Reklama

Reklama

Na oblíbenou úřednici Helenku (M. Steinmasslová) na vesnické poště přijde udání ze zpronevěry. Kontrola zjistí, že jí schází 200 korun a dívka spáchá sebevraždu. Její ochránce a přítel četnický strážmistr Brejcha (V. Menšík) nevěří, že by děvče bylo schopno jakéhokoli trestného činu, a pátrá po tom, jak ve skutečnosti ke krádeži peněz došlo. Zřejmě jí někdo ukradl peníze, když se otočila od svého okénka. Další indicie mu poskytne nová úřednice (J. Preissová) po Helence… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Sestistrankovou povidku Karla Capka Zlocin na poste pochazejici z knihy Povidky z jedne kapsy ,pro televizni adaptaci rezijne do ctyricetitriminutove podoby spracoval Jaroslav Dudek. Scenar napsal Jaroslav Dietl. Do hlavni role prvorepublikoveho cetnickeho strazmistra Brejchy byl dobre vybran Vladimir Mensik. Zhostil se sveho ukolu se cti a znamenite zahral svuj part. Pribeh samotny, zasazeny do prostredi maleho mestecka ci dediny, je vlastne sondou do strazmistrovi duse a da nam nahlednout a porozumet vsem pohnutkam,ktere ho vedly k uchopeni spravedlnosti do jeho rukou a tim i k nasledujicimu potrestani viniku . Ve filmu neni pritomna hudba, pribeh je o to vice autenticky a da vyniknuti kunkani zab, foukani vetru,padani kuzelek ci vrzani pane strazmistrova kola. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle názvu a obsazení Menšíka do hlavní role jsem čekal odlehčenou jednohubku a dostal jsem napínavou kriminálku stojící na postupně houstnoucí atmosféře. Samotné vyšetřování zločinu je kupodivu vedlejší a proto ani nevadí jistá uspěchanost scénáře. To podstatné se odehraje až po odhalení pachatele a tenhdy film funguje přesně jak má. Pointa je dlouho dopředu avizovaná, ale přesto mrazivá. Vynikající Menšík, skvělý Hanzlík a i když toho moc neodehrál, tak Abrhám zanechal výborný dojem. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušná československá detektivka, pro nenáročné publikum. Vše podle povídky Karla Čapka, za kterou se její tvůrci rozhodně stydět nemusí. Pochmurný příběh, který nakonec učinil spravedlnosti zadost – jenže za jakou cenu…? Co se hereckých výkonů týče, tak již vzhledem k samotnému obsazení je jasné, že vše dopadlo velmi dobře. Jsem rád, že Česká televize umí i kromě vybírání poplatků tu a tam zařadit do svého programu slušné kousky a klenoty, které ani nemusí trvat bůhvíjak dlouho a přesto dokáží zaujmout – 100% lepší, než kdejaká televizní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály…65% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Milá mladá venkovská pošťačka si k překvapení celé vsi sáhla na život skokem do rybníka. Vyjde najevo, že jí v pokladně chybělo 200 korun. Místní četník v podání Vladimíra Menšíka je skálopevně přesvědčen (narozdíl od většiny sousedů), že nezemřela defraudantka, ale oběť neznámého zloděje. Ukáže se, že jeho odhad byl správný. Výborně napsané, herecký koncert představitele hlavní role, příjemná stopáž- stojí za vidění, nestárne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby som si pustil televízny krimi snímok "Zločin na pošte" ma primälo viacero faktorov. Jedná sa o adaptáciu poviedky spisovateľa Karla Čapeka, ktorú scenáristicky spracoval majster svojho remesla Jaroslav Dietl. Na režisérsku stoličku usadol skúsený filmár Jaroslav Dudek. Má to výborné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Vladimír Menšík. V hodnotení tu na čsfd sa to pohybuje v kvalitných červených percentách a väčšina komentujúcich užívateľov k tomu napísala pozitívne komentáre. Takže na základe týchto aspektov som si to stiahol a hneď si to aj pozrel. Nesklamalo ma to. Bol to pre mňa príjemný divácky zážitok. Plne sa stotožňujem s tvrdením, ktoré tu vyjadril môj kamarát SOLOM., že je to: "sto percent lepší, než kdejaká televízní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály...". A ja len ešte dodám, že je to smutno krásne čapkovsky ľudské. *** ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v obci Ondřejov, na zámku Štiřín a na nádraží v Mnichovicích. (SONY_)
  • Ve filmu jsou vidět pouliční lampy z osmdesátých let, které v té době nebyli. (M.B)

Reklama

Reklama