Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romy a Michele (Mira Sorvino a Lisa Kudrow) se znají od dětství, chodily spolu na střední školu, ale díru do světa rozhodně neudělaly. Když se dozvědí o maturitním srazu po deseti letech, životní úspěchy si prostě vymyslí...  Romy (Mira Sorvino) a Michele (Lisa Kudrow) jsou už od dětství nejlepší kamarádky a od maturity také spolubydlící. Žijí v jižní Kalifornii a jejich život je absolutně bezstarostný, plný zábavy a mejdanů. Když se doslechnou o srazu se střední po deseti letech, začnou bilancovat a jsou samy překvapené, že se nemají čím pochlubit. A tak se rozhodnou, že si své životní úspěchy prostě vymyslí. Romy a Michele přijíždějí na sraz absolutně připravené předstírat svůj úžasný život, především před jejich starými rivalkami – roztleskávačkami. Jenže když se znenadání objeví spolužačka Heather Mooney, která zná pravdu, jejich sehraná šaráda je u konce… (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejná komedie o dvou pipkách, která by se dala přirovnat třeba k filmu Prostě sexy. Taky to neni zrovna žádnej zázrak, ale přecejenom dám jednu hvězdičku navíc za asociální a ironickou Janeane Garofalo. Jestli máte rádi 80´s sračky typu Boy George, Cyndi Lauper a podobně, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. A když už jsem u tý muziky, tak je zajímavý, že skoro ve všech americkejch filmech hrajou na diskotékách La Bouche - Be my lover. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Mira Sorvino a Lisa Kudrow pobíhají celu dobu v krátkých sukýnkách, což je hlavní a zřejmě i jediný důvod film vidět. Sorvino občas i hraje, ale jinak bylo její nasazení dost zbytečné. Scénář je tak prostý a některé scény tak hloupé (tanec při Time After TIme, budoucnost ve snu, helikoptera v závěru), že stačilo nasadit kterékoliv herečky s hezkýma nohama a bylo by to prašt jak uhod. Taky tady hraje Vincent Vetresca, který hrál v Přátelích v jednom dílu opilého partnera Moniky. To je asi tak všechno, co se o tomhle dá napsat. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ani ve své době to nebyla komediální pecka. Film k nám kdysi dávno dorazil jen na VHS nosičích, divácký ohlas nezaznamenal, ale u kritiky si nevedl nejhůř. A o co ve filmu šlo? Sám nevím, standardní ženské plky nahradily plnohodnotný děj. Ale ty dialogy nebyly nijak extra zábavné. Připadají vám herečky Lisa Kudrow a Mira Sorvino sexy? Mně ne, tedy abych to upřesnil, Sorvino byla přece jen ve své době jebatelnější než Kudrow. Herecky se nepředvedly v nijak špatném světle. Dokonce projevovaly něco jako komediální talent, ale ten film jim nedal šanci to někam rozvinout a vytáhnout. Během něho si vlivem nepříliš rozmanitého prostředí uvědomíte, že vlastně film nezapře svůj divadelní původ. Jen chybělo okázalejší divadelní herectví, na které ve filmu pochopitelně není prostor. Z hlediska gagů se film moc nepředal. Zápletka je jednoduchá, jde v ní o vymýšlení životních úspěchů, což je v podstatě dobrý základ pro trapasy různého kalibru, ale nevím, čím to, že se tak nedělo. Asi mě nějak nebavilo čumět na dvě obstarožní herečky a jejich eskapády, které ocení hlavně divačky, kterým jednodušší komedie asi tak s třemi vtipy, přijdou dobré a zábavné. Námět skýtal potenciál. Režie a všechno ostatní nemá potřebnou filmovou kvalitu. Je vidět, že režisér David Mirkin ve své tvorbě upřednostňuje televizní práci. Pánové, tohle neabsolvujte! Ten film vám nic nedá, akorát dvě blbé krávy a kopec nudy k tomu. 40% ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Taky se to vždy u vás na srazu ze školy rozdělí na šprty a ignoranty? Tyhle dvě holky chtěly protrhnout bariéry a něco změnit. Ale ono se i tak toho hodně změnilo. Asi jak Libor Sedláček, kterého jsem v osmičce doučovala slovesné třídy a stejně dostal za pět, ten pablb s tupým úsměvem přišel, že má dva obchody a firmu na vodařské práce. Ale tenhle film byl skvělý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lisa Kudrow není špatná herečka. V posledních letech mi to docela dobře dokazuje. Nicméně rok 1997 bylo období, kdy byla šílená a to se na ní dost podepsalo. Romy a Michele je tak naprosto průměrnou komedií, která začne, uběhne, skončí a všem to bude vesměs jedno a nějaké posměšky během filmu? Ty vem čert. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama