Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trošku slabomyslné. Moc přímočaré. Příběh jede podle jedné lajny, které se drží až do samotného konce. Žádné velké zvraty a žádná velká překvapení se nekonají. Škoda. Nic nového. Postavy se chovali děsně nelogicky. Pointa je odhalena zhruba asi po půl hodině. V podstatě jsem jen čekala, kdo přežije, i když jsem sázela na jinou postavu. Ta bohužel skončila se zlomeným vazem. No, alespoň nepřišla o oči. To je vlastně to jediné, na co si budu pamatovat, vytrhané oči. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No takový běžný horor. Ale scéna kdy kluk povraždí rodinu a z matky si vykrajuje vánoční cukroví a pak to krásně pojídá neměla chybu. A nebo když ho máme ve 12 letech ojede a má sním pak dceru. Billy se po letech vrací domů ,ale tam bydlí skupina studentek a tak jednu po druhé vraždí a vydloubává jim hlavy jenže někdo mu ještě asi pomáhá.... ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Zplácané a zpíchnuté horkou jehlou a to ještě rukou režiséra, který nedokáže sestavit kompaktní a fungující celek. Film se rozpadá na malé kousíčky, které drží pohromadě pouze díky líbivé herecké sestavě a vcelku originálnímu způsobu zabíjení, který se však neustále opakuje až otravuje. Pak už následuje jen klasické hororové klišé plné těch nejslavnějších hlášek: "Měli bychom zůstat pohromadě." nebo "Odpočiň si, už je po všem." Tfuj, tfuj, to už jsme viděli tisíckrát, a i když nás to bude bavit i po tisíci první, tak určitě ne v tomhle případě. Zapomeňte na Černé Vánoce, Vánoce mají být šťastné a veselé... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V porovnání s originálem tyto Černé Vánoce těžce zaostávají, samostatně nejsou tak úplně špatné, jenom... tak nějak polovičaté. Hned vysvětlím: autoři se na jednu stranu nebojí krve a nechutností, za což tleskám (třeba rodinný flashback, kde si mladý Billy porcuje a následně pochutnává na matce, je ukázkový), na druhou stranu je to stále stejné, monotónní až unavující - pytel přes hlavu, vydloubnout oči, zapíchnout. Stále dokola. Na jednu stranu tu je skutečně výkvět nádherných holek (až na jednu, která měla zjevně sloužit jako "falešná stopa" pro diváka, ale neskutečně odflákle), na stranu druhou nulová nahota. A jako pardon, ale tři věci, který prostě u žádného slasheru NESMÍ chybět, jsou: krev a násilí, zábava, nahý kočky. Atmosféra slušná, použít "vánoční" melodii z Louskáčka jako doprovodnou kulisu k vraždám skvělý nápad, občas to ale shodí idiotský dialog či extra dementní chování některých postav. A závěr průhledný. - Nejde o špatný film, to vůbec ne. Jen chyběla nějaká invence a dostatek dobrých nápadů. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Při nulových očekáváních ne až tak zlý slasher/ remake. Není to špatně natočený, příběh nepostrádá slušně působivé chvilky (rodinné flashbacky), když už vraždy tak hezky pěkně krvavý, potěší neodfláklá vánoční výzdoba, koukatelný holky. Co ale nestačí, je notorický vrahoun-šílenec, žluťák a půdní typ, Billy Lenz. Zasloužil si zajímavější obsazení. Ale samotná postava to z části vynahradí při svých jednoduše brutálních postupech, kdy například přetáhne oběti pytel přes hlavu a po pár trampotách skrz ní (tu hlavu) nekompromisně vrazí rampouch. Jak říkám, násilí a krev, na to si stěžovat nelze. Ale ani celkově mi to nepřijde jako průser, narozdíl od třeba nedávného remaku APRIL FOOL's DAY se na to dá v pohodě dívat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Kristin Cavallari odmítla roli Kelli. (Stocki)
  • Andrea Martin, která ztvárnila postavu Barbary, se jako jediná zůčastnila i natáčení původní verze Black Christmas (1974), kde si zahrála roli Phyllis. (Stocki)
  • Ke snímky byly natočeny 3 alternativní konce, které ale nebyly nikdy vydány. (Dlee)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama