Reklama

Reklama

Na oblíbenou úřednici Helenku (M. Steinmasslová) na vesnické poště přijde udání ze zpronevěry. Kontrola zjistí, že jí schází 200 korun a dívka spáchá sebevraždu. Její ochránce a přítel četnický strážmistr Brejcha (V. Menšík) nevěří, že by děvče bylo schopno jakéhokoli trestného činu, a pátrá po tom, jak ve skutečnosti ke krádeži peněz došlo. Zřejmě jí někdo ukradl peníze, když se otočila od svého okénka. Další indicie mu poskytne nová úřednice (J. Preissová) po Helence… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Ziral 

všechny recenze uživatele

Pěkná iscenace, jen kdyby zvukař nebyl tak snaživý a nepodělal svoji aktivitou skvělý dojem z inscenace. Škoda, že zná pouze dva zvukové ruchy, první je stále stejně zpívající pěnkava na návsi, u zámku, na nádraží a před poštou, druhý je stále stejné skřehotání žab, u rybníka, večer u strážmistra a venku s poštmistrem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád televizní inscenace, jejichž děj se odehrává i mimo pěkně nasvícené studiové interiéry přímo venku a místo klasické hudební složky jsou slyšet zpěvy ptáků, kvákání žab, štěkání psů, foukání větříku. Celková atmosféra červnových dnů a nocí je tak zcela nefalšovaná. Mimo tohle všechno stačí sledovat Vladimíra Menšíka v roli četníka Brejchy a o silný a lidský zážitek je postaráno. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Televizní adaptace podle jedné z Čapkových povídek. Strážmistr Brejcha v podání Vladimíra Menšíka vyšetřuje pozadí utonutí mladé poštovní úřednice a po zjištění všech skutečností napomáhá k spravedlivému očištění oběti a nepřímému potrestání viníků. S kriminalistickou činností mu vydatně pomáhá mladý P. Zedníček. Naprosto skvělý je J. Hanzlík v roli jednoduchého Standy. Nemohu se však zbavit dojmu, že pan Čapek napsal lepší povídky, navíc zápletka byla vyřešena příliš brzy a z toho důvodu závěr už nebyl tak zajímavý. Proto je mé hodnocení pouze průměrné. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Dietlovsky příliš vážné a mírně zdlouhavé, ale Čapek se nezapře. Na druhou stranu ona zdlouhavost nudila jen na málo místech, většinou bylo pomalé vypravování příjemné, neztrácelo napětí a divák měl díky němu možnost maximálně nasát vesnickou atmosféru. Vladimír Menšík je samozřejmě úžasný, akorát na konci mi přišel trochu příliš chmurný a nešťastný, ovšem to je dáno zčásti scénářem a zčásti mým vlastním pohledem na jeho postavu. Chyběl mi nadhled, který je pro Čapka typický a naopak Dietelovi zase nic neříká, a místy trochu odvážnější nůžky, jinak skutečná televizní pochoutka s nečekanou výpravou a skvělým obsazením. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby som si pustil televízny krimi snímok "Zločin na pošte" ma primälo viacero faktorov. Jedná sa o adaptáciu poviedky spisovateľa Karla Čapeka, ktorú scenáristicky spracoval majster svojho remesla Jaroslav Dietl. Na režisérsku stoličku usadol skúsený filmár Jaroslav Dudek. Má to výborné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Vladimír Menšík. V hodnotení tu na čsfd sa to pohybuje v kvalitných červených percentách a väčšina komentujúcich užívateľov k tomu napísala pozitívne komentáre. Takže na základe týchto aspektov som si to stiahol a hneď si to aj pozrel. Nesklamalo ma to. Bol to pre mňa príjemný divácky zážitok. Plne sa stotožňujem s tvrdením, ktoré tu vyjadril môj kamarát SOLOM., že je to: "sto percent lepší, než kdejaká televízní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály...". A ja len ešte dodám, že je to smutno krásne čapkovsky ľudské. *** ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou vidět pouliční lampy z osmdesátých let, které v té době nebyli. (M.B)
  • Natáčení probíhalo v obci Ondřejov, na zámku Štiřín a na nádraží v Mnichovicích. (SONY_)

Reklama

Reklama