Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (837)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hop a je tu ... lidoop. Jenže inteligencí všechny postavy s čestnou výjimkou skokana-freestyle pohodáře Jamieho Bella nedosahují ani k dinosaurům. Christensensův looserovsky rozplizlý charakter se problematicky profiluje ve dvou sférách: zatímco v častých přehlídkách spodního prádla díky svým antické muskulatuře exceluje, ve zbytku se tváří jako štěňátko kokršpaněla v reklamě na Pedigree Pal, které doufá, že za ten žebravý pohled dostane granule. Pamatujete si někdo hru ze základky hop-skok-teď dost? Na Jumpera neskákejte, v té mělké a technicky špinavé kaluži vás čeká jen pokus o zombie romanci ( po tragédii jménem Rachel Bilson dlužím pokornou omluvu i Diane Kruger) a několikero atraktivních lokací, které vám Liman dokonale otráví. Za Jumpera by mu nabančil Jason Bourne i Pán a paní Smithovi. Kam ten Doug spěje...Vnadná reklama, vadný výrobek. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nightcrawlerova čistka v Bielom Dome (X-Men 2) natiahnutá na akurátnych 88 minút zámerne jednoduchej MTV sci-fi zábavy. Áno z témy by sa sa dalo ukuchtiť lahodné kuracie soté s provensálskym korením najemno, ale pre dnešok sa úplne spokojím s poriadne mastným frite chicken. Že to Liman nepripálil (ako napr. Reny Harlin Covenanta, či Tamahori Next) ma koniec koncov ani neprekvapuje, len som tomu už moc neveril. Christensen na facku, ináč absolútne bez výhrad. JUMP! 80% ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Jumper sice neaspiruje na titul nejhloupějšího akčního filmu roku (trůnem Rush Hour 3 jen tak někdo neotřese), ale i tak ukazuje odvrácenou, povrchní tvář hollywoodské produkce. Dramatické momenty spolehlivě zazdí fůra nelogičností (ne, opravdu si nevzpomínám, že bych jich v jednom filmu napočítal tolik) i herecký "um" Christensena nebo seriálové hvězdičky Rachel Bilson. Ještě štěstí, že Liman pořád dokáže úderně natočit akční scény i scenérie, které částečně kompenzují tu konstantní nudu okolo. 50%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V patnácti bych z podobného filmu skákal nadšením na všechny světové strany, ale o pět let později smutním nad scénáristickou demencí, která z božího námětu udělala bezkrevnou pohádku pro malé děcka. Chybí tomu osudovost, naléhavost, pořádné postavy, dynamičnost, akčnost a hlavně stylovost. Liman ji osmdesát marně hledá a nedaří se mu to ani ve finálním CGI tajtrlíkování. Jeho je na takové slátaniny škoda, kdejaký ňouma od reklam by stvořil stejný výsledek. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hrozná flákota. Hayden bohužel nevýrazný jako obvykle, holky jenom na ozdobu a příběh odvyprávěný tak ležérně a povrchně, že buď viníte knižní předlohu nebo tucet scenáristů, kteří s Jumperem doskákali na stříbrné plátno. Nakonec nevím, jestli je Liman zločinec nebo oběť, ale tohle se mu ošklivě nepovedlo. Těžko hledat ukázkovější pozlátko než právě tenhle film. (40%) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Na lístku na skrinke, na ktorom ma Millie (Rachel Bilson) napísané, aké mestá by chcela navštíviť, je chybne uvedené Prauge. Správne je to Prague. (Greenpeacak)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama