Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Baxt odpad!

všechny recenze uživatele

Ok, abych to hned neházel do absolutní žumpy, našlo se pár tvrzení s kterými jsem souhlasil, ne protože by mi byly po chuti, ale protože dávaly smysl. Herečka Marlee Marlin dokázala v těch hraných břečkách být docela "cute". Výčet pozitiv tímto končí. Ohlasy totiž nelhaly. Nemusíte být expert na kvantovou fyziku, abyste tento film dokázali řádně ocenit, protože přesně k takovým se snaží hovořit. Háček nastává po půlhodince na sebe navazujících teorií. Náhle jste bombardováni fakty. Informace, jež mají podle tvůrců potenciál změnit vám život, jsou předkládány bez stínu pochybnosti. Nenašel jsem moment, kdy by se ke mně třeba jen jeden z těch rádobyexpertů (doporučuji komentář uživatele Subjektiv, něco obdobného jsem tušil) otočil a položil mi otázku, či udal důkaz o své pravdomluvnosti. What the Bleep Do We (K)now!? tak působí jako vábnička na kachny, nevím za kým se přesně má TheMaker a jemu podobní vydat, ale platím cestu. Třeba vás taky jednoho dne zastaví roztomilý černoušek a začne míchat hrušky s jablkama. Otevřete svou mysl, stačí věřit! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi tolik podstatné, jak se to má s kvantovou mechanikou nebo čí představy o "realitě" či o Bohu jsou snad tzv. "správnější" (což je otázka neslučitelných individuálních představ každého z nás, o nichž nemá smysl se přít), ovšem stavět se ze zásady odmítavě ke všem myšlenkám, které zde byly předneseny, by nebylo nic jiného než ignorantské sebeochuzování. Třeba dejme tomu popis, jak pracují naše emoce, snad popírat nebudeme, a to, že se dají ovlivňovat, může být pro mnoho lidí novinkou, kterou nelze považovat za nesmyslnou a za nedůležitou a kterou si mnoho lidí neuvědomuje, jelikož nad tím nikdy nepřemýšleli a nikdy to nevyzkoušeli. Nebo znáte snad něco podstatnějšího a pro prospěch vlastní i ostatních lidí přínosnějšho, než učit se jak a proč se cítit dobře a jak harmonicky rozvíjet svůj život? Já ne. A je mi jedno, jestli to bude díky Bohu, díky oprostění se od dogmatických představ, díky kreslení srdíček na vlastní tělo, díky korigování způsobu myšlení, usměrnění a odbourání zažitých podvědomých negativ nebo čemukoli jinému přirozenému, co přináší svobodu srdci a duši. ()

Reklama

sta odpad!

všechny recenze uživatele

jeden z nejčistších odpadů, co jsem kdy dal.. teď už jen čekám na výpravný tříhodinový dokument plný triků na téma 1+1=6,24 (pro případné šťoury, které tento "film" něčím intelektuálně oslovil - nejsem konzervativec, ale tyhle hypotézy mnohem kouzelněji a mnohem dříve představil třeba takový Aldous Huxley, nebo kniha Sociální konstrukce reality, tam to smysl má, tam se s tím nějak pracuje. v tomto čemsi to není nic).. ultrazbytečné a naprosto bezcenné "dílo" ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Ani ne, tak dokument, jako spíše motivační video. Vstaň, jdi něco dělat a tvoř. A hlavně zkus se rozhodnout jinak, než jsi se rozhodoval doposud. A nebylo to vůbec špatné. Pár zajímavých věcí jsem si našel a ačkoliv chytré hlavy mluvily na mě až moc chytře, vcelku jsem chápal a nenudil se. Ale ano, zpracování mohlo být možná trošku lepší a svižnější. Zvláštní, jak se zde rozdělili uživatelé na odpad! a ostatní. Některé argumenty zde jsou trochu mimo mísu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím dokumentu Tajemství jsem si pustil i tenhle dokument, který mi už nějaký ten pátek ležel (nebo stál?) na HDD. Řeknu vám, že tohle byl zcela jiný zážitek. Jednak proto, že se ve kvantové fyzice vůbec nevyznám. A jednak proto, že od chvíle, co se objevily ty želatiny různé barvy, tak jsem to přestal brát jako seriózní dokument. Na tomhle můžu ocenit maximálně pěknou hudbu a to, že některé myšlenky jsem pochopil a nepřišli mi tak nereálné. Ale přesto více jak dvě hvězdy po mně nechtějte. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama