Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama