Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jane Goldman, Matthew Vaughn .. Sice skromnější fantazy rozprávka staroanglického střihu, přesto svým osobitým způsobem dostatečně poutavá. O mladém, zamilovaném muži ze strohého prostředí divoké Anglie, kde za Zdí padají hvězdné ženy z noční oblohy, piráti brázdí nebe a sešlé čarodějnice či proradní dědicové trůnu hrají ty špatné. Gaimanovu pestrou směsice razantně upravil velice nadějný režisér Matthew Vaughn, tu ubral, tu přidal, ale výsledek chvílemi trpí zbytečnou rozkolísaností. Body k dobru nepřidají ani některé triky nebo druhé polovina děje, která bude pro sečtělého diváka lehce předvídatelná, protože zvraty a rozřešení přicházejí přesně podle rozdaných indicií. Stardust však v žádném případě nestojí na objevném příběhu nebo akčních sekvencích - o početných bitvách si nechte zdát, tohle je příběh jen několika málo postav v takřka vylidněném kraji - i když zde nějaké samozřejmě jsou. Jde o ryzí romanticko-dobrodružné putování za poznáním sebe sama a principů světa, ve kterém Tristan žije. Za velký klad považuji neustálé prokládání děje mnoha vtipnými momenty a samozřejmě líbivé herecké obsazení, kde kreace De Nira musí potěšit a půvab Claire Danes rozpálit. ____ Každopádně zadaptovaný Neil Gaiman zaujal a než si v blízké době vychutnám Stardust bez zbytečného dabingu, seženu si pro rozšíření obzorů Neverwhere. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stačila mi příjemná nálada, hlava plná fantazie a několik minut ve Zdi. Z druhé projekce Stardust se díky tomu stalo nejpříjemnější potěšení za hodně dlouhou dobu. Tímhle tak skládám příběhu Tristana, Yvaine či Septima obrovský hold a pomalu vyrážím hledat hvězdu. Tohle zářivé osvícení mi totiž dalo romantickou náladu na měsíce dopředu. Vaughn několikerým porušením klišé a zároveň potvrzením všech potřebných aspektů skvělé dobrodružné podívané stvořil srdcovku, po které už pohádky nikdy nebudou jako dřív. A teď mě omluvte, jdu si osušit oči. Ale to není dojetí, to mi do nich jen spadla zrnka prachu. Hádejte jakého. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečné! Nejlepší Pohádka, Fantasy, co jsem Kdy viděl! Od začátku to nabírá to Úžasné Pohádkové Kouzlo s Nejlepším Vizuálem, co jsem kdy Viděl! Příběh je silně Spletitý, Všude číhá Nebezpečí a Zlo.. Piráti, Čarodějnice Atd... Celé je to napínavé, parkrát se mi chtělo brečet .. Tohle je KULT!! Doporučuji všem všemi deseti.. U mně 120% !! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Strašně moc milé překvapení - takhle nááádhernou a milou pohádku "pro starší děti" jsem vůbec nečekala. Vyloženě pohladí po dušičce. A to ani nevím koho z herců vychvalovat dříve - lahůdkového Roberta De Nira, roztomilého Charlieho Coxe, ďábelskou Michelle Pfeiffer...Rozplývat se musím nade všemi. V tom nejpozitivnějším slova smyslu film pro celou rodinu :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jedno z najpríjemnejších filmových prekvapení vôbec! Po nie až tak zaujímavom úvode som nečakal, že sa to tak rozbehne. Úplne ma film do seba vtiahol. Nádherný príbeh, ktorý má veľa vtipných momentov a v tých najsladších scénach je stále nad vecou. Potrebný nadhľad s humorom, ktorý je vtipný. Dobrým postavám držíte palce a tie zlé sú naozaj zlé. Skvelí herci a ich výber do jednotlivých rolí. Robert De Niro ako kapitán Shakespeare je nezabudnuteľný. On a jeho družina, duchovia kráľovského rodu, ale aj všemožné vedľajšie či hlavné postavy - treba ich jednoducho vidieť. Všetko klape ako má. Hudba je neskutočne vydarená a aj keď mi niektoré tóny pripomínali Pána prsteňov, tento soundtrack sa mu môže smelo postaviť. V dojímavých scénach silné, v odľahčujúcich scénach úsmevné v hrdinských scénach burcujúce. Žiadna trápna scéna. Toto je fantasy ako má byť. Dokonalá rozprávka pre dospelých. Autor knižnej predlohy Neil Gaiman sa vyjadril nasledovne:,,Keď som si prečítal prvú verziu scenára, doslova som zalapal po dychu. Prišlo mi to ešte vtipnejšie a napínavejšie než moja vlastná predloha."Byť lepších efektov, idem ešte vyššie, som však nadmieru spokojný. 90% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • U přívěsku, který létá před umírajícím králem, je možné rozpoznat, že je zavěšen na provázku. (Pepy)
  • Natáčelo se mimo jiné i v Norwichi v jeho historické části Elm Hill, která nabízí směsku středověkých budov, z nichž některé jsou již z jedenáctého století. Právě Elm Hill je často využíván filmaři a i pro potřeby Hvězdného prachu sloužil jako ulice Stormholdu. Jednou z hlavních pamětihodností Elm Hillu je "The Briton's Arms Tea House", který se pro účely filmu stal hostincem "U mrtvého prince". Majitelé byli jeho novým vzhledem natolik fascinováni (filmaři například vyzdobili vnějšek freskami), že dům chtěli v této úpravě ponechat i po ukončení natáčení. Obrátili se tedy na místní úřady a na English Heritage (památkářská instituce, která se zabývá zachováním původních budov, monumentů, apod.). Jejich žádost však byla striktně zamítnuta. (DaViD´82)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama