Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 803)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou další díl, už ani nevim kolikátej to je, ale pořád nic moc, nevim jestli jsem proti tomu fakt tak zaujatej nebo co, ale prostě mi to nepřijde vůbec dobrý. Sice to má pěknou vizuální stránku, to rozhodně, ale ten zbytek? 2 a půl hodiny nudnejch keců, nic víc, teda vlastně jo, ještě tam Harry Potter pobíhal a dělal, že řeší hrozně důležitý věci, sice furt nic neumí, ale stejně je to nejdůležitější postava na světě a vedle toho se odehrávaj nějaký prapodivný první lásky. Jinak Radcliffe tradiční prkno a čim je starší tim vypadá hůř, Rupert Grint už taky moc vtipnej neni a Emma Watson tam pomalu ale jistě začíná být na nic, když k tomu ještě připočtu několikero trapných scén, tak bych nejradši šel pod 3*, ale vzhledem k tomu, že minulej díl byl, co se týče stupidit, horší, tak přimhouřim oko. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steve Kloves / Harry Potter and the Half-Blood Prince by J. K. Rowling | Hudba: Nicholas Hooper, Themes: John Williams | Produkcia: David Heyman, David Barron | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Heyday Films | Rozpočet: 250 miliónov $ | Tržby: 933,959,197 $ || Dobrý film z radu HP. Prekvapivo sa tu stretávame s iným štýlom zdelovania, než doteraz, ktorý ságe určite prospel. Ale sakra, za 250 meláčov? - a len dobrý? Tie dark-emotion filtre boli síce pekné, ale trochu viac svetla by človek uvítal vzhľadom k hormonálne sa prebúdzajúcim hlavným hrdinom... Skrátka, pätka sa mi páčila viac. HP značka vyrástla, no semtam, ako napríklad v tomto diele, dej stráca dych... Navzdor tomu však zvedavo čakám posledný dvojdiel v réžii Yatesa. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jak signalizovaly přechozí komentáře, je film opravdu trochu slabší, než některé přecházející filmy, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Přes svou délku nenudí, takže nemohu hodnotit zase tak nízko. Postavy nám vyrostly, chodí do hospody na pivo a jak vidno nemálo je svrbí přirození. Bohužel Hermionu v akci zatím bohužel neuvidíme. Pokud mohu kritizovat, tak mi vadí celá koncepce filmu, kdy valnou většinu jde právě o tyto puberťáky, aniž by se děj nějak zásadně posouval směrem kupředu, zatímco dva nějvětší záporáci - Draco Malfoy a Severus Snape nedostávají tolik prostoru. Ale na vyvrcholení celé ságy se samozřejmě těším. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, pozvdechl si mudla ze Žižkova po skončení Harryho Pottera a Prince dvojí krve a šel psát komerntář. Hrozně rád bych zde napsal chválu, ale nejde to, nejde. Film bez atmosféry ať už kouzelné jako v prvních dílech nebo tajuplné z dílů posledních. A kde je temnota příběhu, ta jasná temnota, která šla z předchozích třech dílů ? A proč Snape měl tak málo prostoru ? Žádný nový originální postavy ? A co děj ? Jaký měl vůbec smysl tenhle díl ? Vžyť se v něm kecalo o ničem víc, než v neděli nad otázkama Václava Moravce. Já si připadal, jak když jsem kdysi viděl jeden díl Beverly Hills 90210, kde on miloval ji, ale ona milovala zase jinýho a ten jiný by rád zase úplně jinou a postupně se všechno ostatní stávalo nedůležitým, protože hlavní je, kdo koho bude milovat. Já bych taky chtěl strávit divokou noc ve složení já, Hermiona a Belatrix, ale copak kvůli tomu půjde všechno ostatní stranou ?? A to samé s Bradavicema? Jen proto, že s čarodějama cloumaj hormonky jsem nedostal akci, kouzla, pána zla, dynamiku příběhu, napětí, velkolepý finále, no při té bídě bych se uspokojil nakonec i s malilinkatým finálíčkem a nebo třeba úplně něco jinýho, pohádkovýho např. Hermionu v podvázkách jak si kupuje vanilkovou zmrzlinu. Není tam jediná scéna kterou bych si 12 hodin po skončení filmu zapamatoval a přitom taková časová smyčka v Azkabanu, finále Fenixova řádu, boj o Ohnivý pohár, mozkomorové, učení nových kouzel, to všechno už se odehrálo tak hrozně dávno, ale je to nezapomenutelný. Krásný závěrečný titulky jsou fakt jen slabá náplast na mou zklamanou mudlovskou dušičku. A protože mám pocit, že můj komentář je naprosto nezajímavý, připravil jsem si pro Vás určité dodatky. KOMENTÁŘE CO STOJEJ ZA HOVNO - Enšpígl a Matty. VÝDĚLKY - 818.246 Indických rupiíí a 65.258.658.974. Jihoafrických Rand. PODOBNÝ FILMY - Kolja, Forrest Gump. JINÁ HROZNĚ DŮLEŽITÁ STATISTIKA - POČET SMRKÁNÍ BĚHEM NATÁČENÍ : Daniel Radcliffe - 24X ; Emma Watson - 746X /díky odporu k líbání s Rupertem Grintem chytla Emča těžkou alergii a dalo by se říci, že se filmem doslova prosmrkala / Rupert Grint - 0x / díky touze po líbání s Emmou Watson se mu během natáčení zcela přestalo chtít smrkat / P. S. Tomáši, to přece nemůže stačit, ty vole. Nebo tobě snad stačí jenom fotka Simonky ? Aha, tak vidíš ! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zábavné to bylo, o to je to větší bordel. Lidé, kteří nečetli knížku, musejí být trochu zmatení (tedy moje blízké okolí bylo). Je škoda, že to ten scénář takhle pohřbil. Kdyby se to více hodilo do detektivního lazení (vzpomínky, co vlastně dělá Draco) a sem tam problýsklo nějaké to romantické vzplanutí, asi by to bylo lepší. Podle mě není Harry Potter romantická komedie o jednom dějství... Hudba - skvělá jako vždy; efekty taktéž. Jenomže 153 minut dlouhý film by neměl vypadat takhle, anebo ať si tak vypadá, ale lidé v kině kolem vás nesmějí říkat: "Konečně konec? Sakra, pořád nic?! Kolik je? Mrkni na hodinky!" Trochu se mi chce říct RIP. Nejslabší díl z celé série. Každopádně jsem zvědavá, co nám naservírují dál. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (88)

  • Na londýnské premiéře zdobila zápěstí herců bílá stuha, prostřednictvím které uctili památku mladého herce Roberta Knoxe (Marcus Belby), který byl zavražděn před jedním z londýnských barů, a to ve chvíli, kdy se snažil bránit svého mladšího bratra, na něhož útočil muž s nožem v ruce. (Weasley)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama