Reklama

Reklama

Na oblíbenou úřednici Helenku (M. Steinmasslová) na vesnické poště přijde udání ze zpronevěry. Kontrola zjistí, že jí schází 200 korun a dívka spáchá sebevraždu. Její ochránce a přítel četnický strážmistr Brejcha (V. Menšík) nevěří, že by děvče bylo schopno jakéhokoli trestného činu, a pátrá po tom, jak ve skutečnosti ke krádeži peněz došlo. Zřejmě jí někdo ukradl peníze, když se otočila od svého okénka. Další indicie mu poskytne nová úřednice (J. Preissová) po Helence… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Notoricky známá povídka z jedné kapsy Karla Čapka se dočkala několika zpracování a všechny varianty stojí za pozornost. Tato je obzvlášť citlivá a některým hercům dala příležitost si zahrát mimo ustálenou škatulku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby som si pustil televízny krimi snímok "Zločin na pošte" ma primälo viacero faktorov. Jedná sa o adaptáciu poviedky spisovateľa Karla Čapeka, ktorú scenáristicky spracoval majster svojho remesla Jaroslav Dietl. Na režisérsku stoličku usadol skúsený filmár Jaroslav Dudek. Má to výborné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Vladimír Menšík. V hodnotení tu na čsfd sa to pohybuje v kvalitných červených percentách a väčšina komentujúcich užívateľov k tomu napísala pozitívne komentáre. Takže na základe týchto aspektov som si to stiahol a hneď si to aj pozrel. Nesklamalo ma to. Bol to pre mňa príjemný divácky zážitok. Plne sa stotožňujem s tvrdením, ktoré tu vyjadril môj kamarát SOLOM., že je to: "sto percent lepší, než kdejaká televízní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály...". A ja len ešte dodám, že je to smutno krásne čapkovsky ľudské. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný Vladimír Menšík mě v závěru doopravdy dojal. A za to téhle smutné kriminálce o spravedlnosti, která nakonec přišla, ačkoliv příliš radosti nepřinesla, dávám i tu pátou hvězdičku. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý kriminální počin, kterému stačí necelých 45 minut, aby dokázal diváka patřičně zabavit. Obrovský podíl na tom mají nejen herecké výkony, ale rovněž dobře napsaný scénář. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Někdy si stačí přečíst kompletní složení týmu, který stojí za tímhle skvělým malým filmem a víte, že to je jeden z nenápadných pokladů archivu ČT. A i když chovám k několika málo dnešním tvůrcům úctu, se současnou generací herců je takovouhle věc natočit nemožné. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Čapek + Dietl + Dudek + Menšík. Musela by to být veliká smůla, aby z takového spojení nevznikla dokonalost. Bez zaváhání 100%, navíc s pocitem, že Karel Čapek by těm ostatním dal také pět hvězdiček. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost, to je radost i hořkost. Pocta Vladimíru Menšíkovi, který v roli četnického strážmistra Brejchy vysekl herecký výkon, z něhož se derou slzy do očí. Neobyčejně silné, neobyčejně lidské. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušná československá detektivka, pro nenáročné publikum. Vše podle povídky Karla Čapka, za kterou se její tvůrci rozhodně stydět nemusí. Pochmurný příběh, který nakonec učinil spravedlnosti zadost – jenže za jakou cenu…? Co se hereckých výkonů týče, tak již vzhledem k samotnému obsazení je jasné, že vše dopadlo velmi dobře. Jsem rád, že Česká televize umí i kromě vybírání poplatků tu a tam zařadit do svého programu slušné kousky a klenoty, které ani nemusí trvat bůhvíjak dlouho a přesto dokáží zaujmout – 100% lepší, než kdejaká televizní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály…65% ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Skvělý Menšík v jedné ze svých mála vážných rolí a jedno z nadčasových poselství Karla Čapka, tentokrát o tíži spravedlnosti. Výborné zpracování povídky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázkový příklad malého velkého filmu, velice emotivní záležitost, knedlík v krku a slzy v očích.. Vnímala jsem to propojení tvůrců, Karla Čapka, Jaroslava Dietla a Dudka, no a k tomu dostala výborného Vladimíra Menšíka v nádherné hlavní roli.. Můj původní záměr vidět Josefa Abrháma se sice příliš nenaplnil, nicméně dostala jsem mnohem víc, než jsem očekávala.. Bylo mi potěšením, s radostí i hořkostí.. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost si i tady našla svoji krkolomnou cestičku, ale naprosto jsem chápal strážmistra Brejchu, kterému i tak bylo hořce na duši. Dokonalý námět, excelentní Menšík... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak bývá těžké najít spravedlnost. 1) Čapkova povídka v Dietlově zpracování s výborným 51letým Vladimírem Menšíkem (četník) jsou zárukou kvality. 2) Nicméně inscenace mi připadá poněkud unylá v duchu doby vzniku. 3) Poučení? Spravedlnost moc radosti nepřináší. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád televizní inscenace, jejichž děj se odehrává i mimo pěkně nasvícené studiové interiéry přímo venku a místo klasické hudební složky jsou slyšet zpěvy ptáků, kvákání žab, štěkání psů, foukání větříku. Celková atmosféra červnových dnů a nocí je tak zcela nefalšovaná. Mimo tohle všechno stačí sledovat Vladimíra Menšíka v roli četníka Brejchy a o silný a lidský zážitek je postaráno. ()

Reklama

Reklama