Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 740)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zvládnout to od neskutečně atmosférického úvodu k poněkud rozpačitému konci, který mimo jiné tím, že to tak měl pámbu vlastně od začátku vykoumané, nehorázně drze omluví několik scénáristických botiček a berliček, bratru za ani ne hodinu čtyřicet, tomu se říká výkon. Bohužel nijak zvlášť dobrý výkon:P Ten je naopak potřeba ocenit u Willa Smithe, který si to tu dává jako hodně zkušený mazák, a jehož one man show vlastně celý film je. Škoda digitálních příšerek, které ze všeho nejvíc připomínají Hulkovy dětičky, a mají největší podíl na tom, jak film utrpěl po vzhledové i dějové stránce. Je to vážně škoda, protože tady bylo našlápnuto k překonání hodně vysoké laťky, ale tenhle film s tím, jak nevyváženě a nedomyšleně je ve svém celku poskládaný, nikdy nebude legendou. Ode mě 70%, i když to necítím jako úplně férové hodnocení. PS se spoilerem: Alternativní DVD konec (zombáci si jdou pro svoji ženu, a když ji dostanou, odcházejí) mě donutil k smíchu, protože sice vyhodil boha ze stroje, ale zase přetočil všechno až do té doby logické a realistické naruby tak, že se to nedá přijmout jinak než jako násilné otevírání dveří k sequelu se Smithem - a takhle teda už opravdu ne, přimlouvám se, aby producenty navštívila hromada reducentů:P ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Will Smith ve filmu, který lidstvu oznamuje, že rakovina by se léčit neměla. A teď vážně. Od tohoto snímku jsem si sliboval hodně, i když pravda, vzhledem k tématu se nabízel i prostor pro velké zklamání, nakonec to vše však zůstalo někde mezi. Zde několikrát zmiňovaný parádní začátek se mi vůbec nelíbil. Liduprázdné město, jedno pěkné auto a lov působí příliš stroze, celé této části chybí energie, je bohužel unylá. Potulování tmavým domem překvapí svou tmou, ale to je tak všechno, vzhledem k tomu, že nic nevíme, může dojít tak maximálně k nějakému šoku, ten se však nekoná... Když se tvůrci v polovině snímku pomalu sunou k jasnému žánrovému uchopení, konečně začíná Já, legenda v mezích fungovat. Tutam je nepovedený pokus o humor a zmizí i trapná snaha o vykreslení psychického stavu hrdiny. Francis Lawrence si v žánrových scénách věří mnohem více a pouští se do víceméně riskantních kousků, které velmi dobře fungují. Když už jsem zmínil osobu režiséra, musím zároveň oznámit, že režie je opravdu to jediné, co v tomto snímku funguje. Scénář je totiž jeden dlouhý průšvih, který se na svých bedrech snaží Lawrence ukočírovat do snesitelné podoby. Obrazová kompozice funguje na jedničku, díky čemuž si může režisér v určitých fázích dovolit absenci hudebního doprovodu... První opravdu velmi povedná scéna přichází na řadu vypuštěním zmutovaných psů, její vyústění však bohužel opět směřuje k trapnému duchu předcházejících scén. (Před)Závěr má oproti zbytku tu výhodu, že nepostrádá tempo. Jenže bohužel mutanti jsou příliš nevýrazní a působí spíše komickým dojmem, takže správná atmosféra není navozena ani zde. Bohužel... ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mohli to být další Potomci lidí, ale bohužel se to na konci zvrhlo v tupý béčkový film. Pokud ten násilný přechod dokážete vstřebat, bude pro vás Já, legenda jedním z nejlepších filmů roku. Titul jednoho z největších zážitků však zůstává pro všechny tak jako tak - pohled na život ve vylidněném New Yorku je vskutku ohromující. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film složený z ingrediencí, které už jsme viděli jinde, s Willem Smithem, který se snaží, ať při cvičení, golfu, nebo osamělosti, ale nic z toho nejde na dřeň nebo aspoň hlouběji natolik, jak jsem to já očekával. Scény prázdného města i nočních hororů jsou v pohodě, zato konec vypadá, jako kdybyste si na exkluzivní oblek navlékli pomačkaný a ušpiněný kabát. 70%, ale jen tak tak. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

A já se tolik těšil! Rozjezd filmu je parádní, atmosféra vylidněného New Yorku úžasná, bohužel PŘÍBĚH se nedostavil. Já, legenda se točí v kruhu, neví, co vlastně chce vyprávět, nedočkáte se ničeho opravdu zajímavého, nečekaného, zkrátka nechutně tuctová záležitost (tuto záhadu objasnila dvě slova v závěrečných titulcích - AKIVA GOLDSMAN). Dvě "oscarové" (v tomcruiseovském slova smyslu) scény ke konci snímku mě málem rozbrečely svým zoufalstvím. Velký rozpočet zkrátka ještě dobrý film nedělá. /DVD screener/ P.S. Asi tak desetkrát jsem během sledování kontroloval timer, což taky o něčem vypovídá. P.P.S. Podle stejné předlohy vznikl i černobílý horor s Vincentem Pricem The Last Man On Earth - u něj jsem se bavil podstatně lépe. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Když Anna (Alice Braga) dělá snídani, má na sobě bílé tričko s ružovým županem. Když však dává jídlo na talíř, má už jen modré tričko. (Patrik256)
  • Celý interiér Nevilleova (Will Smith) domu byl postaven ve zbrojnici na Marcy Avenue v Brooklynu, a to včetně suterénu a laboratoře. (Witta)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama