocení, recenze)

Brilantní. Nic tak uchvacujícího jsem za poslední dobu neviděla. Vtipné, upřímné, originální. Navíc Takovýchto pohádek by mohlo být víc.

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama