Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně, že je to pohádka pro dospělé a jaká pánečku. Třeba pro nás kluky, mávne se rukou a je postavenej krásnej barák bez hypoték a bez stavebního povolení nebo pro holky třeba tohle, potkají se s otravným chlapem mávnou rukou a je z něj kozel, dobrý ne ? Pro nás filmový gurmány třeba Robert De Niro jako transvestita, krása. Při filmu uděláme: nad hudbou týý jo, u vtipu hahaha, nad Michelle Pfeiffer roztoužené och a nad příběhem romantické ach. Pak odejdeme z kina, dáme si pivčo a večku, pomilujeme se a ráno jdem do práce nebo do školy a budeme se těšit na další pohádku, protože se rádi díváme, jak pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka pro dospělé mě moc nenadchla. Příběh byl místy dost nedomyšlený a někdy trochu přeplácaný. Potěšila mě úloha Roberta De Nira jako kapitána Shakespeara (aspoň něco/někdo pro zasmání) a role Michell Pfeifferové (role zlé čarodejnice jí opravdu sedla), ale jinak nebýt nápadité hudby a slušné podívané co do efektů a triků, byla by to dost nuda. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přenádherné fantasy, které mě naprosto odzbrojilo a na dvě hodiny mě uvrhlo do světa s přenádhernou atmosférou. Jedno z největších a nejmilejších překvapení jaké mi rok 2007 přichystal. Hvězdné obsazení, kterému vévodí Robert De Niro, který si svou roli kapitána doslova vychutnával a Michelle Pfeiffer, které to i v padesáti náramně sluší (pokud teda počítám ten úsek než začala dělat kouzla :)). Tímto snímkem se Matthew Vaughn zařadil po bok těch nejtalentovanějších režisérů, u kterých bude každý další snímek velkým očekávaním a já se musím zařadit po jejich bok, protože už teď jsem velmi zvědav na jeho nadcházející film Thor....... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Reziser pri natacani Stardustu zvoli naozaj vybornu cestu. FIlm nieje ani tak celkom rozpravkou, ani filmom pre dospelych, ale je hadam pre kazdeho. Tych menej narocnych skvelo zabavi, narocnejsich neurazi a ponukne im film, ktory vysoko vycnieva nad vacsinu fantasy z poslednej doby. Ziadne hluche miesta, neutichajuca dejova pestrost, rychly spad a cierny humor ktory zusmevnuje aj tie najvaznejsie okamihy. Milo ma prekvapilo aj mlade ustredne duo, ktore bez problemom stacilo sekundovat hereckym legendam. No najvacsiu radost zrejme kazdy bude mat z Roberta De Nira, ktory si svoju rolu prenaramne uziva. Ako urcity nedostatok povazujem vypravu. Hrdinovia mnoho krat pobehuju po fadnych lukach, kopcoch, lesoch a prave v tychto chvilach sa trochu straca atmosfera a je citit, ze predloha si po vypravnej stranke ziadala doraznejsi pristup a trocha tej "Gilliamovskej" fantazie . No nic to. Nemozem mat vsetko. Klasika zo Stardustu zrejme nebude, no status vyborneho fantasy mu nikto neodskriepi. Musim este spomenut zaverecnu sermiarsku scenu - zombie serm bol bezchybny :). (8.5/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tomu filmu sa dá vytknúť to i ono - premrštená stopáž, potkýnavé tempo (bombastická, veľmi dramatická hudba občas zachraňuje situáciu tam, kde réžia začína byť silne zadychčaná), lacná výprava, nekvalita niektorých trikov či vyložené vizuálne podvádzanie, smrdiace chýbajúcimi peniazmi (premena sedliackeho junáka na capa) a vôbec, už som z toho neustáleho chodenia postáv hore-dole po kráľovstve začínal byť vážne utrmácaný. LENŽE... Popri všetkých tých nedostatkoch a hluchých miestach Stardust stále obsahuje také množstvo vydarených, nápaditých a skvelými gagmi nabitých scén, že je v konečnom dôsledku dokonale neodolateľný. Imf vo svojom komentári tvrdí, že na film si už koncom roka nikto nespomenie - ja si naopak myslím, že užívajúci si Bobby a Michelle, obetovanie zvieratiek, make-up Ruperta Everetta, čelný stret capka-krčmára s jednorožcom, Shakespearovo vyjednávanie o cene bleskov, otrávený biskup, Lamiino spadnuté ňadro, neuveriteľný záverečný súboj Tristana s polámaným princom (ako to natočili?!) a hlášky typu "Ať tě ta děvka neutahá!" urobia z Hviezdneho prachu sice nenápadnú, ale aj tak milovanú a nestarnúcu klasiku. Keď tak o tom rozmýšľam: videli sme od Pána prsteňov lepšiu fantasy? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Obydlí čarodějnic je inspirováno Versailleskou Zrcadlovou galerií. Akorát v černém provedení. (DaViD´82)
  • Prvotní záměr Matthewa Vaughna byl natočit snímek kompletně na Islandu. Nakonec se však natáčelo na více místech. Krom Islandu ještě ve Walesu, Anglii, Skotsku atd. (DaViD´82)
  • Poté, co čarodějnice přesekne pás, měl by být vidět zářez i na dřevě, protože sekla silně. Po zářezu však není ani stopy. (Pepy)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama