Reklama

Reklama

Na oblíbenou úřednici Helenku (M. Steinmasslová) na vesnické poště přijde udání ze zpronevěry. Kontrola zjistí, že jí schází 200 korun a dívka spáchá sebevraždu. Její ochránce a přítel četnický strážmistr Brejcha (V. Menšík) nevěří, že by děvče bylo schopno jakéhokoli trestného činu, a pátrá po tom, jak ve skutečnosti ke krádeži peněz došlo. Zřejmě jí někdo ukradl peníze, když se otočila od svého okénka. Další indicie mu poskytne nová úřednice (J. Preissová) po Helence… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Ziral 

všechny recenze uživatele

Pěkná iscenace, jen kdyby zvukař nebyl tak snaživý a nepodělal svoji aktivitou skvělý dojem z inscenace. Škoda, že zná pouze dva zvukové ruchy, první je stále stejně zpívající pěnkava na návsi, u zámku, na nádraží a před poštou, druhý je stále stejné skřehotání žab, u rybníka, večer u strážmistra a venku s poštmistrem. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Televizních adaptací Čapkových povídek je hned několik, ale Zločin na poště je asi nejlepší, co jsem viděl. Bravurně napsaný scénář od pana Dietla a úžasné herecké výkony všech zúčastněných, mezi nimiž jasně kraluje Vladimír Menšík. Celá inscenace je tak doslova koncertem profesionality a poctivého řemesla. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Televizní adaptace podle jedné z Čapkových povídek. Strážmistr Brejcha v podání Vladimíra Menšíka vyšetřuje pozadí utonutí mladé poštovní úřednice a po zjištění všech skutečností napomáhá k spravedlivému očištění oběti a nepřímému potrestání viníků. S kriminalistickou činností mu vydatně pomáhá mladý P. Zedníček. Naprosto skvělý je J. Hanzlík v roli jednoduchého Standy. Nemohu se však zbavit dojmu, že pan Čapek napsal lepší povídky, navíc zápletka byla vyřešena příliš brzy a z toho důvodu závěr už nebyl tak zajímavý. Proto je mé hodnocení pouze průměrné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení dává tušit, že půjde o kvalitní počin. Vladimír Menšík tomu pak nasadil pořádnou korunu. A spojení Dudek - Dietl prostě funguje, což už bylo v minulosti prokázáno. Ta vážnost a dramatizace z toho prostě čiší a i přes obrazovky to smrdí Dietlovinou. Závěr je pak už jen třešnička na dortu - titulky běží společně s dějem bez hudby. Mezi zpracovanými povídkami jedna z nejlepších. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Už před třiceti lety, kdy jsem toto dílko viděl poprvé černobíle, mě zaujalo (a bylo to lepší - teď jsem se přiznal, že mám barevnou televizi). Čapek, knižně, mě nikdy nezklamal a tahle zfilmovaná povídka z kapsy je výborně udělaná "detektivka". A navíc není zde žádná hudba, a to je balzám na duši, proti dnešním filmům. Nejsem proti hudbě ve filmu, ale v životě nikomu hudba, když jdete nakoupit, nehraje. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v obci Ondřejov, na zámku Štiřín a na nádraží v Mnichovicích. (SONY_)
  • Ve filmu jsou vidět pouliční lampy z osmdesátých let, které v té době nebyli. (M.B)

Reklama

Reklama