Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 832)

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne 'iný' štýl fantasy vyjadrenia, ktorý nám načrtol Matthew Vaughn a podľa mňa sa môžme tešiť na ďalšie jeho diela, ktoré aj keby neboli z fantsy žánru, určite budú mať ten svojský štýl. Pritom ani nejde o tak nezvyčajný námet. Veď postavy, stvorenia a veci, ktoré tu vystupujú nie sú ničím závratne inovatívnym (čarodejnice, hviezdy, kúzla, piráti, rozprávkový svet). Ide skôr o kúzlo nasmerovať to všetko správnym smerom. A všetko to tým smerom aj išlo. Do protismeru mierne zablúdila len Claire Danes. Nie, že by mi vyslovene vadila, na jej rolu a vyjadrovanie som si počas filmu celkom zvykol, len k tej 'star' sa mi akosi nehodila. Gradujúci a efektný záver, baletín De Niro a všetko okorenené tou správnou dávkou magického humoru. Chápem, prečo sa to všetkým tak páči. A ja nie som výnimka. 85%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Moje nová oblíbená fantasy pohádka pro dospělý, tak výborně obsazená, hezká, nevlezle vtipná, srdečná, nenáročná a prostě zábavná, až si říkám, kéž bych teď hned měl možnost vidět další takový. Ze všech sil si odpouštím rýpnutí do Jacksonova HOBBITa (Rrrrrrrrrrrrrr) a po čtení "Nikdykde" už mám definitivně na čase přestat Gaimana dál ignorovat. 9/10. P.S. Sakra, Kate Magowan je nádherná. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Stačila mi příjemná nálada, hlava plná fantazie a několik minut ve Zdi. Z druhé projekce Stardust se díky tomu stalo nejpříjemnější potěšení za hodně dlouhou dobu. Tímhle tak skládám příběhu Tristana, Yvaine či Septima obrovský hold a pomalu vyrážím hledat hvězdu. Tohle zářivé osvícení mi totiž dalo romantickou náladu na měsíce dopředu. Vaughn několikerým porušením klišé a zároveň potvrzením všech potřebných aspektů skvělé dobrodružné podívané stvořil srdcovku, po které už pohádky nikdy nebudou jako dřív. A teď mě omluvte, jdu si osušit oči. Ale to není dojetí, to mi do nich jen spadla zrnka prachu. Hádejte jakého. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hvězdný Prach - v mnohém originální vynikající knižní pohádka (někdo tvrdí, že pro dospělé) od Neila Gaimana. Hvězdný Prach - film Matthewa Vaughna, na poměry filmových pohádek rovněž značně originální, ovšem na jiných místech a jiným způsobem; nikoliv však nezbytně hůř, protože i knižní předloha měla své rezervy a limity dané (hlavně) tím, že to byla kniha. Je znát, že Mr. Gaiman držel nad svým prvním opravdovým filmovým dítkem ochrannou ruku od začátku až do konce, protože i když "je potřeba" například dát mainstreamovým divákům závěrečný "epic fight" dobra se zlem, a některé věci/postavy/události naopak vynechat, děje se tak způsobem takřka bezešvým a svým způsobem přínosným. Jediné, co opravdu nechápu, je něco, co měl asi být irský skřet, a bylo to předváděno Rickym Gervaisem...kdyby ho Mark Strong (mimochodem na pohádku neskutečně cool vypadající a jednající hajzl) vykuchal o hodinu dříve, příběh by tím vůbec neutrpěl a ucelenost snímku by šla zase o kousek nahoru (dobře, nejjednodušší by bylo, kdyby ho scénáristi vynechali, ale to bych zas přišel o to pobavení Septimovou realistickou vražednou naštvaností;)). Stardust je pro diváka potěšením nejenom z hlediska děje, ale také kvůli herecké sešlosti, která tu předvádí svůj kumšt a zejména smysl pro humor (Michelle Pfeiffer jen ten kumšt...a půvab;)) - vypravěč Ian McKellen, starý král Peter O'Toole, hlavní zlá sestra už zmíněná Michelle Pfeiffer, hvězdička Yvaine Claire Danes a oproti knize tuctovější Victoria Sienna Miller a oproti knize podstatně větší prostor si beroucí a PODSTATNĚ zvláštněji než obvykle ho využívající Robert De Niro coby "it's OK to be gay" kapitán Shakespeare. A jsou tu ještě další herci, jejichž tváře i jména si můžete pamatovat, a kteří si své menší a malé role rovněž zatraceně užívají. Skvělá je i hudba od britského démona Ilana Eshkeriho - strhující dobrodružné průlety se snoubí s dojímavými romantickými znělkami v plné symfonické palbě, a například Septimovo téma je mezi mými oblíbenými filmovkami hodně vysoko. Závěr je prostě takový, že Matthew Vaughn umí točit filmy a má hlavu plnou nápadů - jak už to tak bývá, některé jsou dobré, jiné zase ne, ale výsledek jeho práce na Stardustu je takový, že nám tu vznikl výborný snímek, který obstojí jako samostatná verze Gaimanova příběhu o Trist(r)anovi a jeho světě - není to ovšem ani náhodou film dokonalý, je "jenom" fajn. 80% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

Galerie (47)

Zajímavosti (34)

  • Prvotní záměr Matthewa Vaughna byl natočit snímek kompletně na Islandu. Nakonec se však natáčelo na více místech. Krom Islandu ještě ve Walesu, Anglii, Skotsku atd. (DaViD´82)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama