Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (837)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, se kterým si mohl režisér pohrát a natočit špičkový film, ale bohužel tomu tak není a Jumper se stává filmem o ničem, který nezaujme ničím. Příběh nudí, je dost nezáživný, akce je mizerně natočená a Hayden Christensen, který měl celý film táhnout nepředvedl nic. Nezajímavá jednohubka, u které bylo obtížné film zhlédnout do trpkého konce, mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Doug Liman je strašný čudák, raz dokáže bravúrne rozbehnúť agentskú sériu ako to bolo pri Bourne Identity, či natočiť trošku zábavný premrštený prestrelkový Pan a Pani Smith ale pre Jumper sa ťažko hľadá určitá súrodosť deja či súhra v akcii, čo mala byť oporným bodom snímky, Christensen je opäť nevýrazný ako v podstate vždy okrem SW: Episode III , L. Jackson sa dá lebo je na malom priestore ale celkovo postavy nijak zvláštne vykreslené nás vôbec nestrhnú do deja, ktorý je zaujímavý ale nevyužitý takže scenárista Davis S. Goyer sa môže v nápaditosti pretrhnúť, keď nenatrafí na zručného filmára s dobrou inšpiráciou. ║Rozpočet $85miliónovTržby USA $80,172,128Tržby Celosvetovo $222,231,186Tržby za predaj DVD v USA $33,558,795 //počet predaných kusov 1,827,006║ keď už to nie je žiadný lepší prínos aspoň, že si to zarobilo "nezaslúžene" /videl v kine: 45%/ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Akcia Limanovi vždy išla. Vlastne ide mu stále, ide mu aj tu, ale to je jediné, čo mu vlastne ide. Vlastne pri podobnom scenári iné ani ísť nemôže. Takže pokiaľ nedostane poriadny príbeh ako ten agentovský od Gilroya, nepomôže mu ani ťahák ako L. Jackson. S týmto totiž dokáže za tých chabých 80minút čistého času akurát skásnuť nejaké tie prachy a naštvať platiacich v kine. Keby som za to v multikine vysolil polku vreckového, asi by som sa na to tiež díval viac zospodu. 60%. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jumper nepřináší do žánru sci-fi absolutně nic nového a jen vrství jedno klišé za druhým. Christensen s výrazem à la Steven Seagal je snad největší slabinou celého filmu a to je u titulního hrdiny na pováženou. Příběh má navíc v sobě tolik děr jako moje obnošené ponožky a film tak sráží na úroveň nezáživného podprůměru. Nebýt Jamieho Bella, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sci-fi námet sa mi páčil, začalo to dobre - v momente, ako sa do toho priplietla stupídna lovestory, šlo to všetko do hája. Hlavný hrdina sa začal správať ako hormónmi presýtený idiot, jeho lusknutím prstov obnovená láska z detstva bola len o niečo menšia blbka s večným jačaním (!!!) otázok, na ktoré nedostávala odpoveď (napriek tomu s ním sadla do lietadla a vliezla do postele v rovnaký deň ako sa stretli), ale najviac na to doplatil dovtedy sebestačný Griffin - škoda, že mu nenapadlo uplatniť viac asertivity na zamilovaného trpáka skôr a nezbavil sa ho, kým nebolo neskoro. Premrhaná šanca, z ktorej mohol byť aj film pre dospelých fanúšikov sci-fi. Takto je to len romantická sračka so špeciálnymi efektami pre tínedžerky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Na člena štábu Davida Ritchieho spadla 21. 1. 2007 při bourání kulis v Torontu rekvizita plná zmrzlého písku, ledu a hlíny a zabila jej. (contrastic)
  • Štáb měl povoleno natáčení uvnitř Kolosea jen na tři dny a pod podmínkou, že žádné vybavení nebude ležet na zemi. Kvůli turistům probíhalo jen od 6:30 do 8:30 a od 15:30 do 17:30 - a jen s použitím přirozeného denního světla. (c.tucker)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama