Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 832)

Cival 

všechny recenze uživatele

70% Příjemná podívaná, která by potřebovala víc peněz (=lepší triky a velkolepější výpravu) a vyváženější scénář. Odvázaného humoru je někdy možná příliš, dojem naštěstí vyvažuje půvabně zpracovaná lovestory. Romantika ze staré školy... padlá hvězda... naivka měnící se v muže... pramínek vlasů jí ustřihnu potají... polibek před zlou čarodějnicí... prostě fajnová pohádka pro děti i dospělé. A Matthew Vaughn po mém soudu rozhodně patří do horních dvaceti procent nejschopnějších popcorňáků, co jsou k mání. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moje nová oblíbená fantasy pohádka pro dospělý, tak výborně obsazená, hezká, nevlezle vtipná, srdečná, nenáročná a prostě zábavná, až si říkám, kéž bych teď hned měl možnost vidět další takový. Ze všech sil si odpouštím rýpnutí do Jacksonova HOBBITa (Rrrrrrrrrrrrrr) a po čtení "Nikdykde" už mám definitivně na čase přestat Gaimana dál ignorovat. 9/10. P.S. Sakra, Kate Magowan je nádherná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, žila, nežila, vskutku podivná kompanie. Jelito s vizáží B.Frasera na dietě, neustále se rozšiřující princovské bratrstvo duchů, po kráse toužící čarodějnice na kozím spřežení a taky jeden kapitán vzdušného korábu se zálibou v transvestitismu, jenž dle mého nebyl bukanýrem (tzn. námořník na lodi z bukového dřeva), ale prostě se jen rád hezky oblékal.. Potřebným nadhledem obohacená vzkazka, co stahuje žánrovým stereotypům potměšile kalhoty, nicméně postrádal jsem od Vaughna více vypravěčské dynamičnosti, kterou naplno ukázal až v poslední dvacetiminutovce. Nu co, s odstupem času už stejně víme, že pochybovačům nakopal zadek a zařadil se do režisérské první třídy.. Od nynějška, až půjdu po ulici a uvidím Claire Danes jak skáče ze střechy výškového domu, budu si něco přát.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to pohádka pro dospělé a jaká pánečku. Třeba pro nás kluky, mávne se rukou a je postavenej krásnej barák bez hypoték a bez stavebního povolení nebo pro holky třeba tohle, potkají se s otravným chlapem mávnou rukou a je z něj kozel, dobrý ne ? Pro nás filmový gurmány třeba Robert De Niro jako transvestita, krása. Při filmu uděláme: nad hudbou týý jo, u vtipu hahaha, nad Michelle Pfeiffer roztoužené och a nad příběhem romantické ach. Pak odejdeme z kina, dáme si pivčo a večku, pomilujeme se a ráno jdem do práce nebo do školy a budeme se těšit na další pohádku, protože se rádi díváme, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Reziser pri natacani Stardustu zvoli naozaj vybornu cestu. FIlm nieje ani tak celkom rozpravkou, ani filmom pre dospelych, ale je hadam pre kazdeho. Tych menej narocnych skvelo zabavi, narocnejsich neurazi a ponukne im film, ktory vysoko vycnieva nad vacsinu fantasy z poslednej doby. Ziadne hluche miesta, neutichajuca dejova pestrost, rychly spad a cierny humor ktory zusmevnuje aj tie najvaznejsie okamihy. Milo ma prekvapilo aj mlade ustredne duo, ktore bez problemom stacilo sekundovat hereckym legendam. No najvacsiu radost zrejme kazdy bude mat z Roberta De Nira, ktory si svoju rolu prenaramne uziva. Ako urcity nedostatok povazujem vypravu. Hrdinovia mnoho krat pobehuju po fadnych lukach, kopcoch, lesoch a prave v tychto chvilach sa trochu straca atmosfera a je citit, ze predloha si po vypravnej stranke ziadala doraznejsi pristup a trocha tej "Gilliamovskej" fantazie . No nic to. Nemozem mat vsetko. Klasika zo Stardustu zrejme nebude, no status vyborneho fantasy mu nikto neodskriepi. Musim este spomenut zaverecnu sermiarsku scenu - zombie serm bol bezchybny :). (8.5/10) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (34)

  • U přívěsku, který létá před umírajícím králem, je možné rozpoznat, že je zavěšen na provázku. (Pepy)
  • Pohádkový příběh vznikl v roce 1997 původně jako komiks. Když ho o rok později Neil Gaiman přepracoval do knižní podoby, tak se okamžitě stal bestsellerem a začalo se mluvit o filmovém zpracování. (venus)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama